Νίκη με Φελίπε στο αντίο του Κοροβέση

ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ επικράτησε 1-0 του Αστέρα Τρίπολης στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του Νίκου Κοροβέση.

Στο πρώτο μέρος η εικόνα του ΟΦΗ ήταν πανομοιότυπη με αυτή των προηγούμενων εντός έδρας αγώνων στην άχαρη διαδικασία των πλέι άουτ. Με τον Νιόπλια να βάζει τον Τσιλιανίδη αριστερά, στη θέση του απόντα Λάμπρου, τον Καμάου δεξιά, τον Νέιρα πίσω από τον Φελίπε και τον Στάικο δίπλα στον Μεγιάδο (η άμυνα δεν άλλαξε), ο Όμιλος μπήκε δυνατά, πίεσε στο μισό γήπεδο τον Αστέρα, αλλά επί της ουσίας έπρεπε να φτάσουμε στο 35ο λεπτό για να δούμε μία αξιόλογη φάση.

Συγκεκριμένα μετά από γύρισμα του Καμάου, ο Φελίπε έκανε το σουτ πάνω στην κίνηση, έδιωξε ο Παπαδόπουλος και ο Νέιρα με νέο σουτ ανάγκασε τον τερματοφύλακα του Αστέρα σε νέα επέμβαση. Η απάντηση του Αστέρα ήρθε στο 41ο λεπτό με τους Μπαράλες και Ριέρα να αστοχούν από κοντά και τον Επασί να μπλοκάρει.

Συνολικά η εικόνα του αγώνα θύμιζε αρκετά αυτή ανάμεσα στις δύο ομάδες στην αναμέτρηση στο ίδιο γήπεδο για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Στο δεύτερο μέρος ο Νιόπλιας έριξε στο 59ο λεπτό στο ματς του Τοράλ, ντε Γκουζμάν και Μπουζούκη αντί τον Καμάου, Στάικου και Τσιλιανίδη. Ελάχιστα μετά ο Φελίπε έχασε τεράστια ευκαιρία, από το ύψος του πέναλτι, σε πλασέ που κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Τελικά ο ΟΦΗ το βρήκε το γκολ στο 72ο λεπτό με σκόρερ τον Λουίζ Φελίπε, ο οποίος πέτυχε το 8ο τέρμα του με την φανέλα του Ομίλου, διαμορφώντας το 1-0. Στο επόμενο λεπτό ο Αστέρας απείλησε για το 1-1, αλλά το σκορ παρέμεινε.

Στα αξιοσημείωτα του ματς ήταν η αλλαγή του Κοροβέση, ο οποίος ολοκληρώνει την καριέρα του στον ΟΦΗ, μετά από 4 χρόνια. Πέρασε στη θέση του Νέιρα και γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο, ενώ ο Γιαννούλης του έδωσε το περιβραχιόνιο.

Στα υπόλοιπα λεπτά μετά το 1-0 ο Αστέρας δημιούργησε κάποιες καλές φάσεις για να πάρει την ισοπαλία, ενώ ο ΟΦΗ έψαξε το δεύτερο γκολ για να κλειδώσει το τρίποντο, το πρώτο εντός έδρας στη διαδικασία των πλέι άουτ.

Το σκορ δεν άλλαξε, ο ΟΦΗ κράτησε το υπέρ του αποτέλεσμα και πήρε το τρίποντο ανεβαίνοντας ξανά στην 1η θέση της ειδικής βαθμολογίας.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Νέιρα (71΄ Κοροβέσης), Καμάου (59΄ Μπουζούκης), Βούρος, Γιαννούλης, Τσιλιανίδης (59΄ Τοράλ), Στάικος (59΄ Ντε Γκουζμάν), Λουίζ Φελίπε (84΄ Ντουρμισάι), Μεγιάδο, Μπαλογιάννης.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος Ν., Γκαρσία (78΄ Καρμόνα), Ατιένθα, Χριστόπουλος, Αλβαρες, Κανελλόπουλος (57΄ Ιγκλέσιας), Σονί, Μουνάφο (90΄ Σανταφέ), Μπαράλες, Σίτο (90΄ Μιχόπουλος), Ριέρα (78΄ Καπίγια).


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.