Νικηφόρο ξεκίνημα

20:28 | 21/07/2018

Με νίκη 2-0 επί του Απόλλωνα ξεκίνησε η… χρονιά Super League για τον ΟΦΗ.

Η κρητική ομάδα στο Καρπενήσι επιβλήθηκε της «ελαφράς ταξιαρχίας», με γκολ των «νέων» Νέιρα και Πλατέλλα στο 16’ και 44’ αντίστοιχα. Με δύο διαφορετικές ενδεκάδες, μία σε κάθε ημίχρονο παρατάχθηκε ο Όμιλος στο παρθενικό του εφετινό φιλικό, με τον Εμπεσίλιο να αγωνίζεται στην επανάληψη. 

Ο Παπαδόπουλος ξεκίνησε για την ομάδα του την αναμέτρηση με τερματοφύλακα τον Στρέζο, αριστερά στην άμυνα τον Κοιλιάρα, δεξιά τον Μπολάκη και στο κέντρο της τους Ποτουρίδη και Κομεσίδη. Στο κέντρο ήταν οι Μεγιάντο και Οικονόμου, με τον Νέιρα πιο μπροστά τους, στα άκρα τους Κουτσιανικούλη και Πλατέλλα, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Βουό.

Στα πρώτα της λεπτά η αναμέτρηση ήταν μοιρασμένη με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να προσαρμοστούν στις δύσκολες καιρικές συνθήκες, καθώς η θερμοκρασία ήταν αρκετά υψηλή για τα δεδομένα της περιοχής. Παράλληλα οι ποδοσφαιριστές ήταν φανερό πως δεν είχαν τον απαιτούμενο ρυθμό, εν μέσω ακόμα της προετοιμασίας και των σκληρών προπονήσεων. 

Ο ΟΦΗ πάντως λίγο μετά τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου και συγκεκριμένα στο 16’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ, όταν έπειτα από ωραία ατομική προσπάθειά του ο Μπολάκης έστρωσε μέσα στην περιοχή στον Νέιρα, ο οποίος με πλασέ πέτυχε το πρώτο εφετινό γκολ της κρητικής ομάδας, σημειώνοντας το 1-0. 

Η κρητική ομάδα είχε σημαντική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της στο 32’, όταν έπειτα από καλά εκτελεσμένο φάουλ του Πλατέλλα, ο Ποτουρίδης με κοντινή προβολή είδε τη μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ από την εστία του Χουάντερσον. Ο Απόλλωνας απάντησε με την πρώτη του καλή προσπάθεια στον αγώνα στο 39’ όταν ο Έλερς ανάγκασε τον Στρέζο σε δύσκολη επέμβαση κόρνερ. 

Οι παίκτες του Παπαδόπουλου πάντως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη για το πρώτο ημίχρονο και ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωσή του διπλασίασαν τα τέρματά τους. Οι Πλατέλλας και Κουτσιανικούλης σε αντεπίθεση συνδυάστηκαν εξαιρετικά και ο τελευταίος «σέρβιρε» στον πρώτο, για να σημειώσει το 2-0, που ήταν και το σκορ του πρώτου 45λέπτου. 

Στην επανάληψη ο προπονητής του Ομίλου άλλαξε όλη την ενδεκάδα, ρίχνοντας στη μάχη και τον Ολλανδό Εμπεσίλιο, ο οποίος δοκιμάζεται το τελευταίο δεκαπενθήμερο και ήθελε να τον δει και σε αγωνιστική δράση. Και οι παίκτες που αγωνίσθηκαν στην επανάληψη, χρειάσθηκαν επίσης χρόνο προσαρμογής στο ματς, κάτι που οδήγησε σε λίγες καλές ευκαιρίες. 

Σε μια από αυτές στο 57’ ο Ντίνας με φάουλ έφερε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, εκεί όπου ο Φαζός δεν κατάφερε να κάνει την προβολή και να δημιουργήσει κίνδυνο στον αντίπαλο. Οι Απολλωνιστές προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 64’ είχαν τη δεύτερη καλή προσπάθειά τους, όταν ο Ταπόκο ανάγκασε τον Σωτηρίου σε θετική επέμβαση. 

Και πάλι ο Ταπόκο στο 87’ προσπάθησε να μειώσει για την ομάδα του, χωρίς όμως να το καταφέρει, καθώς το σουτ που επεχείρησε κατέληξε άουτ, φάση η οποία ήταν και η τελευταία της αναμέτρησης.

ΟΦΗ Α’ Ημίχρονο: Στρέζος, Μπολάκης, Κοιλιάρας, Ποτουρίδης, Κομεσίδης, Οικονόμου, Μεγιάντο, Πλατέλλας, Νέιρα, Βουό, Κουτσιανικούλης

ΟΦΗ Β’ Ημίχρονο: Σωτηρίου, Δεληγιαννίδης, Αργυρόπουλος, Φαζός, Νάστος, Παπαστεριανός, Εμπεσίλιο, Κοροβέσης, Νοικοκυράκης (71’ Κοντογιάννης), Σάσι, Ντίνας (75’ Πλευράκης).

Απόλλων Σμύρνης Α' ημίχρονο: Xουάντερσον, Pezzoni, Τζανετόπουλος, Στάθης, Ναδάλες, Schulz, Gonzales, Kone, Bedinelli, Μάντζιος, Εlliers.

Απόλλων Σμύρνης Β' ημίχρονο: Αστράς, Κοντοές, Καλλέργης, Ταπόκο, Βαφέας, Κύργιας, Σιατραβάνης, Βλάχος, Γκίνο, Ελχέλβε, Ρόσι.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.