Νταμπράουσκας: «Πριν από τις μεταγραφές, προπόνηση»

19:14 | 03/01/2023

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας στάθηκε στην εξέλιξη της ομάδας του και εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη συνέχεια.

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός του ΟΦΗ

Για την εικόνα του ΟΦΗ κόντρα στον Βόλο: "Ίσως δεν είμαστε έτοιμοι ακόμα, μπορεί η εικόνα να είναι ίδια όμως είναι εμφανής η πρόοδος από το παιχνίδι με τον Ατρόμητο όμως δεν είναι η ίδια γιατί σήμερα δεν δεχτήκαμε γκολ. Βλέπω μια εξέλιξη αλλά σίγουρα υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να βελτιώσουμε, πήραμε έναν πόντο αλλά το συναίσθημα είναι ίδιο του αγώνα με τον Ατρόμητο γιατί χάσαμε πάλι βαθμούς. Σίγουρα χρειάζεται να κρατήσουμε τα θετικά από το σημερινό παιχνίδι, οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο εμπιστεύονται την διαδικασία. Ο μόνος τρόπος για να βελτιωθούμε είναι με προπόνηση ξανά και ξανά ώστε να αφιερώσουμε χρόνο για το πως θα κερδίσουμε".

Για την μεταγραφική ενίσχυση του ΟΦΗ: "Δεν μπορώ να πω κάτι νέο γιατί δεν είμαι εδώ για υποθέσεις. Όταν θα γίνει η δουλειά, θα γίνει και χρειάζεται να υπάρχει υπομονή και θα γίνουν ανακοινώσεις. Πριν ολοκληρωθεί μια μεταγραφή, η καλύτερη μεταγραφή είναι η προπόνηση".

Τι δεν του άρεσε από το πρώτο ημίχρονο: "Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχαν στιγμές στα πρώτα 20-25 λεπτά όπου ήμασταν αργοί όπως επίσης ότι χάσαμε πολλές μονομαχίες στο κέντρο του γηπέδου. Χάσαμε πολλές, δεύτερες, μπάλες γιατί δεν ήταν σωστή η διάταξη μας. Φυσικα δεν μας άρεσε το πλάνο του πρώτου ημιχρόνου γιατί θέλαμε να δημιουργήσουμε περισσότερες ευκαιρίες όμως στο δεύτερο ξεκινήσαμε πολύ καλά όπου ήμασταν κυριαρχικοί, κατά την διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου επειδή δεν σκοράραμε, υπήρχε μια ένταση και ο αντίπαλος προσαρμόστηκε στην διάταξη των πέντε αμυντικών. Πήραμε κάποιες αποτομές αποφάσεις, δεν φοβηθήκαμε αλλά χάσαμε την ευκαιρία μας για να σκοράρουμε".

Για το 3-5-2: "Πρώτα από όλα δεν πιστεύω ότι παίζουμε 3-5-2, πολύ πιο σημαντικό από τους αριθμούς, είναι οι αρχές, οι κινήσεις μέσα στο γήπεδο και οι αρχές μας μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αν κάνατε την ερώτηση στον αντίπαλο προπονητή για το αν ήμασταν προβλέψιμοι, πιστεύω πως θα πει ότι ο ΟΦΗ ήταν εκείνος που μας έκανε προβλέψιμους. Με ένα γκολ θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει και αύριο μόλις ανοίξω τον υπολογιστή θα δω πως ήμασταν πολύ ψηλά στα xgoals. Πριν από λίγες εβδομάδες, αν θέλετε να μιλήσουμε για στατιστικά, η ομάδα ήταν η τελευταία στο πρωτάθλημα σε δημιουργία φάσεων και στα δύο τελευταία παιχνίδια με Ατρόμητο, Βόλο κάναμε περισσότερα από 20 σουτ και δεν γνωρίζω για το που ήμασταν προβλέψιμοι; Όλα τα credits πάνε στους παίκτες γιατί παίζουν εκείνοι όπου και αξίζουν τα συγχαρητήρια. Όμως αυτήν την στιγμή το αποτέλεσμα δείχνει ότι δεν αξίζουμε τη νίκη ακόμα, δεν έχω καμία αμφιβολία για αυτήν την ομάδα και τους παίκτες με την πρόοδο που δείχνουν".

Στο τέλος της συνέντευξης Τύπου, ο Λιθουανός είπε: «Καλή χρονιά σε όλους παιδιά. Ελπίζω να θυμάστε με χαμόγελο αυτές τις συνεντεύξεις Τύπου σε λίγο καιρό όταν θα αρχίσουμε να κερδίζουμε».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.