Νέα επίθεση του Καντέρ στον Ερντογάν

16:00 | 07/01/2023

Ο Ενές Καντέρ συνεχίζει να βρίσκεται σε κόντρα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και σε άρθρο του στο περιοδικό TIME, “επιτίθεται” ξανά στον Τούρκο πρόεδρο.

Ο Καντέρ αναλύει το ρόλο της Τουρκίας στον πόλεμο της Ουκρανίας με τη Ρωσία και ζητά από τη Δύση να λάβει τα μέτρα της για να μην βρεθεί ξανά ο Ερντογάν με πολιτικό όφελος στην πατρίδα του.

Το άρθρο του Καντέρ ολοκληρώνεται ως εξής: “Η ερώτησή μου είναι η εξής: Θα αποκαλύψει η Δύση την μπλόφα του Ερντογάν; Ή θα συνεχίσουν να ανέχονται αυτόν τον δούρειο ίππο στο ΝΑΤΟ; Και με αυτό τον τρόπο να τον βοηθά να παραμείνει στην εξουσία;

Οι άνθρωποι στην Τουρκία αξίζουν πολύ καλύτερα από αυτό. Η Δύση δεν πρέπει να επιτρέψει στον Ερντογάν να τους εργαλειοποιήσει για τα δικά του πολιτικά παιχνίδια. Είναι καιρός ο λαός της Τουρκίας, ο οποίος υπερασπίζεται τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, να λάβει την υποστήριξη που του αξίζει από τη Δύση. Γνωρίζω ότι αυτό φυσικά δεν θα τερματίσει τη βασιλεία του Ερντογάν ή θα επιφέρει μια δημοκρατική αναγέννηση, αλλά αυτό δεν πρέπει να αποτελεί δικαιολογία για αδράνεια”.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.