Νίκη… challenge

Απόψεις

Η ανάγκη για νίκη τον προσκαλεί… Ο ΟΦΗ θ’ αποδεχτεί την πρόκληση στα Πηγάδια;

Δεν συντρέχει τους κινδύνους της νέας μόδας του «Kiki challenge», που έχει εξαπλωθεί παντού, ωστόσο η αποστολή της ομάδας του Ηρακλείου στην Ξάνθη την Κυριακή (23/09) έχει το δικό της βαθμό δυσκολίας.

Ο Όμιλος καλείται να «χορέψει» στους ρυθμούς της νίκης για πρώτη φορά στη φετινή Super League. Οι τρεις προηγούμενες προσπάθειες ήταν αποτυχημένες, οπότε κανείς στις τάξεις των «ασπρόμαυρων» δεν επιθυμεί να διευρυνθεί αυτό το άσχημο σερί.

Το πιο περίπλοκο στην όλη υπόθεση είναι πως η ομάδα του Παπαδόπουλου καλείται σ’ ένα μόνο παιχνίδι να πάρει μια… διπλή νίκη. Και αυτό γιατί εκτός από τον αντίπαλο, πρέπει να κερδίσει πρώτα απ’ όλα τον ίδιο της τον εαυτό.

Για να καταφέρει να φτάσει στο «τρίποντο» είναι δεδομένο πως ο ΟΦΗ οφείλει να παρουσιαστεί αρκετά βελτιωμένος σε σχέση με τα ματς που έχουν περάσει. Τα… συμπτώματα που έχει εμφανίσει έως τώρα και αφορούν κυρίως στην προβληματική του αμυντική λειτουργία, δεν επιτρέπεται να «βγουν» ξανά. Οι παίκτες των «ασπρόμαυρων» είναι λογικό να έχουν πλέον περισσότερο άγχος, λόγω των όσων έχουν συμβεί, κάτι που σημαίνει πως απαιτείται απόλυτη ετοιμότητα.

Το μυαλό πρέπει να είναι καθαρό και γεμάτο διαύγεια, για ν’ ακολουθήσει και το σώμα. Θα ήταν πραγματικά άσχημο για τον ΟΦΗ να μείνει για άλλη μία αγωνιστική μακριά από τις επιτυχίες. Και αυτό γιατί σε μια τέτοια περίπτωση, η αποχή από τις νίκες θα γίνει από νωρίς ποσό ανάλογο με την πίεση που θα «βαραίνει» τα πόδια και το πνεύμα. Θ’ αυξάνονται και τα δύο παράλληλα.

Κόντρα στο συγκρότημα του Ράσταβατς, εξάλλου, τα πράγματα δε θα είναι εύκολα. Η Ξάνθη έχει ήδη δύο εντός έδρας «γκέλες» σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα, στοιχείο που εκ προοιμίου ανεβάζει την ένταση της για επικράτηση. Η έκβαση, βέβαια, της συνάντησης θα κριθεί σε σημαντικό ποσοστό από το «πρόσωπο» που θα δείξει ο Όμιλος. Αν μπορέσει να νικήσει τα «νεκρά» του διαστήματα μέσα στο ματς, τότε έχει όλα τα φόντα να εκπληρώσει με επιτυχία την πρόκληση… 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.