Νεκρός εντοπίστηκε ο αγνοούμενος Ισπανός ποδοσφαιριστής

20:40 | 16/10/2023

Eνας Ισπανός ποδοσφαιριστής βρέθηκε νεκρός στην Ισπανία αρκετές ημέρες μετά την εξαφάνισή του, αφού το πτώμα του ανακαλύφθηκε σε σιδηροδρομική γραμμή.

Εκδόθηκε έκκληση για τον εντοπισμό του 18χρονου Αλβάρο Πριέτο, ο οποίος είχε εξαφανιστεί λίγο αφότου τον έδιωξε το προσωπικό ασφαλείας από το τρένο, αλλά τη Δευτέρα, η ομάδα του Κόρντομπα επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της ότι ο νεαρός είχε πεθάνει.

Η ισπανική αστυνομία πιστεύει ότι ο Πριέτο, φοιτητής μηχανικής που έπαιζε στην ομάδα νέων της Κόρδομπα, είχε περάσει το βράδυ της Τετάρτης στη Σεβίλλη στο σπίτι ενός φίλου του.

Στις 7.20 π.μ. επρόκειτο να πάρει το τρένο στη Σάντα Χούστα για την Κόρδοβα, όπου αναμενόταν να επιστρέψει για τις υποχρεώσεις του με την ομάδα του. Ωστόσο, έχασε το τρένο και προσπάθησε να επιβιβαστεί σε άλλο δρομολόγιο για τη Βαρκελώνη, αλλά αναγκάστηκε να βγει από το τρένο από τις υπηρεσίες ασφαλείας και έφυγε.

Σε μια σπαρακτική εξέλιξη, ο πατέρας του παίκτη δήλωσε ότι το τηλέφωνό του είχε ξεμείνει από μπαταρία και ο Πριέτο δεν είχε πάνω του μετρητά για να αγοράσει άλλο εισιτήριο. Γύρω στις 9 το πρωί, τα ίχνη του Πριέτο χάθηκαν και δηλώθηκε η εξαφάνισή του.

Οι τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης συνέχισαν να τον αναζητούν χωρίς καμία επιτυχία για τρεις ημέρες πριν κάνουν την ανακάλυψη το πρωί της Δευτέρας. Το πτώμα του Πριέτο βρέθηκε ανάμεσα σε δύο βαγόνια του τρένου Renfe.

Ο σύλλογος του Πριέτο, η Κόρδοβα της τρίτης κατηγορίας που έπαιξε στη La Liga μόλις την περίοδο 2014-15, επιβεβαίωσε τον θάνατό του με μια συγκινητική δήλωση. Η ανακοίνωση ανέφερε: “Ο Πρίγιο είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους που έχει γνωρίσει ποτέ: “Από την Cordoba CF με λύπη μας αναφέρουμε ότι ο νεαρός παίκτης μας Álvaro Prieto βρέθηκε τελικά νεκρός”.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Κόρδοβα, Αντόνιο Φερνάντεθ Μοντερούμπιο, μιλώντας σε βίντεο που ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό της στο Χ, πρώην Twitter, είπε: “Τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους συμπαίκτες του Άλβαρο Πριέτο. Έχουν την άνευ όρων υποστήριξή μας. Και τους ευχαριστούμε όλους που μας συμπαραστάθηκαν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές”.

Οι σύλλογοι της La Liga, Μπαρτσελόνα, Σεβίλλη και Αθλέτικ Μπιλμπάο έστειλαν συλλυπητήρια μηνύματα στον Κόρδοβα και την οικογένεια του παίκτη αφού έμαθαν την είδηση. Η Κόρδοβα ανακοίνωσε αργότερα ότι μια προγραμματισμένη προπόνηση για τους παίκτες της ομάδας νέων της θα ακυρωθεί τη Δευτέρα, αφού έμαθε για το θάνατο του Πριέτο.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.