Ναι, αυτός ήταν ΟΦΗ!

09:00 | 04/03/2024

Το κοουτσάρισμα του Δέλλα, οι διακριθέντες και ένα «Γεντί Κουλέ» απ' τα παλιά - Άρθρο του Δημήτρη Καρυωτάκη.


Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης


Έπρεπε να έλθει η αυλαία του πρωταθλήματος για ξανασυστηθούμε με τον ΟΦΗ μας! Να θυμηθούμε γιατί είναι μεγάλη ομάδα. Να ξαναζήσουμε τις μεγάλες στιγμές του Γεντί Κουλέ, μα και να μελαγχολήσουμε γιατί η ομάδα αδίκησε τον εαυτό της, γιατί δεν έπρεπε να βρίσκεται εκεί που είναι στη βαθμολογία, γιατί τον πέταξε η Λαμία έξω από τα play off. Ας είναι!

Μας θύμισε τις όμορφες στιγμές του φθινοπώρου, τότε που η μύγα έτρωγε σίδερο και το κουνούπι ατσάλι. Σε ένα παιγνίδι που οι παίκτες τα έδωσαν όλα, που προηγήθηκαν δυο φορές κι αν δεν έτρωγε το γκολ στο… καπάκι του 2-1, θα πανηγυρίζαμε μια μεγάλη νίκη. Όμως δεν ήρθε αλλά είναι τόσα τα κέρδη που αποκόμισε ο ΟΦΗ από το χθεσινό παιγνίδι που ίσως είναι το τελευταίο αν και όχι το μικρότερο το γεγονός πως δεν κέρδισε.

Κέρδισε ξανά τον κόσμο του, που έδειξε γιατί αποτελεί το μεγάλο του όπλο και που δεν το έχει καμία επαρχιακή ομάδα στην Ελλάδα. Ξανάκανε φρούριο το γήπεδο του, χωρίς να συμβεί το παραμικρό που να βάζει σε κίνδυνο την έδρα του ενόψει play out και σαν μια γροθιά, παίκτες κόσμος και staff πάμε όσο πιο γρήγορα να τελειώνουμε με μια κακή χρονιά.

Τι κρατάμε από τον αγώνα; Το γεγονός πως δεν χάσαμε από τον Παναθηναϊκό που μπορεί να μην θύμιζε την ομάδα στην εποχή του Γιοβάνοβιτς, αλλά και ευκαιρίες είχε και θα μπορούσε να φύγει νικητής…αλλά δεν έφυγε, κι αυτό για τον οργανισμό της ομάδας, στην αυλαία της κανονικής χρονιάς, είναι σπουδαίο.

Κρατάμε τον βαθμό που έτσι που είναι τα πράγματα, ξεκινάμε με +6 από τις ομάδες που πέφτουν κι αν κάνουμε γρήγορα τα στοιχειώδη πάμε για το σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς.

Κρατάμε την εμφάνιση του Αποστολάκη, τα θετικά του Χιμένεθ, την ψυχή του Μεγιάδο, την επιστροφή του Βούρου στις μεγάλες εμφανίσεις, τον εκπληκτικό Μπάουμαν, αλλά και το γεγονός πως ξανά γίναμε ομάδα.

Κι εδώ πρέπει να σταθούμε στον Τραϊανό Δέλλα, που όχι μόνο είχε απίστευτο κοουτσάρισμα, το διάβασε το ματς σωστά, έστησε τον ΟΦΗ περίτεχνα αλλά δεν το φοβήθηκε το παιγνίδι, με αλλαγές που βοήθησαν, αν εξαιρέσεις τον μοιραίο Αμπάντα, αλλά έδειξε πως ήθελε και να το κερδίσει.

Τέλος καλό αλλά όχι καλά για τον ΟΦΗ, που ξεκινά από τη 10η θέση αντί για την 6η, την άχαρη αλλά σκληρή μάχη που θα δώσει στα play out. Δυστυχώς, το έδειξε και από την απόδοση και από το αποτέλεσμα, την ατμόσφαιρα αλλά και το βάρος της φανέλας, πως δεν περιποιεί καμία τιμή το γεγονός αυτό, ωστόσο ο γέγονε γέγονε, πάμε να δείξουμε τα δόντια μας στους αντιπάλους και με πρόσωπο σαν κι αυτό που βγάλαμε απέναντι στον Παναθηναϊκό, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα και μετά έχουμε το χρόνο να συζητήσουμε πως φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.