NBA: Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ έσπασε το φράγμα των 20.000 πόντων στην καριέρα του

11:00 | 20/12/2023

Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ συνεχίζει να γράφει ιστορία και στον αγώνα των Μπακς με τους Σπερς έσπασε το φράγμα των 20.000 πόντων στην καριέρα του στο NBA, σε μία όμορφη στιγμή. Διαβάστε την θέση του στους κορυφαίους σκόρερ όλων των εποχών και τους παίκτες που ετοιμάζεται να προσπεράσει.

Οι Μπακς δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα κόντρα στους Σπερς, επικρατώντας εύκολα με 132-119, σε μία βραδιά που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε ρεκόρ καριέρας με 16 ασίστ. Τα φώτα ωστόσο σε αυτό το ματς έπεσαν στον Ντέιμιαν Λίλαρντ, που έγραψε ιστορία.

Ο λόγος είναι ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι πλέον ξεχωριστό για τον έμπειρο γκαρντ, ο οποίος κατά την διάρκεια του αγώνα έσπασε το φράγμα των 20.000 πόντων στην καριέρα του στο NBA. Ο Λίλαρντ μπήκε στο παρκέ έχοντας 19.994 πόντους, κοινώς χρειαζόταν μόλις 6 πόντους για να τα καταφέρει. Έπειτα από 4 λεπτά αγώνα είχε ήδη... 7 πόντους, βγάζοντας γρήγορα από το μυαλό του τον πρώτο στόχο, ολοκληρώνοντας έτσι το παιχνίδι με 40 πόντους.

Κάπως έτσι, ο Λίλαρντ έχει πλέον 20.034 πόντους, πατώντας στην 51η θέση των σκόρερ όλων των εποχών. Σύντομα ωστόσο αναμένεται να ανέβει στην κατάταξη. Ο λόγος είναι ότι ακριβώς από πάνω του βρίσκεται ο Αντουάν Τζέιμσον με 20.042 πόντους (50η θέση), με τον Τομ Τσέιμπερς να βρίσκεται μία θέση πιο πάνω με 20.049 πόντους.

Κοινώς, είναι πιθανό ο Λίλαρντ να ξεπεράσει αμφότερους στο επόμενο ματς των Μπακς και να μπει στην πρώτη 50αδα των σκόρερ όλων των εποχών. Στην 48η θέση βρίσκεται ο Τζο Τζόνσον με 20.407 πόντους καριέρας, αποτελώντας αυτή την στιγμή τον πιο... μακρινό στόχο του σταρ των Μπακς.

Για την ιστορία, ο Λίλαρντ έχει στην καριέρα του 25.2 πόντους μέσο όρο, με αυτή να αποτελεί την 12η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στο NBA.

Πηγή: Sport24

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.