Νάστος και Μαχαίρας για την εφετινή χρονιά και το μέλλον

18:28 | 10/04/2018

Ο Ανέστης Νάστος και ο Δημήτρης Μαχαίρας σε συνεντεύξεις τους σε sport24 και ΕΡΑ Σπορ αντίστοιχα, μίλησαν για τη χρονιά που είναι σε εξέλιξη και οδηγεί τον ΟΦΗ στη Super League, για τον Νίκο Παπαδόπουλο, αλλά και το μέλλον.

Ιδιαίτερη αναφορά από τους δύο παίκτες γίνεται για τον προπονητή, με τον Νάστο λέει: «Θα ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που θα έφευγε από τον ΟΦΗ. Θα ήταν αυτός που θα έκλεινε την πόρτα στο Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο. Θα ήταν αυτός που θα έπαιρνε το κλειδί και θα έβαζε το λουκέτο. Έχει κάνει πολλά πράγματα για τον ΟΦΗ και πιστεύω ότι θα συνεχίσει να κάνει. Έχει μεγάλο όραμα για τον ΟΦΗ. Δικαιώθηκε. Είχε πίστη και του πήγαν όλα όπως τα σκεφτόταν. Ασχολήθηκε από το πιο ασήμαντο, μέχρι το πιο σημαντικό ζήτημα, βάζοντας πάνω από όλα τη λογική του. Αυτά ως χαρακτήρας. Προπονητικά δεν θα μιλήσω εγώ. Τον κρίνουν τα αποτελέσματα. Εγώ είμαι στρατιώτης, αυτός επιλέγει».

Ενώ ο Μαχαίρας από την πλευρά του: «Είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει το σύλλογο. Έχει παίξει πολλά χρόνια στον ΟΦΗ του Γκέραρντ. Δουλεύει πολύ για την ομάδα και την βάζει πάνω από όλα. Πάνω και από το δικό του εγώ, βάζει την ομάδα. Ο προπονητής μας έχει κάνει μια οικογένεια. Παίζουμε ο ένας για τον άλλο. Έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από όλους μας. Από τους παίκτες, από τη διοίκηση, για να φτιαχτούν τα προβλήματα που υπήρχαν. Έχουμε κάνει ένα εκπληκτικό σερί με 12 νίκες».

Για το ότι ο ΟΦΗ είναι μια καλά δομημένη ομάδα, ο Μαχαίρας υποστηρίζει: «Θεωρώ ότι σε αυτό παίζει μεγάλο ρόλο και ότι έχουμε πολύ καλά αποδυτήρια. Αυτό μας το έχει περάσει και ο προπονητής μας. Παίζουμε ο ένας για τον άλλο. Εγώ παίζω για παράδειγμα στο κέντρο. Παίζω και για τον Παπαστεριανό που είναι τραυματίας και έχει κάνει και αυτός εξαιρετική χρονιά. Ο στόχος μου είναι να προσφέρω στην ομάδα για να υλοποιήσει το στόχο της που είναι η άνοδος στην Super League».

Από την άλλη ο Νάστος «εξηγεί» για την εξαιρετική κατάσταση των συμπαικτών του: «Όταν ξεκίνησε η ομάδα και έκανε όλη αυτή την καλή πορεία, από τους παίκτες έφυγε ένα βάρος από πάνω τους. Απελευθερώθηκαν. Είπαν ότι “εμείς θα μπούμε στο γήπεδο, θα κάνουμε αυτό που μπορούμε, θα παίξουμε για τους εαυτούς μας, για την ομάδα”. Ο κάθε παίκτης έβγαλε τον καλύτερό του εαυτό. Κανείς βέβαια δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ποιότητα που έχουν οι παίκτες αυτής της ομάδας. Το σερί δεν ήταν τυχαίο. Υπάρχει ικανότητα».

Ο αρχηγός του ΟΦΗ απαντώντας στο τι χρειάζεται ο ΟΦΗ για να σταθεροποιηθεί στη μεγάλη κατηγορία, υποστηρίζει: «Θέλει τους κατάλληλους ανθρώπους στην κατάλληλη θέση. Θέλει σωστή διαχείριση, εμπειρία και ανθρώπους που έχουν βιώσει ξανά ανάλογες καταστάσεις μιας ομάδας που αποπνέει υγεία. Χρειάζεται ένα συνδυασμό ατόμων. Μια ομάδα αποτελείται από δυνατή αλυσίδα. Είναι οι παίκτες, το τιμ, οι άνθρωποι που διοικούν, οι γενικοί αρχηγοί... Όλοι αυτοί στο ρόλο τους πρέπει να είναι σωστοί. Αν όλοι αυτοί σκέφτονται λογικά και σωστά, η ομάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, κανένα παιχνίδι και κανένα αντίπαλο. Με λίγα λόγια, θέλει ανθρώπους να αγαπάνε την ομάδα».

Ο Μαχαίρας για τη μάχη της ανόδου αναφέρει: «Τα φαβορί ήταν από την αρχή ο ΟΦΗ και ο Άρης. Είναι μεγάλες και ιστορικές ομάδες. Η Παναχαϊκή προσπάθησε, αλλά πλέον η διαφορά είναι μεγάλη. Μακάρι να μπορέσουν στο μέλλον και ομάδες όπως η Παναχαϊκή και η Δόξα Δράμας, να ανέβουν στην Super League».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.