Νίκη και πρωτιά για τον ΟΦΗ!

ΟΦΗ

Ο Παναιτωλικός είχε τα δοκάρια ο ΟΦΗ είχε τα γκολ και το 0-2 στο Αγρίνιο σφράγισε την πρωτιά του Ομίλου στα πλέι άουτ.

Με τον ΟΦΗ να ξεκινάει με λίγες αλλαγές στην ενδεκάδα (Χριστογεώργος και Γιοχού βασικοί), το παιχνίδι ήταν ανοιχτό και με ωραίο ρυθμό κάτι αναμενόμενο από δύο ομάδες που επί της ουσίας έπαιζαν χωρίς άγχος και βαθμολογικό κίνητρο. Ο ΟΦΗ, βέβαια, ήθελε την πρωτιά στα πλέι άουτ, αλλά το μεγάλο κίνητρο (ο Παναιτωλικός είχε σωθεί από την προηγούμενη αγωνιστική) έλειπε και αυτό ήταν υπέρ της εικόνας.

Ο ΟΦΗ βρήκε γκολ από τον Ντίκο μόλις στο 10ο λεπτό μετά από ωραία συνεργασία, αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ μετά από έλεγχο του VAR.

Ο Παναιτωλικός απείλησε στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, με δύο φάσεις. Η μία προήλθε από στημένη φάση και δοκάρι σε κεφαλιά του Στάγιτς, στο 40'. Η δεύτερη, στο 43', ήταν ένα καλό σουτ του Καρέλη που έδιωξε εντυπωσιακά με το ένα χέρι ο Χριστογεώργος. Στο ενδιάμεσο και ο ΟΦΗ έχασε μεγάλη ευκαιρία σε σουτ του Λάρσον που έδιωξε ο Γκρατερόλ.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα, αλλά ο ΟΦΗ σε γενικές γραμμές ήταν καλύτερος και σε κανονική ροή αγώνα δέχθηκε μόνο τη φάση του Καρέλη, με τον Παναιτωλικό να ψάχνει το γκολ κυρίως από στημένες φάσεις.

Στο δεύτερο μέρος είχαμε... deja vu κι αυτό γιατί ο Παναιτωλικός είχε δεύτερο δοκάρι, αυτή τη φορά με τον Καρέλη, ενώ ο ΟΦΗ βρήκε το γκολ ξανά με τον Ντίκο, αλλά πάλι ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Αυτό που άλλαξε ήταν η διάταξη του Ομίλου με τον Νταμπράουσκας να ρίχνει στα πρώτα λεπτά τον Μπιφουμά στη θέση του Γιαννούλη.

Ο Παναιτωλικός ήταν πιο ορμητικός στο δεύτερο ημίχρονο, αναζητώντας το γκολ, αλλά ήταν και άτυχος αφού σημάδεψε για τρίτη φορά το δοκάρι.

Αντίθετα ο ΟΦΗ ήταν τυχερός όχι μόνο γιατί γλίτωσε στα δοκάρια των γηπεδούχων, αλλά γιατί στο 85ο λεπτό βρήκε το γκολ... από τον Χουχούμη. Συγκεκριμένα, μετά από σέντρα του Λάρσον η μπάλα βρήκε στον μπακ του Παναιτωλικού, πήρε περίεργη τροχιά, ο γκολκίπερ των γηπεδούχων δεν μπόρεσε να αντιδράσει και η ιστορία έγραψε το 0-1.

Στις καθυστερήσεις ο ΟΦΗ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα του διπλού επί του Παναιτωλικού. Λίγο πριν από το φινάλε, ο Γκρόνιγκ με ωραίο πλασέ, μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Μπιφουμά έκανε το 2-0 για τον ΟΦΗ!

Ο ΟΦΗ έφυγε ξανά νικητής εφέτος από το Αγρίνιο (πιο δύσκολα σε σχέση με το 0-4 της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος) και ολοκλήρωσε με τρίποντο τα πλέι άουτ, τερματίζοντας στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Γκράτερολ, Χουχούμης, Λάρσον, Μλάντεν, Στάγιτς, Ξενιτίδης (80΄ Κολοβός), Τσιγγάρας (74΄ Νικολάου), Μπουζούκης (64΄ Ντουάρτε), Ντίας, Βοΐλης (80΄ Σενγκέλια), Καρέλης (80΄ Ζοάο Πέδρο)

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Χριστογεώργος, Διαμαντής, Γιοχού, Γιαννούλης (60΄ Μπιφούμα), Μεγιάδο, Ντιουσέ, Λάρσον, Τοράρινσον (76΄ Μαρινάκης), Μπάκιτς (76΄ Αποστολάκης), Φελίπε (86΄ Φαλατάχ), Ντικό (76΄ Γκρόνινγκ)


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.