NBA: Εύκολα οι Νάγκετς, μείωσαν οι Χόκς, προβάδισμα ξανά οι Νικς

10:01 | 22/04/2023

Στην Νέα Υόρκη «έπεσαν κορμιά» με τους Νικς να νικούν τους Καβαλίερς, οι Χοκς μείωσαν τη σειρά με τους Σέλτικς, ενώ οι Νάγκετς βγάζουν τις... σκούπερ κόντρα στους Τίμπεργουλβς.

Οι Νικς διέλυσαν με 99-79 τους Καβαλίερς στη Νέα Υόρκη, έπαιξαν την άμυνα που ζητάει ο κόουτς Τιμποντό και πλέον δείχνουν ικανοί να περάσουν γύρο στα play off για πρώτη φορά μετά το 2013. Παράλληλα, ο Τζέιλεν Μπράνσον σημείωσε 21 πόντους και μοίρασε έξι ασίστ, όντας ο πρωταγωνιστής στην νίκη των Νικς επί των Καβαλίερς με 99-79. Η ομάδα της Νέας Υόρκης, προηγείται στην σειρά με 2-1 νίκες, ενώ από τους νικητές, διακρίθηκαν επίσης, ο Αρ Τζέϊ Μπάρετ με 19 πόντους και οκτώ ριμπάουντ και ο Τζος Χαρτ με 13 πόντους κι έξι ριμπάουντ. Από τους «Καβς», ξεχώρισε ο Ντόνοβαν Μίτσελ, με 22 πόντους, επτά ριμπάουντ και πέντε ασίστ.

Eπίσης, ο Νίκολα Γιόκιτς, σημείωσε triple-double με 20 πόντους, 12 ασίστ και 11 ριμπάουντ, οδηγώντας τους Ντένβερ Νάγκετς στην νίκη με 120-111 επί των Μινεσότα Τίμπεργουλβς, στο τρίτο παιχνίδι της σειράς για τα play offs της Δυτικής Περιφέρειας του ΝΒΑ. Με αυτήν την νίκη, οι Νάγκετς πήραν προβάδισμα 3-0 στη σειρά και χρειάζονται ακόμη μία, για να προκριθούν στον δεύτερο γύρο.

Πολύ καλός για τους νικητές, ήταν και ο Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ με 25 πόντους κι εννέα ριμπάουντ, ενώ ο Τζαμάλ Μάρεϊ συνέβαλε με 18 πόντους και εννέα ασίστ. Αυτό το triple-double, ήταν το έβδομο για τον Γιόκιτς στην εφετινή σεζόν, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι ο μοναδικός σέντερ με περισσότερα triple-double, είναι ο Ουίλτ Τσάμπερλεϊν (9).

Οσον αφορά στην ομάδα της Μινεσότα, ξεχώρισαν ο Αντονι Εντουαρντς με 36 πόντους και ο Καρλ Αντονι Τάουνς με 27 πόντους.

Τέλος, ο Τρέϊ Γιανγκ σημείωσε 32 πόντους κι έδωσε εννέα ασίστ, στην νίκη των Χοκς επί των Σέλτικς με 130-122, με την ομάδα της Ατλάντα να μειώνει την σειρά σε 2-1. Ο Ντεζούντε Μάρεϊ πέτυχε 25 πόντους για τους Χοκς, ενώ από την ομάδα της Βοστώνης, κορυφαίος ήταν ο Τζέϊσον Τέιτουμ με 29 πόντους, 10 ριμπάουντ και πέντε ασίστ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του ΝΒΑ στις αναμετρήσεις των πλέι οφ τα ξημερώματα:

  • Ατλάντα Χοκς - Μπόστον Σέλτικς 130-122 (1-2)
  • Νιου Γιορκ Νικς - Κλίβελαντ Καβαλίερς 99-79 (2-1)
  • Μινεσότα Τίμπεργουλβς - Ντένβερ Νάγκετς 112-120 (0-3)
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.