Κιάσσος: «Οργάνωση, ακαδημίες, σωστή νοοτροπία...»

Απόψεις

Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής εγκαινιάζει την αρθρογραφία του στο Capitano.gr και γράφει για την λάθος νοοτροπία των ομάδων αναφορικά με το ευαίσθητο θέμα των Ακαδημιών ποδοσφαίρου και την ανάγκη για τη σωστή λειτουργία τους.

Οργάνωση, ακαδημίες, σωστή νοοτροπία. Εκφράσεις άγνωστες στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Προχωράμε προς το 2019 και η προσέγγιση προς τον αθλητισμό μας φέρνει αρνητισμό. Πρέπει να δώσουμε βάση σε ''λεπτά'' θέματα αλλά συνάμα και σοβαρά που υπάρχουν στο ποδόσφαιρο. Όμως, όλοι εκείνοι που έχουν τις τύχες και παίρνουν τις αποφάσεις, είναι σταθεροί σε λόγια και όχι πράξεις.

  • Κυριότερο θέμα οι ακαδημίες

Το πρώτο και κυριότερο θέμα είναι οι ακαδημίες. Η εξέλιξη των μικρών ''ποδοσφαιριστών'' είναι η βάση για όλα σε έναν σύλλογο. Είναι το μέλλον. Xωρίς πλάνο, στόχο, οι ομάδες δεν έχουν κέρδη. Ομάδες χωρίς ακαδημίες είναι... μηδέν.

Τι εννοούμε; Επένδυση χρημάτων για όλα τα τμήματα, γήπεδα, εγκαταστάσεις, γυμναστήριο κέντρο φυσιοθεραπείας, χώρος διαμονής των παιδιών, εστιατόρια, όλα αυτά. Επίσης, πρέπει να υπάρχει αυστηρό κριτήριο στην εισαγωγή παιδιών στα πρώτα τμήματα, ποιότητα και έλεγχος, παιδεία, σημαντικά χαρακτηριστικά. Όπως και τα εργομετρικά τεστ να εναρμονίζονται με τις Ευρωπαϊκές μέθοδος σε μικρές ηλικίες, το ίδιο και οι προπονητές.

Αυστηρά κριτήρια, παιδαγωγοί και γνωστές στην αθλητική ψυχολογία, φυσιοθεραπευτές , τμήματα σκαουτινκ, σε όλα τα δίκτυα, σε Ευρώπη και Ελλάδα

  • Λύση στο οικονομικό πρόβλημα των ομάδων

Μα θέλουμε πολλά λεφτά θα πάρουμε 5-6-7 παίκτες στην πρώτη ομάδα, αυτό λοιπόν έχει σαν αποτέλεσμα οι ομάδες να είναι "φούσκες" 1-2-3 χρόνια με χρέη, μηδενισμούς και προβλήματα γιατί απλά η επένδυση θέλει χρόνο, υπομονή και πλάνο και γνώσης. 

Και εδώ δυστυχώς υστερούμε, το τελευταίο είναι νοοτροπία, είναι τρομερό το γεγονός ότι κάθε χρόνο βλέπουν το λάθος αλλά κάνουν ξανά το ίδιο. Είναι αδιανόητο οι γονείς να εμπιστεύονται μέτριες ακαδημίες και όχι καλούς παιδαγωγούς>

Προσοχή λοιπόν σε αυτά τα πολύ λεπτά θέματα σε ότι αφορά της μικρές ηλικίες, φυσικά θα ήταν ότι καλύτερο αν υπάρξει τμήμα από την ΟΥΕΦΑ να έρχεται να ελέγχει αν υπάρχουν σωστές ακαδημίες όπως αναφέραμε, αλλιώς... λουκέτο.

Ίσως τότε γίνει κάτι, ευχόμαστε ένα καλύτερο αύριο γιατί απλά όλα είναι η ακαδημίες και μετά όλα τα υπόλοιπα... 

*Θα επανέλθουμε στο επόμενο άρθρο με σημαντικά πράγματα, υγεία και αγάπη προς τον αθλητισμό.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.