«Θα έρθει η στιγμή που οι αντίπαλοι δεν θα θέλουν να παίζουν στο Γεντί Κουλέ»

ΟΦΗ

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας αναφέρθηκε στα αποτελέσματα στο «Γεντί Κουλέ» και τη δύναμη της έδρας.

Στην καθιερωμένη συνάντηση με τους δημοσιογράφους στο ΒΑΚ, το απόγευμα της Τετάρτης, ο Βάλντας Νταμπράουσκας μίλησε για όλα τα τρέχοντα ζητήματα της ομάδας του εκφράζοντας για ακόμα μία φορά τη σιγουριά του πως ο ΟΦΗ θα τα πάει ακόμα καλύτερα στη συνέχεια.

Αρχικά αναφέρθηκε στην πρόοδο της ομάδας του: «Ολα είναι θέμα συνοχής. Έχουμε τις ιδέες, έχουμε το στόχο και χρειαζόμαστε τη συνοχή. Να εμπιστευτούμε το πλάνο. Στο ποδόσφαιρο μπορείς να παίξεις καλά και να χάσεις, μπορεί να μη παίξεις καλά και να κερδίσεις. Το θέμα είναι η δουλειά. Οι παίκτες μου δουλεύουν σκληρά. Είτε χάνουμε είτε κερδίζουμε κάνουμε την ίδια δουλειά. Πάντα οι προπονήσεις είναι υψηλές και ολοένα ανεβαίνουν. Στο ποδόσφαιρο είτε παίζεις με ένταση είτε δεν παίζεις καθόλου. Είναι σημαντικό να έχεις αυτή την ένταση συνέχεια».

Σχετικά με την ετοιμότητα των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων, ο κόουτς του ΟΦΗ τόνισε: «Αυτή τη στιγμή οι μεταγραφές είναι λίγο πιο πίσω από τους υπόλοιπους. Οι άλλοι παίκτες έχουν ένα πλεονέκτημα ότι δουλεύουν ήδη 3 μήνες, έχουν καταλάβει τι θέλουμε, είναι περισσότερο καιρό μαζί. Δεν είναι μόνο το θέμα της φυσικής κατάστασης, αλλά να μάθεις το παιχνίδι της ομάδας. Οσο περισσότερο παίζεις και περνάει ο καιρός τόσο μπαίνεις στο κλίμα της ομάδας και σε αυτό που θέλουμε».

Ερωτηθείς για την εικόνα του Μάρκο Μπάκιτς που ξεκίνησε βασικός κόντρα στον ΠΑΣ, απάντησε: «Ο Μάρκο ήταν πάρα πολύ καλός στα πρώτα 35 λεπτά, μέτα λίγο κουράστηκε, είχε λιγότερες κινήσεις και είχε λιγότερο την μπάλα. Όλοι οι παίκτες που πήραμε έχουν σημαντικό ρόλο στην ομάδα.»

Οσον αφορά στο προσεχές παιχνίδι με τη Λαμία, τη Δευτέρα, ο Νταμπράουσκας τόνισε πως γνωρίζει ότι θα είναι ένα δύσκολο ματς: «Θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι. Θα πάμε να κοντρολάρουμε το παιχνίδι, αλλά κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο γιατί οι ομάδες στο ελληνικό πρωτάθλημα ξέρουν να αμύνονται και να παίζουν τις αντεπιθέσεις. Θέλουμε να διατηρήσουμε το ίδιο επίπεδο. Απέναντι στα Γιάννινα είχαμε κάποιες πραγματικά πολύ καλές στιγμές, αλλά το μόνο που μας έλειψε ήταν το γκολ. Όσο και να υπερηφανεύεσαι για τη δουλειά σου σημασία έχει το γκολ. Το σίγουρο είναι ότι αν συνεχίσουμε έτσι τα γκολ θα έρθουν, θα έρθουν οι νίκες».

Σχετικά με το σύστημα του ΟΦΗ και αν σκέφτεται να το αλλάξει, ο προπονητής του Ομίλου αναφέρθηκε στο γενικότερο σκεπτικό του: «Πολλές φορές όταν ξεκινάς με δύο στόπερ και βάζεις γκολ και προηγείσαι, γύρω στο 70'-75' βάζεις κι άλλο στόπερ και στέλνεις το λάθος μήνυμα. Στέλνεις το μήνυμα ότι τώρα που προηγούμαστε ας βάλουμε κι άλλον αμυντικό να κρατήσουμε το αποτέλεσμα. Πολλές φορές -και το δείχνουν τα στατιστικά αυτό- είναι προτιμότερο να κυνηγήσεις το δεύτερο γκολ από το να προστατεύεσεις αυτό που ήδη έχεις. Δεν έχω το αποτέλεσμα και θα ρισκάρω να πετύχω το γκολ, αλλά μπορεί να σκοράρει ο αντίπαλος. Με αυτό τον τρόπο, όμως, στο τέλος της σεζόν θα έχω περισσότερες νίκες».

Και συνέχισε: «Οταν αρχίσαμε να δουλεύουμε πριν από 3 μήνες τα στατιστικά στις ενέργειες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου ήταν χαμηλά. Τώρα είμαστε στην 4η θέση. Είμαστε πάνω από Παναθηναϊκό και Αρη! Είμαστε πίσω μόνο από ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Δεν μπορώ να έχω παράπονο. Απλώς χρειαζόμαστε λίγη περισσότερη ηρεμία. Έχουμε καλές... μισές ευκαιρίες. Δεν έχουμε μεγάλες ευκαιρίες, δεν έχουμε ποιοτικές ευκαιρίες».

Η συζήτηση πήγε και στο θέμα της έδρας και των αποτελεσμάτων του ΟΦΗ στο γήπεδό του. Ο 46χρονος προπονητής ρωτήθηκε αν είναι θέμα πίεσης των παικτών του: «Δεν έχω δει κάποια πίεση στους παίκτες μου στα εντός έδρας παιχνίδια. Οκ καταλαβαίνω την πίεση ότι πρέπει να νικήσεις στην έδρα σου, το έχω ζήσει και στην προηγούμενη ομάδα μου. Ηταν δύσκολο να κερδίσουμε, αλλά φτάσαμε σιγά-σιγά στο επίπεδο που ήμασταν σίγουροι ότι δεν θα χάσουμε. Κόντρα στη Λαμία, το πρώτο ματς που είδα από κοντά, ήρθαμε 0-0, αλλά στο δέυτερο ημίχρονο θα μπορούσαμε να δεχθούμε 2 και 3 γκολ. Μετά παίξαμε με τον Ιωνικό, ξεκινήσαμε καλά, αλλά δεχθήκαμε γκολ και στο δεύτερο μέρος μπορούσαν να βάλουν κι άλλα. Μετά παίξαμε με τον Λεβαδειακό, είχαμε λίγη τύχη κερδίσαμε. Μετά παίξαμε με τον Ατρόμητο παίξαμε καλά, αλλά δεχθήκαμε γκολ και χάσαμε. Παίξαμε με Βόλο, Αστέρα και ΠΑΣ και ήμασταν πολύ κοντά στο γκολ. Με Βόλο το έβαλε ο Νέιρα και ακυρώθηκε, με τον Αστέρα σκοράραμε, με τον ΠΑΣ πάλι σκοράραμε αλλά ακυρώθηκε. Eίμαστε όλο και πιο κοντά. Θα δείτε ότι θα έρθει η στιγμή που οι αντίπαλοι θα φοβούνται το «Γεντί Κουλέ», θα λένε «Θεέ μου, δεν θέλω να είμαι εδώ!». Θα φτάσουμε εκεί, να έχετε υπομονή. Δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά, τα παιδιά τα δίνουν όλα και θα δείτε θα φτάσουμε εκεί».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.