Νέο Παγκόσμιο ρεκόρ: Έκανε σέρφ πάνω από 30 ώρες!

12:30 | 17/03/2023

Ο Αυστραλός, Μπλέικ Τζόνστον, κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ για την μεγαλύτερη διάρκεια σέρφινγκ, καθώς «πάλευε με τα κύμματα» για περισσότερες από 30 ώρες, σε μια παραλία στο Σίδνεϊ.

Ο 40χρονος πρώην επαγγελματίας πρωταθλητής, ξέσπασε σε κλάματα αφού κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ των 30 ωρών και 11 λεπτών που κατείχε ο Νοτιοαφρικανός, Τζος Ελσιν, ξεπερνώντας πολλές δυσκολίες, όπως τα κοπάδια μεδουσών και ο νυκτερινός ωκεανός.

Το κατόρθωμα του Τζόνστον, πραγματοποιήθηκε στην παραλία Κρονούλα, ενώ πλέον, ο επόμενος στόχος του, είναι η παραμονή με την ιστοσανίδα του μέσα στο νερό για 40 ώρες: «Έχω δουλειά ακόμα. Είπα 40, οπότε θα πάω εκεί και θα τα δώσω όλα».

Ο Μπλέικ Τζόνστον... κυνηγούσε το ρεκόρ με στόχο να συγκεντρώσει 400.000 δολάρια Αυστραλίας (σ.σ. 252.000 ευρώ), που θα διατεθούν στις έρευνες για την πρόληψη σχετικά με την αυτοκτονία και την ψυχική υγεία των νέων, με αφορμή την αυτοκτονία του πατέρα του, πριν από δέκα χρόνια.

Ο διάσημος σέρφερ, κατάφερε να «πιάσει» περίπου 500 κύματα από την έναρξη της προσπάθειας του, τα ξημερώματα της Πέμπτης και μερικά απ΄ αυτά, μέσα στην νύκτα και υπό το φως των προβολέων.

Σύμφωνα με τον αδερφό του Μπεν, ο 40χρονος αθλητής, προετοιμάσθηκε ακόμη και για το ενδεχόμενο επίθεσης καρχαρία, χωρίς να ανησυχεί.

«Εκανα σερφ στις δύο τα ξημερώματα μαζί του και τα φώτα έσβησαν, έτσι ήταν όλα κατάμαυρο», είπε στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, προσθέτοντας ότι υπήρχε «μια αγέλη από μέδουσες» στο νερό.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτή, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Μπλέικ Τζόνστον, επιχείρησε έναν αθλητικό «άθλο», καθώς το 2020, έτρεξε 100 χιλιόμετρα κατά μήκος της κακοτράχαλης νότιας ακτής του Σίδνεϊ, ολοκληρώνοντας το μεγαλύτερο μέρος της απόστασης, ξυπόλητος.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.