Νέος σύνδεσμος φιλάθλων ΟΦΗ: Λέσχη Ομιλοφρενών Μανώλης Ρασούλης

14:25 | 14/09/2021

Ανακοινώθηκε νέος σύνδεσμος φιλάθλων του ΟΦΗ

Θα βρίσκεται στη Θύρα 1 του «Γεντί Κουλέ» με ονομασία «Λέσχη Ομιλοφρενών Μανώλης Ρασούλης».

Η ανακοίνωση:

«Περνούν, γερνούν τα γεγονότα μα είναι καλό που είμαστε εδώ,

φαντάσου φτάνει και μια νότα και αλλάζεις όλο το σκοπό”

Μανώλης Ρασούλης, Να ‘μαστε πάλι εδώ Αντρέα.

Κάποια στιγμή, εν μέσω πανδημίας και αναγκαστικής γηπεδικής αποχής, κάποιοι ομιλίτες πήραμε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία μίας νέας συλλογικότητας, ενός νέου συνδέσμου. Ας συστηθούμε…

Ερχόμαστε από την εποχή που ο ΟΦΗ με τον Ολλανδό στο τιμόνι έγραφε ποδοσφαιρική ιστορία. Από την εποχή που η ομάδα μας πέτυχε πολλά αλλά στερήθηκε περισσότερα εξαιτίας μιας σχέσης υποτέλειας που έκοβε από την ομάδα δυναμική και από τους φιλάθλους της περηφάνια.

Ερχόμαστε από τον αγώνα για ανεξαρτησία. Θεωρούμε την επιλογή του ομιλίτικου λαού να βάλει την αξιοπρέπεια πάνω από την όποια ψευδεπίγραφη επιτυχία ως τη σημαντικότερη παρακαταθήκη του οπαδικού μας κινήματος.

Είμαστε κομμάτι του οπαδικού κινήματος του ΟΦΗ από τη Θύρα 4 του 1986 έως σήμερα αλλά και κάποιοι που μπορεί ως τώρα να μην ήταν οργανωμένοι, ήταν όμως πάντα εκεί· στις εκδρομές των εκατοντάδων αλλά και σε αυτές των λίγων τρελών, στις πορείες στην Ευρώπη αλλά και στα χωριά και τις γειτονιές της Γ’ Εθνικής.

Είμαστε κάποιοι από τους πολλούς που όταν είδαν την ομάδα τους για πρώτη φορά πεσμένη, αντί να πάνε σπίτι τους γέμισαν το γήπεδο. Κάποιοι από αυτούς που πορώθηκαν ακόμα περισσότερο, αρκεί που θεωρούσαν ότι πλέον μπορούσαν να ανασάνουν λεύτερα και περήφανα.

Σε μία εποχή που τα πάντα πουλιούνται και αγοράζονται, με τους οπαδούς των άλλων ομάδων μας ενώνει η ανιδιοτελής αγάπη για την ομάδα μας και το ποδόσφαιρο. Στο απέναντι πέταλο θέλουμε να βλέπουμε το γείτονα, το συνάδελφο, το φίλο, τον άνθρωπο με τα ίδια προβλήματα και όχι τον “εχθρό”. Τρέφουμε απεριόριστο σεβασμό σε όλους εκείνους τους οπαδούς που σε πείσμα της αρρωστημένης ελληνικής οπαδικής νοοτροπίας, επιμένουν να υποστηρίζουν την ομάδα του τόπου τους, της πόλης τους, της γειτονιάς τους. Αντιθέτως, δεν τρέφουμε καμία συμπάθεια σε όσους επιλέγουν να λειτουργήσουν ως οπαδικός στρατός του αφεντικού και σε όσους κλείνουν τα μάτια απέναντι στις επιχειρηματικές μαφίες που λυμαίνονται την ιδιοκτησία της πλειοψηφίας των ομάδων και μέσα από αυτές εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους.

Στο “δικό μας γήπεδο” χωράνε όλοι όσοι αγαπάνε τον ΟΦΗ ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας, καταγωγής ή σεξουαλικού προσανατολισμού, όσοι μοιράζονται την ίδια “τρέλα” αλλά και τις ίδιες αρχές.

Οραματιζόμαστε μία κερκίδα με οπαδική φωνή αλλά και άποψη. Μία κερκίδα ασπρόμαυρη στην όψη αλλά πολύχρωμη στη νοοτροπία. Για εμάς το γήπεδο δεν είναι μόνο το μέρος που θα πάμε να δούμε μπάλα και θα αποχωρήσουμε, ευχαριστημένοι ή δυσαρεστημένοι από το αποτέλεσμα, αλλά και ένας χώρος στον οποίο δημιουργούνται σχέσεις και φιλίες, βιώνονται χαρές και λύπες, αναπτύσσονται αντιλήψεις και νοοτροπίες.

Σήμερα θέλουμε να επιχειρήσουμε ένα νέο βήμα: Τη δημιουργία ενός συνδέσμου που θα αναβαθμίσει την ομιλίτικη παρουσία στην πόλη του Ηρακλείου και θα αναπτύξει πολύμορφη δράση μέσα και έξω από το γήπεδο… Θέλουμε ο νέος σύνδεσμος να δράσει συμπληρωματικά στους υπάρχοντες, μέχρι να αποκτήσει κάθε γειτονιά του Ηρακλείου και κάθε πόλη του νησιού ένα σύνδεσμο της ΟΦΑΡΑΣ, μέχρι η φωτιά να αγκαλιάσει απ’ άκρη σ’ άκρη όλο το νησί.

Το όνομα του συνδέσμου δεν επιλέχθηκε μόνο ως φόρος τιμής στο μεγάλο ομιλίτη και συνθέτη του ύμνου της ομάδας Μανώλη Ρασούλη αλλά κυρίως επειδή ο Μανώλης μέσα από το έργο του και την προσωπικότητα του εξέφραζε αυτό που είναι για μας η αγάπη για τον ΟΦΗ. Μία αγάπη για τον τόπο, τις παραδόσεις του, τον αθλητισμό του που δεν μετατρέπεται σε μπάλα σιδερένια να σε κρατήσει καθηλωμένο αλλά που σου δίνει φτερά για να πετάξεις, να γνωρίσεις και να αγαπήσεις τους τόπους των άλλων ανθρώπων. Ο ΟΦΗ εξάλλου δεν ανήκει μόνο στην Κρήτη. Όπως ο Μανώλης, είναι κρητικός αλλά και παγκόσμιος. Εκφράζει την οικουμενικότητα μέσα από την τοπικότητα. Γι΄αυτό κι εμείς αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε στην πράξη το ρητό “Σκέψου παγκόσμια, δράσε τοπικά”

Καλούμε όλους τους ομιλίτες να στηρίξουν την προσπάθεια, να γραφτούν στο σύνδεσμο και να συμμετέχουν στις δράσεις. Θα μας βρείτε στη Σελίδα της Λέσχης στο Facebook και στη Θύρα 1 στα εντός έδρας ματς.»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.