Νταμπράουσκας: «Θέλουμε να παίζουμε με γενναιότητα, όχι με πούλμαν»

ΟΦΗ

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας ανέλυσε τα αίτια της ήττας από τον Άρη, σχολίασε την εικόνα του ΟΦΗ και στάθηκε και στη φάση του 0-2.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ο Λιθουανός προπονητής τόνισε:

«Είναι οι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Στο πρώτο γκολ, στο 10ο λεπτό, θα μπορούσαμε να αμυνθούμε καλύτερα σε μία στατική φάση. Είχαμε κακή συνεννόηση. Είχαμε δουλέψει στις στατικές φάσεις, αλλά απόψε δεν ήμασταν όπως θα έπρεπε. Στο δεύτερο γκολ είμαι σίγουρος ότι έγινε φάουλ στον Μπάκιτς πριν από τη φάση του τέρματος.

Μετά το 0-2 χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας. Στο πρώτο μέρος ο Άρης ήταν καλύτερη ομάδα, δεχθήκαμε πολλές επιθέσεις. Ακόμα και με το 0-2 δεν αισθάνθηκα ότι ήμασταν εκτός παιχνιδιού, πίστευα ότι με ένα γκολ θα τα πηγαίναμε καλύτερα. Πίστεψα στο 1-2 που θα μπορούσε να αλλάξει το παιχνίδι. Δεν είχαμε τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις μέσα στο παιχνίδι.

Στο δεύτερο μέρος κάναμε αλλαγές, θέλαμε να ενισχύσουμε τα χαφ εκεί που ο Άρης ήταν καλύτερος, αλλά χάσαμε τον Φελίπε αμέσως και αναγκαστήκαμε να κάνουμε αλλαγή πάνω που ξεκινήσαμε να παίζουμε με το νέο σύστημα. Στο δεύτερο μέρος είχαμε καλές στιγμές, είχαμε τον έλεγχο, αλλά με το 0-3 το παιχνίδι τελείωσε.

Αυτή ήταν η απόφαση μου, να μη βάλω τον Γκρόνινγκ μετά τον τραυματισμό του Φελίπε, ήταν μια ιδέα για να έχουμε έναν παίκτη για να τελειώνει τις φάσεις όμως από την άλλη χρειαζόμασταν έναν παίκτη που θα μεταφέρει την μπάλα στο "κουτί" της μεγάλης περιοχής. Ήθελα παίκτες που θα μεταφέρουν την μπάλα στο επιθετικό τρίτο του αντιπάλου. Αλήθεια πιστεύω ότι έκανα ότι μπορούσα για να κερδίσουμε το παιχνίδι, ολοκληρώσαμε μόνο με τον Μεγιάδο ως αμυντικογενή παίκτη και καμία φορά αυτό δεν είναι αρκετό για να πετύχουμε γκολ. Μετά το τέλος του αγώνα μπορείτε να αναλύετε όπως θέλετε για το παιχνίδι όμως σίγουρα τα δύο γκολ που δεχτήκαμε στο πρώτο ημίχρονο έκαναν πιο δύσκολα τα πράγματα.

Σίγουρα δεν μας βοήθησαν οι απουσίες του Πασαλίδη και Διαμαντή, αλλά δεν θέλω να δικαιολογηθώ. Έχουμε λύσεις, έχουμε παίκτες για να βοηθήσουν.

Προσπαθούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο με γενναιότητα, να έχουμε την μπάλα και να πρεσάρουμε. Μπορούσαμε να πάμε αλλιώς, να περιμένουμε και να ψάχνουμε τις αντεπιθέσεις, να παρκάρουμε το πούλμαν στο τέρμα μας. Απόψε ήμασταν εκτεθειμένοι στις αντεπιθέσεις, αλλά θέλουμε να φτιάξουμε μία ομάδα που θα παίζει με θάρρος απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο, να μη φοβάται.

Αν ήξερα πως να κερδίζω όλα τα παιχνίδια θα το έκανα, να είστε σίγουροι. Τώρα θα πάω σπίτι, να αναλύσω το ματς, έχουμε πίστη και θα συνεχίσουμε τη δουλειά.

Δεν έχω κανένα παράπονο από την προσπάθεια των παικτών μου. Οι παίκτες ακολούθησαν το στιλ που επιλέξαμε μέχρι τέλους.

Δείτε εδώ τι δήλωσε ο Βάλντας Νταμπράουσκας αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, στην Cosmote.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.