Νέα μέτρα: Κλείνουν όλοι οι σύνδεσμοι - Μια λέσχη φιλάθλων ανά ΠΑΕ και ΚΑΕ

12:10 | 21/02/2022

Την απόφαση για αναστολή της λειτουργίας των συνδέσμων ως τέλη Ιουλίου και για λειτουργία μίας μόνο λέσχης ανά ΠΑΕ και ΚΑΕ (για την οποία εκείνες θα λογοδοτούν) ανακοίνωσε μεταξύ άλλων η κυβέρνηση.

Την προσωρινή αναστολή λειτουργίας όλων των λεσχών φιλάθλων έως τις 31 Ιουλίου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης κατά την παρουσίαση του νέου πλαισίου κατά της αθλητικής βίας τη Δευτέρα. Στόχος είναι να δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι την εφαρμογή του νέου πλαισίου λειτουργίας των λεσχών.

Ειδικότερα, ο κ. Αυγενάκης δήλωσε ότι η αναστολή θα είναι σε ισχύ μέχρις ότου οι λέσχες φιλάθλων λάβουν νέα άδεια σύμφωνα με τους νέους κανόνες, ενώ ανακοίνωσε επίσης ότι:

- Απαγορεύεται η διάθεση μεμονωμένων εισιτηρίων, όπου συγκεντώνονται οργανωμένοι οπαδοί.

- Οι ΠΑΕ και ΚΑΕ δάθεση εισιτηρίων διαρκείας στις θύρες οργανωμένων και μονο στους νόμιμους κατόχους θα επιτρέπεται η είσοδος.

- Αν εντοπίστεί κάποιος που δεν δικαιούται να έχει το διαρκείας θα ισχύσουν κλιμακωτές ποινές στην λειτουργία της συγκεκριμένης θύρας.

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.