Νίκησε, αλλά τα προβλήματα παραμένουν

ΟΦΗ

Νίκη ψυχολογίας και μόνο για τον ΟΦΗ με ανατροπή απέναντι στον Ατρόμητο (2-1), σκοράροντας δύο γκολ στο τέλος

Ο ΟΦΗ γλίτωσε στις καθυστερήσεις την ήττα από τον συνολικά καλύτερο Ατρόμητο και με το 2-1 κατέκτησε την τρίτη θέση στο φιλανθρωπικό τουρνουά του Βόλου, δείχνοντας ότι τα αγωνιστικά του προβλήματα θέλουν απαντήσεις ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος.


Στα της αρχικής ενδεκάδας, ο Νίκος Νιόπλιας επέλεξε σχηματισμό 4-3-3 για το συγκρότημα του. Ο Σωτηρίου ήταν στην εστία των «ασπρόμαυρων» και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά οι Ουές, Διαμαντής, Γιαννούλης και Λυμπεράκης.Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Νέιρα, Μεγιάδο και Μπαλογιάννης, ενώ στα «φτερά» της επίθεσης οι Σαρδινέρο και Γρίβας και στην κορυφή θα παίξει ο Καστάνιος.

Το ματς στο πρώτο μέρος θύμιζε αρκετά... Super League. Συνθήκες έντασης και νεύρων ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, παρά το γεγονός ότι ήταν φιλικό, ενώ αμφότερες οι ομάδες δημιούργησαν προϋποθέσεις για γκολ. Ο Ατρόμητος είχε τη μεγαλύτερη φάση, με το δοκάρι, ενώ ο ΟΦΗ απείλησε δύο φορές σε σουτ του Καστάνιος και του Μεγιάδο, ενώ σε γενικές γραμμές έβγαλε μεγαλύτερη ένταση και προσπάθεια σε σχέση με το απογοητευτικό φιλικό με τον Βόλο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ήταν ραγδαία η βελτίωσή του.

Στο δεύτερο μέρος ο ΟΦΗ βρέθηκε από νωρίς να κυνηγάει το σκορ, με το γρήγορο γκολ του Κουτσόπουλου που πλάσαρε εύκολα τον Σωτηρίου από κοντά, ενώ ο Ατρόμητος πήρε ώθηση από το 1-0 και έφερε το ματς στα μέτρα του. Ο Όμιλος έδειχνε ανήμπορος να αντιδράσει -παρά τις αλλαγές του Νιόπλια (ξεκίνησε στο β' μέρος με τον φαν Ντάινεν μπροστά αντί του Καστάνιος, τον Κοροβέση στη θέση του Λυμπεράκη, ενώ λίγο αργότερα πέρασε στο ματς και ο ντε Γκουζμάν)- με τον Ατρόμητο να δημιουργεί ευκαιρίες και για δεύτερο τέρμα.

Ο ΟΦΗ πίεζε, αλλά οι Περιστεριώτες ήταν αυτοί που πατούσαν καλύτερα. Ήταν εμφανές το πρόβλημα της ομάδας του Νιόπλια στη δημιουργία, ενώ μόνο με ατομικές ενέργειες δημιουργούνταν κάποιες απειλητικές προσπάθειες στην αντίπαλη εστία, ουχί αρκετές για να φέρουν την ισοφάριση.

Αυτή τελικά ήρθε από στημένη φάση στο 89ο λεπτό. Συγκεκριμένα ο Μπαλογιάννης με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ατρόμητου γράφοντας το 1-1 ένα λεπτό πριν από τη συμπλήρωση των 90.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι η τρίτη θέση του φιλανθρωπικού τουρνουά θα κρινόταν στα πέναλτι, ο φαν Ντάινεν πέτυχε την ολική ανατροπή. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ολλανδός με κεφαλιά διαμόρφωσε το 2-1 χαρίζοντας στην κρητική ομάδα τη νίκη.

Το αποτέλεσμα θα δώσει σίγουρα ψυχολογία στην ομάδα του ΟΦΗ, αλλά τα προβλήματα παραμένουν και «φωνάζουν» για λύσεις λίγο πριν από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων. Ο Όμιλος ήταν λίγο καλύτερος σε σχέση με το φιλικό της Κυριακής με τον Βόλο, αλλά πάλι έβγαλε τις αγωνιστικές παθογένειες που πρέπει να εξαφανιστούν.

Θυμηθείτε το live του φιλικού.

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Ουές (69' Μαρινάκης), Λυμπεράκης (69' Καμάου), Διαμαντής (83' Βούρος), Γιαννούλης (59' Πασαλίδης), Μεγιάδο, Νέιρα (59' ντε Γκουζμάν), Μπαλογιάννης, Γρίβας (69' Νοικοκυράκης), Σαρδινέρο (46' Κοροβέσης), Καστάνιος (46' φαν Ντάινεν).

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.