Νίκη με… καρδιοπάθειες

ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ δεν ήταν καλός, επιβλήθηκε 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στο ματς-θρίλερ του «Γεντί Κουλέ» κι έκανε το back to back στις νίκες

Του… πήρε καιρό, όμως ο Όμιλος πέτυχε σήμερα την παρθενική του νίκη στο «Γεντί Κουλέ» για την τρέχουσα περίοδο (2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα).

Οι «ασπρόμαυροι» δεν είχαν θετική εικόνα για σημαντικό μέρος της αναμέτρησης, αλλά διέθεταν ουσία και κατέκτησαν τους 3 βαθμούς.

Δείτε τα γκολ των νικητών.

Ο Σωτηρίου υπερασπίστηκε την εστία των γηπεδούχων και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Ουές, Διαμαντής, Γιαννούλης και Κοροβέσης.

Την τριάδα στη μεσαία γραμμή συνέθεσαν οι Μεγιάδο, Νέιρα και ντε Γκουζμάν, ενώ στα «φτερά» της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Γρίβας, Στάρτζεον και στην κορυφή ο Σαρδινέρο.

Γκολ πάλι στις καθυστερήσεις

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν ψηλά στο ξεκίνημα, στοιχείο που προκάλεσε προβλήματα στην κυκλοφορία και την ανάπτυξη των «ασπρόμαυρων».

Συνεργασίες δεν έβγαιναν για το σύνολο του Σίμου και το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο. Ευκαιρίες δεν έγιναν και ο ηρακλειώτικος σύλλογος δεν είχε καταφέρει να επιβάλλει τον ρυθμό του.

Ο ΟΦΗ, ωστόσο, διαθέτει πολύ ατομικό ταλέντο και ενώ δεν υπήρχαν φάσεις, στο 21’ πήρε το προβάδισμα. Ο Ουές σέντραρε, ο Σαρδινέρο έκανε τρομερό κοντρόλ και κίνηση, σούταρε, ο Χουτεσιώτης απέκρουσε, όμως ο Στάρτζεον πήρε το «ριμπάουντ» και σκόραρε.

Ο Όμιλος πήρε το μομέντουμ του ματς και στο 28’ ο Νέιρα λίγο έλειψε να σκοράρει, έπειτα από ωραία ατομική ενέργεια. Οι «κυανόλευκοι» από το 35’ και μετά θέλησαν να γίνουν πιο επιθετικοί, κάτι που πέτυχαν και έβαλαν… δύσκολα στον Όμιλο.

Στο 44’ ο Λεό σούταρε δυνατά, αλλά άστοχα από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων το συγκρότημα του Γιαννίκη ισοφάρισε.

Ο Ελευθεριάδης με καταπληκτικό πλασέ από αριστερά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο σκόρερ αρχικά υποδείχτηκε οφ σάιντ, αλλά με τη χρήση VAR το τέρμα μέτρησε σωστά.

Για τον Ντιέγκο…

Οι «ασπρόμαυροι» μπήκαν νωθρά στην επανάληψη. Υπέπεσαν σε πολλά λάθη και ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε την υπεροχή. Απείλησε, μάλιστα, στο 48’ με τον Παντελάκη και στο 49’ με τον Σάλιακα.

Οι παίκτες του Σίμου δεν ήταν καθόλου συγκεντρωμένοι και ήρεμοι, αφού το πρέσινγκ των Ηπειρωτών τους είχε «μπλοκάρει».

Παρόλα αυτά, ωστόσο, και ενώ ο ΟΦΗ δεν ήταν καλά στο χορτάρι, στο 68’ προηγήθηκε εκ νέου με πέναλτι του Νέιρα, που κέρδισε ο ίδιος από τον Κάργα.

Ο Αργεντινός, μάλιστα, το πανηγύρισε στο σημείο που οι φίλοι του Ομίλου είχαν αναρτήσει το πανό για να τιμήσουν τη μνήμη του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Οι νικητές διαχειρίστηκαν στη συνέχεια σωστά το υπέρ τους προβάδισμα. Δεν επέτρεψαν στους ηττημένους ν’ απειλήσουν και κράτησαν χωρίς άγχος το «τρίποντο».

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Ουές, Διαμαντής, Γιαννούλης, Κοροβέσης (Λυμπεράκης), Μεγιάδο, Νέιρα, ντε Γκουζμάν (36΄λ.τρ. Σακόρ), Γρίβας (75’ Γιάννου), Στάρτζεον (83’ Βούρος), Σαρδινέρο.

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Παντελάκης, Κάργας, Σάλιακας (59’ λ.τρ. Οικονομόπουλος), Πέρσμαν, Κάστρο, Σιόντης (76’ Δούμτσης), Ντομίνγκες, Ελευθεριάδης, Παμλίδης, Λεό (64’ λ.τρ. Καρτάλης).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το live του ματς

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.