Ο Νίνης του Νιόπλια

Απόψεις

Η αμοιβαία εκτίμηση και οι δηλώσεις των δύο ανδρών ανοίγουν... μεταγραφική κουβέντα

Aπό το πρωί της Μ. Παρασκευής, ο Σωτήρης Νίνης αποτελεί και επίσημα παρελθόν από την ομάδα του Βόλου. Μια εξέλιξη, που για όσους γνώριζαν πράγματα και καταστάσεις, ήταν αναμενόμενη, με τον 32χρονο χαφ-επιθετικό να ψάχνει πλέοντο τελευταίο - πιθανότατα - συμβόλαιο της καριέρας του.

Ο Νίνης μέσα από τον Βόλο ''ξανασυστήθηκε'' στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, έπειτα από το μεγάλο πρώτο του ''μπαμ'' το 2006 με τον Παναθηναϊκό, θόρυβος που τελικά δεν του βγήκε σε καλό. Ένα παιδί με πολύ μεγάλα προσόντα και προσδοκίες, πολλά όμως πράγματα δεν πήγαν όπως θα ήθελε και έπειτα από 16 χρόνια να γίνεται λόγος για ένα πολύ μεγάλο ταλέντο που ''χάθηκε''.

Έπειτα από μια μια πενταετία σε Βέλγιο (Σαρλερουά, Μαλίν) και Ισραήλ (Μακάμπι Πετάχ, Χάποελ Άσκελον), ο Νίνης επέστρεψε στην Ελλάδα και στην Superleague και τα τελευταία δύο χρόνια με τον Βόλο έδειξε ότι παραμένει κάτι παραπάνω από ενεργός ποδοσφαιρικά. 47 ματς σε δύο χρονιές με την περσινή κυρίως χρονιά να είναι πολύτιμος για μια ομάδα που έπαιζε ποδόσφαιρο. Πλέον ελεύθερος ψάχνει να βρει την επόμενη ομάδα του.

Αν δεν έχει γραφτεί ήδη, αναμένεται να συμβεί τις επόμενες ημέρες για πιθανό ενδιαφέρον του ΟΦΗ. Χωρίς κάτι να υφίσταται ανάμεσα στις δύο πλευρές, υπάρχουν πρόσωπα που συνδέουν και μπορούν να δημιουργήσουν συνθήκες συμπόρευσης.

Οι Νίνης - Σαμαράς άλλωστε είναι γνωστό ότι διατηρούν στενές φιλικές σχέσεις, αλλά στην κρητική ομάδα έχουν αποδείξει ότι οι ''φιλίες του Γιώργου'' δεν αποτελούν... μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας. Θυμίζω ότι δεν είναι λίγοι οι ποδοσφαιριστές (Σηφάκης, Κονέ κτλ) που έχουν γραφτεί κατά καιρούς ότι έρχονται στην κρητική ομάδα, με αφορμή της σχέσης τους με τον νυν αντιπρόεδρο της ΠΑΕ. Καφενειακές συζητήσεις χωρίς κάτι παραπάνω τις περισσότερες φορές.

Ένα ''χειροπιαστό'' επιχείρημα σε μια υποτιθέμενη συζήτηση, αποτελεί η μεγάλη εκτίμηση που έχει ο Νιόπλιας προς τον Νίνη και... τούμπαλιν. Ο κόουτς του ΟΦΗ στάζει μέλι για τον πρώην χαφ του Βόλου ενώ ο Νίνης με τον πρώην προπονητή του στην Εθνική Νέων πραγματοποίησε την καλύτερη του περίοδο στον Παναθηναϊκό. Όλα τα παραπάνω αποτυπώθηκαν και στο εγκάρδιο τετ - α - τετ, ανάμεσα στους δύο πέρυσι στο Μάρτιο, μετά το ματς του ΟΦΗ στο Βόλο.

''Τον εκτιμώ και τον σέβομαι απεριόριστα. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος με έχει στιγματίσει με την νοοτροπία του με την αγάπη του για το ποδόσφαιρο για το πως βλέπει τα πράγματα. Κάθεσαι και σκέφτεσαι την διαχείριση που κάνει πρώτα από όλα σαν άνθρωπος και μετά σαν προπονητής. Αυτός είναι ο Νίκος Νιόπλιας που μαζί του θεωρώ έχω κάνει τις καλύτερες μου χρονιές. Μπορεί να διαχειριστεί τον άνθρωπο πάνω από όλα και μετά τον ποδοσφαιριστή'', είχε τονίσει μετά από ένα Βόλος - ΟΦΗ ο Νίνης

''Με τον Νίνη δεθήκαμε γιατί ουσιαστικά έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του τη χρονιά που πήραμε το νταμπλ. Τον είχα όντως σαν παιδί μου'', είχε πει σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Sport24.gr ο νυν προπονητής του ΟΦΗ.

Δεν γνωρίζω αν προκύψει τελικά ''θέμα Νίνη'' στον ΟΦΗ, δεδομένα πάντως ο Νιόπλιας θα τον ήθελε ποδοσφαιριστή του και ο Νίνης να δουλέψει ξανά με τον άνθρωπο που εκτιμά και σέβεται. Το ερώτημα είναι αν ο 32χρονος ποδοσφαιριστής αποτελεί κομμάτι της μεταγραφικής ενίσχυσης ενόψει καλοκαιριού...

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.