«Τι σημαίνει που θα βρουν το κίνητρο στα πλέι άουτ; Αυτή είναι η δουλειά μας»

ΟΦΗ

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας μίλησε για τα πλέι άουτ, το κίνητρο, το θέμα της έδρας, το ματς με την ΑΕΚ, αλλά και τον... εξορκισμό.

Ο προπονητής του ΟΦΗ, στην εβδομαδιαία συνάντηση με τους δημοσιογράφους στο ΒΑΚ, μίλησε για το ματς με την ΑΕΚ, αλλά και τη συνέχεια του πρωταθλήματος ξεκαθαρίζοντας πως η ομάδα του δεν θα είναι και δεν πρέπει να είναι αδιάφορη.

«Σε κάθε παιχνίδι θέλουμε να πάμε για τη νίκη, είναι επικίνδυνο να διαχωρίζουμε την κανονική διάρκεια από τα επόμενα παιχνίδια. Δεν έχουμε κερδίσει ακόμα τίποτα, αυτό πρέπει να επικοινωνήσουμε προς όλους γιατί έχουμε ακόμα οκτώ χρόνια αλλά πρέπει να συζητάμε για ολόκληρη την χρονιά», τόνισε αρχικά και πρόσθεσε:

«Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να διαχωρίζουμε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος από τα play out. Όλοι δουλεύουμε και έχουμε συμβόλαια, δεν τελείωσε η σεζόν και όλοι πρέπει να δείξουμε σεβασμό προς όλους μας, την ομάδα και τον κόσμο. Δεν θέλω ερωτήσεις σχετικά με το που θα βρουν το κίνητρο οι παίκτες και δεν θέλω να βρούμε καμία δικαιολογία. Τι σημαίνει που θα βρουν το κίνητρο; Επαγγελματίες είναι. Δηλαδή εσείς πηγαίνετε στη δουλειά σας αδιάφοροι;»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη βελτίωση του ΟΦΗ, φέρνοντας ως παράδειγμα τα δύο ματς της ΑΕΚ και τις διαφορές τους, ενώ στάθηκε στα λάθη που έγιναν στο ματς της Κυριακής: «Κάναμε πολλά βήματα μπροστά από το πρώτο παιχνίδι που παίξαμε με την ΑΕΚ μέχρι και αυτό της Κυριακής. Η διαφορά είναι στις μικρές λεπτομέρειες που τους δώσαμε δύο γκολ, είχαμε κακή συγκέντρωση και οι παίκτες δεν είναι χαρούμενοι και ανέλαβαν τις ευθύνες τους. Στο πρώτο γκολ συνέβη αυτό, συνέχεια μιλάμε με τους παίκτες για τα λάθη που κάναμε, πως πρέπει να βελτιωνόμαστε και τι πρέπει να κάνουμε για να γίνουμε καλύτεροι μέσα από τις προπονήσεις. Πείτε μου πως θα λυθεί το πρόβλημα του δεύτερου γκολ μέσα από την προπόνηση; Συνέβη εκείνη την μέρα και στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και πρέπει να μάθαίνουμε συνέχεια μέσα από τα παιχνίδια μας και να βελτιωνόμαστε. Σε φάσεις όπως αυτή του δεύτερου γκολ δεν μπορούσαμε να το προβλέψουμε. Σίγουρα υπάρχουν και θετικά από το παιχνίδι με την ΑΕΚ όπως ότι ο ΟΦΗ είναι η ομάδα που της έκανε τις περισσότερες τελικές προσπάθειες στο πρωτάθλημα, ότι έχει μέσο όρο κατοχής της μπάλας 65% και με εμάς τελείωσε στο 54%.»

Οσον αφορά στο πρόβλημα των εντός έδρας αγώνων που παραμένει, ο 46χρονος τεχνικός του ΟΦΗ είπε: «Συμφωνώ πως είναι μεγάλο πρόβλημα το ένα γκολ σε έξι παιχνίδια στο Ηράκλειο. Έχουμε όμως τέσσερα παιχνίδια στο Ηράκλειο και είναι μια ευκαιρία να βελτιωθούμε και να διώξουμε από πάνω μας αυτά τ' αποτελέσματα. Σε δύο παιχνίδια εκτός έδρας έχουμε πετύχει οκτώ γκολ και σε έξι εντός έχουμε πετύχει ένα, είναι πρόβλημα και όλοι το γνωρίζουμε. Όμως με την ΑΕΚ ήμασταν πολύ βελτιωμένοι, είναι λεπτομέρειες που εμείς τις κοιτάζουμε όμως στο τέλος της ημέρας μένει το αποτέλεσμα και ότι χάσαμε. Όλοι εκεί μένουν και ο κόσμος, όμως η δική μας δουλειά είναι να βρούμε γιατί ήρθε αυτό το αποτέλεσμα».

Τέλος, κάνοντας χιούμορ ο Βάλντας Νταμπράουσκας για την αφλογιστία στο Ηράκλειο τόνισε πως «ίσως να ανάψουμε κερί, ίσως πρέπει να φέρουμε έναν παπά για να κάνουμε εξορκισμό, δεν ξέρω τι πρέπει να συμβεί για να το λύσουμε».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.