Νιόπλιας: «Μακάρι να έρθει η μέρα που θα φτιάξουμε νέο γήπεδο»

19:32 | 16/05/2021

Ο Νίκος Νιόπλιας μίλησε στη NOVA για την επόμενη μέρα του ΟΦΗ

Έκανε τον απολογισμό της χρονιάς, έπλεξε το εγκώμιο του Γιώργου Σίμου, αναφέρθηκε στο μέλλον και στάθηκε και στη στήριξη του κόσμου

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Νιόπλιας στο συνδρομητικό κανάλι:

Για την λήξη της φετινής περιόδου:

"Λόγω της εμπειρίας μου ακούγεται η λέξη ανακούφιση αλλά λόγω της κατάστασης είναι έτσι. Είναι αλήθεια πως τον περασμένο χρόνο βγήκαμε Ευρώπη, κανείς στην ομάδα δεν περίμενε ότι θα βρίσκονταν σε αυτήν την κατάσταση όμως η πραγματικότητα ήταν αυτή, ως ομάδα δεν την γνωρίζαμε ενώ άλλες ομάδες έχουν αυτόν τον στόχο. Έπρεπε να διαχειριστώ διαφορετικά αυτό το κομμάτι, ήταν δύσκολο, ήταν μια ομάδα που προερχόταν από 10 σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα στο πρωτάθλημα".

Για το ότι ήταν μια πρωτόγνωρη κατάσταση για τον ΟΦΗ:

"Σας πληροφορώ πως ήταν πολύ δύσκολο, δεν ήταν εύκολο. Δεν μπορείς να έχεις στα χέρια σου μια ομάδα με 10 ήττες αλλά γνωρίζεις ότι έχεις καλό υλικό αλλά δεν ήταν το κατάλληλο γιατί είχαμε τραυματισμούς. Αυτό που έπρεπε να κάνω, γιατί ήμουν μέσα στην οικογένεια του ΟΦΗ, αν έγιναν 500 προπονήσεις, εγώ ήμουν σαν να είχα δει 600 - ανέλυα τους αντιπάλους και από αυτήν την πλευρά ήταν εύκολο. Την πρώτη μέρα που μπήκα στα αποδυτήρια, είδα σκυμμένα κεφάλια, πολύ χαμηλή αυτοπεποίθηση και το πρώτο που επρεπε να κάνω ήταν να διαχειριστώ αυτά τα προβλήματα και ήταν λίγο πιο εύκολο για μένα, από το να ερχόταν κάποιος εκτός. Το 2016 και το 2017 που κοοουτσάρισα τον ΟΦΗ ήταν μόνο ο Νάστος όμως είχα καλές σχέσεις με τα παιδιά, αυτά τα δύο χρόνια ταξίδευα μαζί τους, γνώριζαν ποιος είμαι, τι έχω κάνει στο παρελθόν και ήταν σημαντικό κομμάτι γιατί υπήρχε προς το πρόσωπο μου ένας μεγάλος σεβασμός. Απλώς ήμουν ένα κομμάτι της ιστορίας του ΟΦΗ".

Για την ανανέωση του συμβολαίου του:

"Με τιμάει το ότι είδαν την προσπάθεια μου, ξέρουν τι τύπος είμαι, ότι είμαι επαγγελματίας, γνώστης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όταν πήγα, είχαμε μια συμφωνία μέχρι το τέλος της χρονιάς και μετά πάλι είχαμε μια άτυπη συμφωνία ότι θα παρέμενα στην ομάδα. Ο πρόεδρος με πήρε τηλέφωνο και μου είπε πως θέλουμε να σε έχουμε στην ομάδα και ασφαλώς ο Γιάννης με τον Γιώργο Σαμαρά και συμφωνήσαμε να είμαι στη νέα σεζόν".

Για την έναρξη της δεύτερης θητείας του:

"Η αλήθεια είναι πως και στην Γ' Εθνική ήταν πολύ καλά τα πράγματα, στην Β' Εθνική η κατάσταση ήταν τραγική και τώρα είναι ομάδα με όλη την σημασία της λέξης. Στο ΒΑΚ γίνονται έργα, υπάρχει μεγάλη αγάπη, είναι χαρά μου και τιμή μου που σαν ποδοσφαιριστής αλλά και σαν προπονητής υπηρέτησα την ομάδα σε όλες τις κατηγορίες".

Για την κακή σεζόν αλλά και για την επόμενη που ξεκινάει:

"Πιάσαμε τα άκρα, από το μπαράζ με τον Πλατανιά στο 96', ήρθε η Ευρώπη που ήταν το ανέλπιστο και βρεθήκαμε ξανά στον πάτο. Μετά το ένα λάθος, βρεθήκαμε εκεί. Πρέπει να σταθεροποιηθούμε σε μια καλή βαθμολογική θέση και σταθερή, ποδοσφαιρικά και αγωνιστικά, κατάσταση. Γιατί όταν σταθεροποιηθείς δεν θα κάνεις πολλές αλλαγές. Όταν πας χαμηλά, πρέπει να διώξεις 15 παίκτες ενώ όταν είσαι σε μια σταθερά λες πως θα πάρεις 2-3 παίκτες. Αυτά τα λεφτά μπορείς να δώσεις σε λίγους παίκτες, ανεβαίνεις επίπεδο και δεν χρειάζεται περισσότερα πράγματα. Δεν μπορούμε να κάνουμε 10 και 13 μεταγραφές όπως κάναμε φέτος. Είναι πιο εύκολο και έτσι βάζεις στόχους μετά".

Για την στήριξη του κόσμου προς τον ΟΦΗ:

"Ο ΟΦΗ μετά το 2000 έχει περάσει πολλά, ποιος φίλαθλος δεν θα στήριζε αυτήν την κατάσταση; Αυτή η ομάδα αγαπάει το ποδόσφαιρο, όταν φτιάχνεις νέες εγκαταστάσεις, νέα πράγματα τότε δείχνεις ότι κοιτάζεις το μέλλον. Όταν θα έρθετε μια βόλτα στο ΒΑΚ είναι ένα εργοτάξιο, μακάρι να έρθει η μέρα που θα φτιάξουμε και νέο γήπεδο. Όταν έπαιζα εγώ ποδόσφαιρο, είχαμε πολλούς φιλάθλους που αγαπούσαν και άλλες ομάδες όμως τα τελευταία χρόνια γεννιούνται νέοι φίλαθλοι, νέοι φίλαθλοι του ΟΦΗ που στηρίζουν την ομάδα και στα καλά και στα κακά. Τώρα υπάρχει μια κατάσταση με οικονομική άνεση που σου δίνει την άνεση και πολλές λύσεις. Δεν μετράει το ότι αν πήγαμε καλά ή κακά και να φτιάξουμε βήμα - βήμα μια ομάδα που θα είναι όλης της πόλης".

Για τον ΟΦΗ και τον Γιώργο Σίμο:

"Σε κάθε ποδοσφαιρόφιλο αρέσει αυτός ο τρόπος παιχνιδιού όμως πρέπει να βάλουμε και άλλα στοιχεία. Θες νίκες, επιτυχίες και δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από τον συνδυασμό αυτών των πραγμάτων. Πρέπει πρώτα να αποκτήσεις ταυτότητα όμως πρέπει να αποκτήσουμε και τη νοοτροπία, να έχεις ένα πλάνο γιατί όλη την εβδομάδα προπονείσαι για να κερδίσεις στο ματς. Είχαμε έναν προπονητή που είναι από τα λίγα παιδιά που υπάρχουν στον χώρο μας, είναι κόσμημα. Ήμασταν συμπαίκτες, δωμάτιο στον ΟΦΗ και την Χαλκηδόνα, είμαστε φίλοι και χάρηκα που έμεινε στην ομάδα γιατί είναι σημαντικό να μείνει το όνομα του στην ιστορία ως ο πρώτος που την έβγαλε στην Ευρώπη μετά τον Γκέραρντ".

Για το τέλος της χρονιάς:

"Τώρα που τελειώσει, ήταν 2,5 μήνες ήταν πιο δύσκολα και από τον Παναθηναϊκό γιατί είχαμε πολλά προβλήματα. Μόλις γύρισαν οι παίκτες, αποκτήσαμε μια σταθερότητα και είμαι σίγουρος πως αν είχαμε και άλλα παιχνίδια θα γινόμασταν ακόμα καλύτεροι".

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.