Νιόπλιας: «Έχω το πνεύμα του νικητή και δεν θα πάω ποτέ αδιάβαστος»

22:01 | 06/07/2021

Ο Νίκος Νιόπλιας έθεσε τον ξεκάθαρο στόχο του ΟΦΗ για τη νέα σεζόν, αλλά και για τα επόμενα χρόνια

Για το περσινό πάθημα, αλλά και τη νέα χρονιά μίλησε ο Νίκος Νιόπλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα sdna.gr.

Ο προπονητής του ΟΦΗ έθεσε το στόχο για την επόμενο σεζόν, αναφέρθηκε στο πρότζεκτ του συλλόγου και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Γιώργο Σίμο.

«Το '17 ήταν μία κακή περίοδος για μένα, προσωπικά. Βρέθηκα στην ομάδα της καρδιάς μου αλλά σε ένα περιβάλλον τοξικό που με έκανε να σιχαθώ το ποδόσφαιρο. Παραδέχομαι και σέβομαι όλους τους προπονητές, αλλά στις μικρές κατηγορίες το ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό. Σιχάθηκα τα γύρω-γύρω από το ποδόσφαιρο. Μετά μπήκα στον ΟΦΗ σε ένα άλλο πόστο, είχαμε έναν ικανό προπονητή, τον Γιώργο Σίμο, που σεβόμασταν και αγαπούσαμε. Έτυχε να έρθει μία σεζόν με πολλά προβλήματα και πολλούς τραυματισμούς. Δεν μπορούμε, όμως, να μιλάμε μόνο για τραυματισμούς όταν έχεις 10 συνεχόμενες ήττες. Δεν φταίει ένα πράγμα, φταίνε πολλά πράγματα.

Το τέλος με τον Σίμο ήταν για όλους στενάχωρο. Η παρουσία του Γιώργου στον ΟΦΗ του έδωσε το δικαίωμα να γίνει προπονητής στην Εθνική Ελπίδων. Πιστεύω ότι η Ελπίδων βρήκε προπονητή για πάρα πολλά χρόνια. Είναι νέος, έχει όρεξη για δουλειά και είναι γνώστης του ποδοσφαίρου.

Από τη στιγμή που οι επικεφαλής ήθελαν να αναλάβω εγώ την ομάδα είπα οκ από τη στιγμή που το περιβάλλον είναι καλό γιατί όχι. Δεν ήμουν σε καφετέρια, ήμουν μέσα στο ποδόσφαιρο. Από τον πάνω όροφο κατέβηκα στον κάτω.

Την πρώτη μέρα που πήγα, στην παρουσίαση, είπα θα σωθούμε. Μετά όμως έλεγα πώς θα σωθούμε; Πίστευα μέσα μου ότι δεν θα πέσει η ομάδα, αλλά έπρεπε να αλλάξω πράγματα. Υπήρχε αυτή η ατμόσφαιρα που όλοι έλεγαν ότι ο ΟΦΗ θα πέσει. Ηταν 2-3 μήνες δύσκολοι, αλλά γεμάτοι. Αυτά που μου αρέσουν. Είμαι σαν χαρακτήρας σκληρός με το ποδόσφαιρο. Έχω το πνεύμα του νικητή και δεν θα πάω ποτέ αδιάβαστος.

Ο ΟΦΗ πρέπει να σταθεροποιηθεί. Αν το πάθημα μας έγινε μάθημα θα δείξει. Είμαστε άτομα του ποδοσφαίρου και αλίμονο αν δεν πήραμε το μήνυμα.

Εδώ στον ΟΦΗ οι άνθρωποί του έχουν ένα συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας. Θέλουν να φτιάξουν μία ικανή ομάδα που θα σταθεροποιηθεί και βήμα-βήμα θα βάλουν στόχο παραπάνω. Οι άνθρωποι στον ΟΦΗ ασχολούνται μόνο με την ομάδα. Βλέπετε ότι ο ΟΦΗ έχει μία κανονικότητα. Ενώ παίζαμε για να σωθούμε οι επικεφαλής βελτίωναν το ΒΑΚ και το γήπεδο. Αυτά κάποια στιγμή θα στα δώσει το ίδιο το ποδόσφαιρο.

Ο φετινός στόχος του ΟΦΗ είναι να μπορούμε βάσει του ονόματος της ομάδας να είμαστε ανταγωνιστικοί. Πρέπει να ισορροπήσουμε και τα επόμενα χρόνια να κάνουμε λίγες μεταγραφές. Να κάνουμε για παράδειγμα 3 μεταγραφές και να ρίχνουμε τα λεφτά για αυτές».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.