Νικητής στο Μπαχρέιν ο Φέτελ!

23:10 | 08/04/2018

Ένας απίθανος Φέτελ κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Μπότας και να κερδίσει παλικαρίσια και τον 2ο αγώνα της χρονιάς. Στην 3η θέση ο πολύ καλός Χάμιλτον! Εγκατάλειψη και για τις δύο Red Bull.

Ο δεύτερος αγώνας της χρονιάς τα είχε όλα. Ανταγωνισμό, σασπένς, δράμα ακόμα και αίμα! Με το σβήσιμο των κόκκινων φώτων, ο Φέτελ φρόντισε να στρίψει πρώτος με τον Μπότας 2ο και τον Κίμι 3ο που δεν έκανε καλή εκκίνηση. Ο Χάμιλτον (που ήταν ο μόνος από τους 10 πρώτους που χρησιμοποιούσε την μαλακή κίτρινη γόμα) από την 9η θέση φρόντισε να φτάσει 7ος δτην πρώτη στροφή! Ενώ πίσω του βρέθηκε ο Μαξ Φερστάπεν.

Για 3 ακόμα γύρους δεν είχαμε κάποια άλλαγή, όταν ο Φερστάπεν στον 4ο γύρο προσπάθησε να περάσει τον Χάμιλτον με βίαιο και αποφασιστικό τρόπο. Στο τζαρτζάρισμα με τον Χάμιλτον ο Φερστάπεν ακούμπησε τον πίσω αροστερό τροχό του στην εμπρός πτέρυγα του Χάμιλτον και το λάστιχο έσκασε! Ταυτόχρονα, ο Ρικιάρντο εγκατέλειψε από βλάβη στα ηλεκτρικά του, ολοκληρώνοντας ένα τραγικό Σαββατοκύριακο για την Red Bull. Ο Χάμιλτον δεν επιρρεάστηκε και συνέχισε να ανεβαίνει και με την εγκατάλειψη του Ρικιάρντο βρέθηκε 5ος! Φυσικά πέρασε εύκολα τον πολύ καλό Γκασλί και ανέβηκε στην 4η θέση πολύ νωρίς στον αγώνα. Για αρκετούς γύρους δεν είχαμε κάτι σημαντικό εκτός από το γεγονός πως ο Μπότας ροκάνιζε την διαφορά από τον Φέτελ.

Ο Φέτελ βλέποντας πως η διαφορά με τον Μπότας μειώνεται μπήκε μέσα για αλλαγή ελαστικών και βγήκε 4ος. Ένα γύρο μετά μπήκε και ο Ράικονεν. Αντίστοιχα μπήκαν και οι οδηγοί της Μercedes και έτσι είχαμε τον Φέτελ να οδηγεί την κούρσα τον Μπότας να προσπαθεί να τον πλησιάσει, τον Ραίκονεν να θέλει να πιέσει τον Μπότας και τον Χάμιλτον 4ο να καραδοκεί για κάποιο λάθος των προπορευόμενων. Το μεγάλο δράμα που είχε και αίμα έγινε στο 2ο πιτ στοπ του Ράικονεν. Ο Φινλανδός μπήκε μέσα, οι μηχανικοί του μπερδεύτηκαν, τον έδιωξαν νωρίς δίχως να του έχουν άλλαξει πίσω αριστερό τροχό και τον ανάγκασαν σε εγκατάλειψη. Και ως να μην έφτανε αυτό, στην έξοδό του πάτησε κυριολεκτικά το πόδι το ενός από τους μηχανικούς του κάνοντά του μεγάλη ζημιά στον αστράγαλο, στην κνήμη, την περόνη και το γόνατο! Με τον Γκασλί να βρίσκεται 1 λεπτό πίσω, οι 3 πρώτοι έπρεπε απλώς να φτάσουν στον τερματισμό με αυτήν την σειρά για να κερδίσει ο Φέτελ.

Στους τελευταίους γύρους ο Μπότας πλησίασε, προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τον αποφασισμένο Γερμανό της Ferrari. Άξια νίκη για το Φέτελ με τον Μπότας 2ο και τον πολύ καλό και τυχερό (για την εγκατάλειψη του Ράικονεν) Χάμιλτον να κατακτά μια 3η θέση. Ο Πιερ Γκασλί όμως ήταν ο οδηγός που χάρηκε περισσότερο από όλους καθώς πέτυχε με την 4η θέση του, την καλύτερη θέση της καριέρας του και έδωσε μάλιστα πνοή και στην Honda που είδε τον κινητήρα της να αντέχει και να είναι ανταγωνιστικός

πληροφορίες: gazzetta

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.