Νικητής στην... έδρα του ο Λιούις Χάμιλτον

17:59 | 14/07/2019

Στην Μεγάλη Βρετανία, ο Λιούις Χάμιλτον κατέκτησε την έβδομη νίκη του σε σύνολο δέκα Γκραν Πρι

Υπολείπονται άλλα έντεκα Γκραν Πρι για να ολοκληρωθεί το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, αλλά ο Λιούις Χάμιλτον κάνει προ πολλού πρόβες για το πως θα πανηγυρίσει τον έκτο του τίτλο και τρίτο διαδοχικό.

Ο 34χρονος Βρετανός πιλότος της Mercedes ένιωθε (κυριολεκτικά) σαν στο σπίτι του στο Σίλβερστοουν της Μεγάλης Βρετανίας, όπου και κατέκτησε την έβδομη νίκη του σε δέκα Γκραν Πρι (!), αφήνοντας δύο νίκες για τον ομόσταβλό του, Βάλτερι Μπότας και μια για τον Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing.

Ο Μπότας ξεκίνησε την κούρσα από την pole position, αλλά ένα ατύχημα του Αντόνιο Τζιοβινάτσι με την Alfa Romeo του έδωσε την ευκαιρία στον Χάμιλτον, μετά την είσοδο του Safety Car, να πάρει τα ηνία της κούρσας και να δει πρώτος την καρό σημαία.

Δεύτερος ακολούθησε ο Μπότας και το βάθρο ολοκλήρωσε ο ανερχόμενος Μονεγάσκος πιλότος της Ferrari, Σαρλ Λεκλέρκ. Ο ομόσταβλός του, Σεμπάστιαν Φέτελ, έκανε και πάλι πολλά λάθη και τερμάτισε μόλις έκτος, πίσω και από τους Μαξ Φερστάπεν και Πιέρ Γκασλί, αμφότεροι της Red Bull.

Στην γενική κατάταξη, ο Χάμιλτον προπορεύεται ήδη με σημαντική διαφορά από τον Μπότας, με τον Φερστάπεν να βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση, ενώ Φέτελ και Λεκλέρκ ολοκληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

πηγή: ethnos.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.