Νιόπλιας: «Για τα ελληνικά δεδομένα είναι δύσκολο το πρότζεκτ του ΟΦΗ»

21:23 | 24/05/2020

Ο Νίκος Νιόπλιας μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha για το πρότζεκτ του ΟΦΗ και την πορεία του εφέτος.

Για το περσινό ματς με τον Πλατανιά: “Ήμουν στο γήπεδο, το συζητούσαμε αυτές τις ημέρες και λέγαμε για φαντάσου να μην είχε μπει, να ήμασταν στην Σούπερ Λιγκ 2 που δεν γνωρίζαμε τι γίνεται και τώρα είμαστε εδώ που είμαστε και η ομάδα, μετά από πολλά χρόνια, έχει πάρει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Πάντως δεν θα ήταν όλα ίδια όπως τώρα που όλα βαίνουν καλά”.

Για το τι θα άλλαζε αν ο ΟΦΗ δεν κέρδιζε τον Πλατανιά: “Δεν παίζει μόνος σου σε ένα πρωτάθλημα, όσο και αν είχαμε προγραμματισμό δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Θα ήταν αβέβαιο το μέλλον γιατί δείτε τώρα την Σούπερ Λιγκ 1 που ξεκινάει άμεσα, η Σούπερ Λιγκ 2 πότε θα ξεκινούσε;”

Για την οργάνωση του ΟΦΗ: “Το μυστικό είναι ότι ελέγχονται τα πάντα και αυτό είναι σημαντικό. Δουλεύουμε με την λογική, ο καθένας έχει το πόστο του, ο ένας δεν μπαίνει στα πόδια του άλλου και υπάρχει ένας προγραμματισμός. Όλα λειτούργησαν πολύ ωραία με την λογική ότι θα έρθουν και καλά και κακά αποτελέσματα. Όλοι έχουν ένα χρονοδιάγραμμα και προχωράμε”.

Για την πορεία του φετινού ΟΦΗ: “Ξεκινήσαμε καλά, στην συνέχεια είδαμε ότι ήμασταν καλύτερα από ότι περιμέναμε, λέγαμε ότι πιστεύαμε να μπούμε στα πλέι οφ και τα καταφέραμε. Υπήρξαν άσχημα αποτελέσματα για μεγάλο χρονικό διάστημα όμως το σκεπτικό δεν άλλαξε και κυρίως στο μυαλό του Γιάννη Σαμαρά που είναι διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος. Εμείς κερδίσαμε τον Δεκέμβρη τον Άρη με 3-1, μετά παίξαμε με τον ΠΑΟ και πήγαμε 1-1, μετά χάσαμε στο Αγρίνιο, από τον Βόλο, από τον ΠΑΟΚ δύο φορές στο κύπελλο, χάνουμε στο πρωτάθλημα, δεν άλλαξαμε τίποτα σε εμάς. Κάναμε δύο νίκες στο τέλος και πετύχαμε τον στόχο μας. Που θέλω να καταλήξω; Ξέρετε πόσοι προπονητές άλλαξαν στο πρωτάθλημα;”

Για την θέση του προπονητή στον ΟΦΗ: “Ούτε καν μπορούσε να περάσει η σκέψη για να αλλάξουμε προπονητή. Πρέπει να τον σέβεσαι τον προπονητή, καταρχήν τον επιλεγείς εσύ, να του δίνεις τα εφόδια. Πέραν του ότι ο Γιάννης γνώριζε τον Γιώργο για πολλά χρόνια και αυτό ήταν πολύ σημαντικό”.

Για το πρότζεκτ του ΟΦΗ: “Για τα ελληνικά δεδομένα είναι δύσκολο το πρότζεκτ του ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ κοιτάζει καθαρά το αγωνιστικό κομμάτι και την λογική του ποδοσφαίρου. Εύκολο γίνεται όταν όλοι οι άνθρωποι σκέφτονται με το ίδιο μυαλό. Όταν ο χρηματοδότης έχει εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που διοικούν, εκείνοι έχουν καλή σχέση με το ποδοσφαιρικό τμήμα και με τον κόσμο και δεν λένε ψέμματα. Ο Γιάννης έχει το αγωνιστικό και ο Γιώργος το διοικητικό όπως ο Ηλίας. Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου μέσα στην ομάδα όπως το έχουν κάνει ομάδες όπως η Μπάγερν. Ποτέ δεν έχουμε διαφωνήσει, γνωριζόμαστε πολλά χρόνια μεταξύ μας. Αυτή η λογική είναι καθαρά του Γιάννη Σαμαρά”.

Για τον Γιώργο Σίμο: “Είναι παιδί του Γιάννη, τον γνωρίζει πολλά χρόνια, δουλεύουν ένα πρόγραμμα εδώ και χρόνια, ο καθένας ξέρει τα συν και τα πλην του άλλου, είναι ένα μοντέλο δύσκολο. Εγώ που βρέθηκα σε πολλές ομάδες ως προπονητής, αυτό είναι δύσκολο στην Ελλάδα για να μείνει έτσι υγιές. Σε ατυχή αποτελέσματα θα γραφτούν και θα ειπωθούν πράγματα, ο κόσμος θα αντιδράσει. Στην ομάδα όλοι δίνουν βάση στην οργάνωση”.

Για την έναρξη των πλέι οφ: “Καλά κάνει και αρχίζει το πρωτάθλημα, η ζωή δεν πρέπει να σταματάει. Υπάρχουν πολλά μειονεκτήματα αλλά και πολλά πλεονεκτήματα. Χρειάζεται μια καλή διαχείριση, φυσικό είναι μετά το 60′ – 70′ να υπάρχει μια κόπωση αλλά τώρα υπάρχουν πέντε αλλαγές. Η χρονιά πρέπει να τελειώσει”.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του Νιόπλια.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.