Νίκος Νταμπίζας: Αυστηρός, δουλευταράς και δίκαιος

ΟΦΗ

Εύκολο δεν τον λες, απόμακρο μπορείς να τον χαρακτηρίσεις, αλλά ουδείς έχει να πει κάτι για τη δουλειά του.

Η πρόσληψη του Νίκου Νταμπίζα στη θέση του Αθλητικού Διευθυντή ολοκληρώθηκε, ο ΟΦΗ γέμισε μία θέση που δεν υπήρχε το τελευταίο διάστημα -επί της ουσίας μετά την αποχώρηση των Σαμαράδων- και ας πάμε να δούμε τα χαρακτηριστικά του ανθρώπου που από εδώ και στο εξής θα είναι επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Κατά γενική ομολογία, ο Νίκος Νταμπίζας είναι από τους έμπειρους στο χώρο και σίγουρα από τους elite στη χώρα μας στη θέση του. Η μεγαλύτερή του εμπειρία προέρχεται από τη θητεία του στον Παναθηναϊκό σε μία εποχή καθόλου εύκολη, ωστόσο τα έβγαλε εις πέρας κάτω από συνθήκες ακόμα και αντιεπαγγελματικές και... αλλοπρόσαλλες από την πλευρά του ιδιοκτήτη.

Δύο φορές κλήθηκε να φτιάξει ένα ρόστερ με μικρό μπάτζετ, της τάξεως των 3 εκατομμυρίων ευρώ και την ίδια ώρα να κρατήσει την ισορροπία στα αποδυτήρια και να μην έχει παίκτες με παράπονα. Το κομμάτι των αποδυτηρίων κρατήστε το αφού δίνει πολύ μεγάλο βάρος στο κλίμα σε μία ομάδα. Όσοι έχουν δουλέψει μαζί του έχουν να λένε για την αυστηρότητά του στο κομμάτι της πειθαρχίας και του σεβασμού και είναι από αυτούς που δεν κοιτάζουν ποιοι είναι οι αστέρες. Για τον Νταμπίζα όλοι οι παίκτες είναι ίσοι και όλοι έχουν ένα κοινό στόχο: το καλό της ομάδας.

Στα χαρακτηριστικά του, επίσης, το γεγονός ότι είναι τρομερά σκληρός στις διαπραγματεύσεις μέχρι να καταφέρει αυτό που θέλει. Κοιτάζει το καλό της ομάδας και το μπάτζετ, ξέρει πώς να διαχειριστεί τα χρήματα για τις μεταγραφές και κοιτάζει να παίρνει το καλύτερο δυνατό με το χαμηλότερο κόστος.

Στα πλεονεκτήματά του, επίσης, το γεγονός ότι έχει τις «κεραίες» ανοιχτές παντού και μπορεί να ανακαλύψει «λαβράκια» που στη συνέχεια μπορεί να αποδειχτούν «θησαυρός» με υψηλή μεταπωλητική αξία.

Εν κατακλείδι, ο Νταμπίζας είναι ένας άνθρωπος που δουλεύει με συγκεκριμένο τρόπο, με νόρμες. Είναι σκληρός και αυστηρός, για πολλούς απόμακρος, αλλά απόλυτα δίκαιος. Βάζει την ομάδα πάνω από πρόσωπα, θέλει πειθαρχία και καλά αποδυτήρια και όχι ανισορροπίες που μπορεί να επηρεάσουν το κλίμα της ομάδας.

Στον ΟΦΗ θα βρει μία ομάδα νοικοκυρεμένη, αλλά με απαιτητικό κόσμο που θέλει να δει το επόμενο βήμα και την ανάπτυξη της ομάδας. Η πρόκληση είναι μεγάλη και το γνωρίζει, όπως μεγάλη και η θέλησή του να δουλέψει στον Όμιλο κάτι που φάνηκε όταν, όπως γράψαμε, «έκλεισε πόρτες» σε άλλες προτάσεις. Toυ αρέσουν τα δύσκολα. Οψόμεθα.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.