Νικητής στη Μόντσα ο Γκασλί!

18:27 | 06/09/2020

Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο 24χρονος Γάλλος οδηγός της Alpha Tauri Honda νίκησε σε Grand Prix της F1, εκμεταλλευόμενος την ποινή 10 δευτερολέπτων στον Λιούις Χάμιλτον-Εγκατέλειψαν και οι δύο Ferrari.

Σε ένα απίθανο Grand Prix με πολλές ανατροπές και συγκινήσεις, ο Πιερ Γκασλί στα 24 του κατάφερε να πάρει την καρό σημαία στη Μόντσα, νικώντας για πρώτη φορά στην καριέρα του, δίνοντας μεγάλη μάχη μέχρι τέλους με τον Κάρλος Σάινθ τζούνιορ, με τον Ισπανό να μένει δεύτερος για 0,4’’.

Τρίτος ήταν ο Λανς Στρολ της Racing Point, ενώ τελικώς ο Λιούις Χάμιλτον που δέχθηκε ποινή 10 δευτερολέπτων, με φοβερή επιστροφή πήρε την 7η θέση.

O μεγάλος χαμένος της εκκίνησης ήταν ο Μπότας, ο οποίος από δεύτερος βρέθηκε έκτος, ενώ ο Φέτελ που ξεκίνησε από τη 17η θέση, έμεινε εκτός νυμφώνος από τον 6ο γύρο με πρόβλημα στα φρένα, ενώ στον 24ο τον μιμήθηκε ο Λεκλέρ που βγήκε εκτός πίστας, χάνοντας τον έλεγχο.

Μέχρι τον 21ο γύρο o αγώνας κυλούσε ιδανικά για τον Λιούις Χάμιλτον, αφού ο Άγγλος είχε οικοδομήσει διαφορά 13 δευτερολέπτων από τη δεύτερη θέση.

Ωστόσο μετά την εγκατάλειψη του Μάγκνουσεν και την πρώτη εμφάνιση του οχήματος ασφαλείας, ο Χάμιλτον λανθασμένα μπήκε στην pit lane, η οποία είχε κλείσει και δέχθηκε ποινή 10 δευτερολέπτων αλλάζοντας τα δεδομένα στον αγώνα.

Από εκεί και πέρα και μέχρι τον τελευταίο γύρο ο Σάινθ καταδίωξε τον Γκασλί, αλλά ο Γάλλος άντεξε.

Αυτή είναι η τελική κατάταξη του Grand Prix στη Μόντσα:
1. Πιέρ Γκασλί
2. Κάρλος Σάινθ
3. Λανς Στρολ
4. Λάντο Νόρις
5. Βάλτερι Μπότας
6. Ντανιέλ Ρικιάρντο
7. Λιούις Χάμιλτον
8. Εστεμπάν Οκόν
9. Ντάνιλ Κβίατ
10. Σέρτζιο Πέρεζ
11. Νικολά Λατιφί
12. Ρομάν Γκροζάν
13. Κίμι Ράικονεν
14. Τζορτζ Ράσελ
15. Αλεξάντερ Άλμπον
16. Αντόνιο Τζοβινάτζι

Η σεζόν στη Formula 1 συνεχίζεται την επόμενη εβδομάδα και πάλι επί ιταλικού εδάφους, αυτή τη φορά στο Μουτζέλο της Τοσκάνης.

πηγή: novasports.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.