Νιόπλιας: Το παρατσούκλι και τα καψώνια του Γκέραρντ στις 4 το πρωί!

14:37 | 21/01/2023

Ο πρώην τεχνικός του ΟΦΗ παραχώρησε απολαυστική συνέντευξη και μίλησε για όλη την καριέρα του σαν παίκτης και σαν προπονητής.

Μιλώντας στους «Betarades», ο Νίκος Νιόπλιας γύρισε τον χρόνο πίσω και αναφέρθηκε στο πως πήγε από την Κοζάνη στην Κρήτη και στον ΟΦΗ:

«Ηρθα για διακοπές, ο αδερφός μου ήταν εδώ και σπούδαζε, ήταν στον Ερασιτέχνη ΟΦΗ. Κάποια στιγμή μου είπε ότι δοκιμάζουν παίκτες. Δεν τους έβλεπα, για να τα παραλέω και λίγο. Και έτσι έγινε η μεταγραφή, το καλοκαίρι του '83. Ημουν 18 χρονών. Από τη Δ' έπαιξα 19-20 παιχνίδια στην Α' Εθνική. Και την επόμενη χρονιά έπαιξα 30 παιχνίδια».

Για το παρατσούκλι «Κόκος» και πώς βγήκε, αποκάλυψε: «Το παρατσούκλι μου ήταν Κόκος, δεν μπορούσα να πω το Νίκος και έλεγα Κόκος. Το φώναξε μία μέρα στην προπόνηση ο αδερφός μου και μου κόλλησε το παρατσούκλι και μου το έλεγαν όλοι».

Οσον αφορά στον Ευγένιο Γκέραρντ, ο Νιόπλιας μίλησε με τα καλύτερα λόγια και θυμήθηκε διάφορα περιστατικά και τα καψώνια του Ολλανδού.

«Ο Γκέραρντ ήταν πανέξυπνος, μπορούσε να διαχειριστεί τα πάντα. Ηξερε να διαχειρίζεται μία κατάσταση. Τα αποδυτήρια, τους δημοσιογράφους, τον κόσμο, όλα.

Ενα καψώνι μου είχε πει ο Τσινός. Τιμωρεί ο Γκέραρντ τον Τσινό και τον Σαμαρά. Τρέξιμο τα χαράματα! Φεύγουν από το Γεντί Κουλέ και τρέχουν προς Αμμουδάρα, μαζί και ο Γκέραρντ, έτρεχε μαζί τους. Κάποια φάση έτρεχαν πιο γρήγορα για να τον αφήσουν πίσω και τον χάσανε τον Γκέραρντ, κοιτάζουν πίσω και τον βλέπουν να πιάνει την καρδιά του και να πέφτει! Εκεί ήταν το πρώτο ταρακούνημα!

Μία άλλη φορά, ένα βράδυ χτυπάει τηλέφωνο στις 00:00. "Νιόπλιας", μου λέει. "Στις 4 το πρωί προπόνηση" και μου το κλείνει! Είχαμε δώσει ένα φιλικό στα Μάλια τότε, αλλά εγώ δεν είχα πάει. Παίρνω τηλέφωνο τους συμπαίκτες μου "τι κάνατε ρε μ@λ@κες"; "Ασε, δεν παίξαμε καθόλου καλά", μου λένε. Πάμε πρωί-πρωί έξω από το ΒΑΚ, περιμέναμε, περιμέναμε, κάποια στιγμή βγαίνει ο φροντιστής και μας λέει φύγετε. Καψώνι κανονικά!

Με τον Γκέραρντ μπορούσες να κάνεις ό,τι τρέλα ήθελες και μπουζούκια να πας. Ερχόταν και μας έβρισκε εκεί που ήμασταν. Την άλλη μέρα, όμως, δεν σε ήξερε, δεν τον ήξερες. Ηταν αυστηρός πολύ. Μόλις έμπαινε στο γήπεδο τα ξεχνούσε όλα. Ηταν έξυπνος άνθρωπος. Πολλά πράγματα πήραμε σαν προπονητές από τον Γκέραρντ. Κυρίως τη διαχείριση».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.