Nταβέλης: «Ο Δερμιτζάκης έκανε κανονικά προπόνηση, έληξε η κρίση, δεν ανέχομαι τέτοιες συμπεριφορές από οπαδούς»

19:35 | 12/10/2023

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αχιλλέας Νταβέλης μιλά για το μέλλον του Δερμοτζάκη στον πάγκο της Λάρισας, ενώ αναφέρθηκε και στις ενέργειες που θα γίνουν ώστες να μην επαναληφθεί τέτοιο περιστατικό. Να υπενθυμίσουμε ότι ο προπονητής της Λάρισας δέχθηκε υβριστικά σχόλια από οπαδούς της ομάδας του.

Δηλώσεις στην ΕΡΤ παραχώρησε ο Αχιλλέας Νταβέλης, σχετικά με τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια του αγώνα της ΑΕΛ με τον Ηρακλή και τα κατάπτυστα συνθήματα των οπαδών της ομάδας της Λάρισας προς τον Παύλο Δερμιτζάκη.

Ο 54χρονος προπονητής παραιτήθηκε στο ντεμπούτο του και αφότου είχε κερδίσει με 1-0, όμως φαίνεται πως μεταπείστηκε μετά από παρότρυνση των ανθρώπων της ΑΕΛ.

Συγκεκριμένα ο Νταβέλης τόνισε πως η προπόνηση έγινε κανονικά από τον Δερμιτζάκη, δήλωσε την πλήρη στήριξή του στον 54χρονο τεχνικό, ενώ υπογράμμισε πως η κρίση έχει τελειώσει ρίχνοντας τα βέλη του προς την μερίδα των οπαδών που έβρισαν αισχρά την μητέρα του Δερμιτζάκη.

«Ο προπονητής μας άσκησε κανονικά τα καθήκοντά του καθ’ όλη τη διάρκεια της προπόνησης. Νομίζω ότι έχει λήξει η κρίση η οποία δυστυχώς με όλους τους δυσμενείς όρους έλαβε χώρα στην πόλη μας και στην ομάδα μας.

Έγινε μετά από νίκη σε μια κρίσιμη αγωνιστική για την ομάδα. Δοκίμαζαμε το νέο μας προπονητή, έχοντας πλήρη επίγνωση γι’ αυτόν που είχαμε στη νέα επίδοξη συνεργασία μας. Το τελευταίο πράγμα που θα αναμέναμε σε όλα τα επίπεδα ήταν να υποστούμε έναν τέτοιο όλεθρο.

Το αντιμετωπίσαμε ακαριαία γιατί αυτό που συνέβη χθες δεν χαρακτηρίζει ούτε την ΑΕΛ ούτε τη Λάρισα. Δεν μπορεί μια ολόκληρη πόλη 200 χιλιάδων κατοίκων, με εξαιρετικές προσωπικότητες να στιγματίζεται από μια ισχνή μειοψηφία η οποία δεν έχει αυτοπροσδιορισμό ούτε στόχους ούτε τίποτα. Δεν προσφέρουν τίποτα στην ομάδα, επιζήμιοι είναι.

Τουλάχιστον από τη θέση του προέδρου και από εκεί και πέρα όλα ανοικτά. Δεν ανέχομαι τέτοιες συμπεριφορές, μέσα σε 15 μήνες έχω δώσει και την ψυχή μου γι’ αυτή την ομάδα. Δεν μπορούν αυτή την προσπάθεια να τη διασαλεύουν κάποιοι με τον πιο χυδαίο τρόπο.

Με τον κόουτς έχουμε μια εξαιρετική σχέση, είχαμε μια πολύωρη συνάντηση. Αυτό που έχω χρέος, εκτός από επίπεδο δηλώσεων, είναι να διασφαλίσω στο πλαίσιο του αθλητικού νόμου, την πλήρη εφαρμογή του στη Λάρισα και το γήπεδό της. Από την επομένη που η ομάδα θα επανέλθει στην έδρα της θα επιβάλουμε μέσα στα πλαίσια του νόμου τα αυτονόητα για να υπάρχει μια κανονικότητα και αγωνιστική και γενικότερα.

Στο πλαίσιο μιας σχέσεως πολιτισμένης με την πλειοψηφία των φιλάθλων μας, τέτοιου είδους πρακτικές δεν υπάρχει κάποιος λόγος να εφαρμόζονται. Όπου υπάρχουν προβληματικές καταστάσεις, η αυστηρότητά μας θα εξαντληθεί σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές.

Νομίζω ότι στις ομάδες υπάρχουν αναρρίθμητα υβριστικά συνθήματα. Όταν υπάρχει στοχοποίηση προσώπων και ανθρώπων, εκεί είναι που υπάρχει πρόβλημα. Ειδικά όταν μιλάμε για ιερά πρόσωπα στο υβρεολόγιο, κάποιων αχαρακτήριστων στοιχείων, τότε θα πρέπει η αντίδραση να είναι ακαριαία. Δεν σας κρύβω ότι η πόλη είναι ανάστατη από χθες με αυτούς τους ελάχιστους ακραίους που αποφάσισαν να ξεπεράσουν κάθε όριο.

Έχουμε την απόλυτη συμπαράσταση όχι μόνο των φιλάθλων της ΑΕΛ, αλλά και των πολιτών της Λάρισας. Έχουμε το ηθικό σθένος να υπερασπιστούμε και την κοινωνία και το ποδοσφαιρικό προϊόν. Είμαστε αποφασισμένοι στο πλαίσιο των νομίμων δικαιωμάτων μας.»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.