Nike: Στέλεχος της εταιρείας παραδέχθηκε ότι έχει σκοτώσει άνθρωπο στο παρελθόν

14:42 | 17/10/2021

Δολοφονία διέπραξε στέλεχος της Nike όταν ήταν σε νεαρότερη ηλικία, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος στις 13 Οκτωβρίου.

Ο επικεφαλής της Jordan Brand που ανήκει στην εταιρεία αθλητικών ειδών της Nike, Λάρι Μίλερ, παραδέχτηκε στις 13 Οκτωβρίου ότι σκότωσε ένα άτομο όταν ήταν στην εφηβική ηλικία και, μάλιστα, ανήκε σε συμμορία.

Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξη που παραχώρησε στο «Sports Illustrated», ο Λάρι Μίλερ ο οποίος έχει διατελέσει και πρόεδρος της ομάδας του ΝΒΑ, Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, για πέντε χρόνια, αποκάλυψε ότι, το 1965, δηλαδή όταν ήταν 16 ετών, πυροβόλησε έναν νεαρό άνδρα με πιστόλι διαμετρήματος 0,38 χιλιοστών και το -τότε- 18χρονο θύμα πέθανε ακαριαία.

Χαρακτηριστικά, το στέλεχος της Nike δήλωσε: «Αυτό το κάνει ακόμα πιο δύσκολο για εμένα, γιατί ήταν χωρίς λόγο. Εννοώ ότι δεν υπήρχε πραγματικός λόγος για να συμβεί αυτό και είναι κάτι με το οποίο παλεύω και είναι, ξέρετε, αυτό που σκέφτομαι σε καθημερινή βάση».

«Ήμουν μεθυσμένος καθημερινά»

Σύμφωνα με τον 72χρονο πλέον Λάρι Μίλερ, τα προβλήματα άρχισαν όταν ήταν 13 ετών και έγινε μέλος της συμμορίας «Cedar Avenue» στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ και για την οποία συνελήφθη αρκετές φορές.

Μάλιστα, ο ίδιος αποκάλυψε: «Ήμουν μεθυσμένος κάθε ημέρα. Ήμουν θολωμένος! Μόλις συνειδητοποίησα τι συνέβη, σκέφτηκα: "Σκατά, τι έχω κάνει;". Χρειάστηκαν χρόνια για να καταλάβω τον πραγματικό αντίκτυπο αυτού που είχα κάνει».

Βασικά, τότε η απόφαση του Λάρι Μίλερ να τραβήξει τη σκανδάλη φαινόταν σαν μια πράξη εκδίκησης, δεδομένου ότι έναν μήνα νωρίτερα ένας από τους φίλους του είχε μαχαιρωθεί κατά τη διάρκεια ενός καβγά. Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε, ο νεαρός που δολοφονήθηκε, δεν είχε καμία σχέση με τον νεκρό φίλο του στελέχους της Nike.

Ο Λάρι Μίλερ συνελήφθη λίγο μετά τη δολοφονία και καταδικάστηκε σε φυλάκιση, αλλά ισχυρίζεται ότι εκπαιδεύτηκε όσο εξέτιε την ποινή του και, έκτοτε, το τραγικό περιστατικό ήταν μυστικό μέχρι που πρόσφατα, εκείνος ομολόγησε τι συνέβη στους συνεργάτες και στην οικογένειά του.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος ανέφερε: «Έχω συγκινηθεί από το πόσο θετική ήταν η αντίδρασή τους. Οι άνθρωποι πραγματικά καταλαβαίνουν ότι οι πρώην φυλακισμένοι μπορούν να συνεισφέρουν και ότι το λάθος ενός ατόμου ή το χειρότερο λάθος που έχουν κάνει ποτέ, δεν πρέπει να ελέγχει τι συμβαίνει την υπόλοιπη ζωή».

Πηγή: sputniknews.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.