Γιάννης Αντετοκούνμπο: "Δεν ψάχνουμε την ταυτότητά μας, αλλά τι δουλεύει και τι όχι - κάνουμε πολλά πράγματα που δεν κάναμε πέρυσι"

18:00 | 07/11/2023

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε ότι οι Μπακς δεν ψάχνουν την ταυτότητά τους όπως ίσως πιστεύουν κάποιοι, παρά απλώς δοκιμάζουν διάφορα πράγματα στην άμυνα, προσθέτοντας ότι πολλά από αυτά μπορούσαν να τα κάνουν και την περασμένη σεζόν, αλλά δεν τα δοκίμαζαν.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο οδήγησε τους Μπακς στην νίκη με 129-125 επί των Νετς στο Μπρούκλιν, πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση με 36 πόντους. Μετά το ματς μίλησε στα ΜΜΕ και αρνήθηκε ότι το Μιλγουόκι ψάχνεται, λέγοντας ότι απλώς οι Μπακς ψάχνουν να βρουν τι δουλεύει και τι όχι.

Παράλληλα, τόνισε ότι σε κάθε παιχνίδι αισθάνεται και καλύτερα, ενώ στάθηκε στην εμφάνιση του Κρις Μίντλετον και πόσο σημαντικός είναι για τους Μπακς.

Αναλυτικά ο Γιάννης δήλωσε:

Για το διάστημα που πέρασε σε θέση σέντερ στην 4η περίοδο, όντας ο μοναδικός ψηλός των Μπακς στο παρκέ: "Δεν σκεφτόμουν ότι ήμουν ο μοναδικός ψηλός στο παρκέ, αλλά απλώς να σκοράρω. Ήμουν αρκετά τυχερός στην άμυνα ώστε να βρεθώ στο σωστό σημείο και να κάνω κάποια κοψίματα.

Στην επίθεση έδωσα την μπάλα στον Λίλαρντ και τον Μίντλετον για να δημιουργήσουν κάτι. Ήταν σημαντική κίνηση από τον κόουτς Γκρίφιν. Νομίζω ότι αμυντικά μπορέσαμε να κάνουμε αλλαγές στα σκριν, να παίξουμε καλές άμυνες και όλοι έκαναν καλή δουλειά.

Για το αν αισθάνεται ότι κάθε μέρα βελτιώνει την χημεία του με τον Λίλαρντ ως σκρινέρ σε καταστάσεις Pick and Roll: "Σίγουρα αισθάνομαι πιο άνετα όσο περνάει ο καιρός και το σώμα, το ένστικτό μου αναλαμβάνουν και βγάζουμε καλές και κακές φάσεις. Για εμένα είναι το 7ο παιχνίδι μου μετά τον τραυματισμό μου. Θα χρειαστώ χρόνο να νιώσω άνετα. Σήμερα ήμουν λίγο πιο άνετα, πήγα στα σημεία μου, ο Λίλαρντ και ο Μίντλετον με εμπιστεύτηκαν και δημιούργησα κάποια σουτ, έβαλα ένα floater. Σε κάθε παιχνίδι νιώθω πιο άνετα πλέον μαζί του".

Για το πώς ένιωσε που ο Μίντλετον ήταν στο παρκέ στο φινάλε του αγώνα: "Είναι ωραίο να τον έχεις μέσα. Είχε καιρό να παίξει πολλά λεπτά, οπότε κάποιοι ξέχασαν πόσο καλός είναι, ειδικά στο τέλος των αγώνων όπου μπορεί να βάλει μεγάλα σουτ. Και μόνο που τον έχουμε στο παρκέ είναι σπουδαίο, κάνει το παιχνίδι πιο εύκολο για εμένα και την ομάδα.

"Είμαστε εντελώς διαφορετική ομάδα όταν είναι ο εαυτός του. Είμαστε δύσκολο να μας αντιμετωπίσεις, γιατί έχουμε στο παρκέ έναν ακόμα παίκτη που μπορεί να σκοράρει, έχουμε ταυτόχρονα τον Λίλαρντ ως απειλή και σουτέρ. Κάνει το παιχνίδι πιο εύκολο για όλους. Θα χρειαστούμε από αυτόν να είναι σπουδαίος. Το να τον βλέπω σήμερα να παίζει όπως έπαιξε και να νιώσει άνετα βάζοντας μεγάλα σουτ, ένιωσα περήφανος επειδή ξέρω ότι θα πρέπει να τα κάνει αυτά για να είμαστε καλοί".

Για το αν υπάρχει κάτι που μπορούν να κρατήσουν οι Μπακς για τα playoffs: "Είναι πολύ νωρίς. Είναι πολύ μακριά τα playoffs. Απέχουμε 76 παιχνίδια από την postseason. Είναι πολύ μακριά. Πρέπει απλώς να χτίσουμε καλές συνήθειες και να βελτιωθούμε στην άμυνα. Αισθάνομαι ότι δεν κλείναμε καλά τους χώρους, οι Νετς μπορούσαν να παίξουν πολύ ένας με έναν και να κερδίσουν φάουλ. Ένιωσα ότι η άμυνα πρέπει να βελτιωθεί.

Επιθετικά, η δεύτερη πεντάδα κίνησε σωστά την μπάλα, έπαιξε γρήγορα, έβγαλε σουτ. Στο τέλος του αγώνα, παίζοντας με τον Λίλαρντ, τον Μίντλετον και δύο ακόμα σουτέρ ήμασταν έτοιμοι να κλείσουμε το ματς. Κάναμε πολλά καλά πράγματα και πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε. Είναι μόλις το 6ο παιχνίδι, έχουμε άλλα 76 παιχνίδια για να βρεθούμε εκεί που θέλουμε".

Για το πώς αισθάνθηκε για τις άμυνες που έβγαλε στο τέλος: "Ένιωσα καλά. Όταν είμαι συγκεντρωμένος ξέρω ότι μπορώ να επηρεάσω το παιχνίδι αμυντικά και μπόρεσα να τα καταφέρω σήμερα".

Για το γεγονός ότι οι Μπακς άλλαξαν αρκετές άμυνες και αν αυτό σημαίνει ότι η ομάδα ψάχνει την ταυτότητά της: "Δεν νομίζω ότι ψάχνουμε να βρούμε την ταυτότητά μας. Ψάχνουμε απλώς να βρούμε τι δουλεύει και τι όχι.

Πρέπει να είμαστε καλοί σε όλα. Νομίζω ότι παίζουμε καλά την drop άμυνα με τον Λόπεζ στο παρκέ, παίζουμε καλά τις αλλαγές όταν χαμηλώνουμε το σχήμα μας, κάποιες άλλες φορές παίζουμε ζώνη και υποχρεώνουμε τους αντιπάλους μας να πάρουν δύσκολα τρίποντα και να πάρουμε ριμπάουντ για να τρέξουμε στο γήπεδο, ειδικά όταν είμαστε πίσω στο σκορ.

Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε και δεν κάναμε πέρυσι. Κάποιες φορές αυτά θα δουλέψουν, κάποιες άλλες όχι, αλλά δεν πειράζει να δοκιμάσεις. Τώρα δοκιμάζουμε πράγματα και κάποια στιγμή θα καταλάβουμε σε τι είμαστε καλοί και θα το κάνουμε, ξέροντας ότι θα εξαρτάται από την κατάσταση του αγώνα. Μπορεί ας πούμε αν είμαστε μπροστά με 20 πόντους ίσως δεν χρειάζεται να παίξουμε ζώνη, αλλά drop. Αν είμαστε κάτω με 20 πόντους ίσως να παίξουμε ζώνη για να τους βγάλουμε εκτός ρυθμού. Θα το δούμε όσο προχωράμε"

Για το τι τον έκανε να νιώσει ότι το σώμα του είναι σε καλύτερη κατάσταση πλέον: "Απλώς νιώθω καλύτερα. Νιώθω καλύτερα το βάρος μου, το πού βρίσκομαι στο παρκέ. Νιώθω πιο δυνατός και το παιχνίδι γίνεται πιο αργό για εμένα. Είναι μέρος του να βρω ρυθμό όλο αυτό. Πιστεύω ότι το έχω κάνει στο παρελθόν και πρέπει να το κάνω πάλι. Πρέπει να σκέφτομαι να βελτιώνομαι κάθε μέρα. Αυτό μου δίνει κίνητρο και μου επιτρέπει να είμαι καλός. Από το 1ο έως το 6ο ματς βελτιώθηκα. Ελπίζω να ισχύει το ίδιο από το 6ο μέχρι το 12ο παιχνίδι και η ομάδα θα συνεχίσει και αυτή να βελτιώνεται".

Πηγή: Sport24

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.