Ντέκο: "Ο Γκουαρδιόλα ήταν ο προπονητής της καλύτερης Μπαρτσελόνα, θα αποφασίσω με τον Λαπόρτα τον διάδοχο του Τσάβι"

17:30 | 08/02/2024

Πολλά είναι τα ονόματα που έχουν γραφτεί στον Τύπο για τον αντικαταστάτη του Τσάβι, ωστόσο ο αθλητικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα, Ντέκο, τόνισε ότι ακόμη δεν έχουν γίνει συζητήσεις με κανέναν προπονητή, ενώ μίλησε με αποθεωτικά λόγια για τον Πεπ Γκουαρδιόλα.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του Τσάβι ότι στο τέλος της σεζόν θα αποχωρήσει από τον πάγκο της Μπαρτσελόνα ξεκίνησαν τα σενάρια και η λίστα με τους πιθανούς υποψηφίους του.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Χάνζι Φλικ βρίσκεται ψηλά στη λίστα των υποψηφίων προπονητών για τη διαδοχή του, με τον Ντέκο να έχει ήδη επικοινωνήσει μαζί του.

Παρόλα αυτά, ο αθλητικός διευθυντής των Καταλανών μιλώντας στο Esport3 τόνισε ότι ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με κανέναν προπονητή, ενώ η οριστική απόφασή θα παρθεί από κοινού με τον πρόεδρο του συλλόγου, Τζουάν Λαπόρτα.

"Δεν έχω μιλήσει με κανέναν προπονητή ακόμα. Αφομοιώνουμε την αποχώρησή του. Πρέπει να κερδίσουμε βαθμούς στο πρωτάθλημα. Δώσαμε μεγάλη απάντηση απέναντι στην Αλαβές.

Θα αποφασίσω μαζί με τον πρόεδρο τον προπονητή. Δεν μιλάμε ακόμη με κανέναν προπονητή. Θέλουμε πρώτα να ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε και πού πάμε πριν μιλήσουμε με οποιονδήποτε προπονητή.

Μπορώ να πω τη γνώμη μου για προπονητές που είχα ως παίκτης κι άλλους που ακολουθώ, αλλά για να κάνεις μια ανάλυση πρέπει να έχουμε περισσότερα δεδομένα και να εμβαθύνουμε.

Θέλουμε το ίδιο προφίλ με σήμερα. Κάποιον που είναι ικανός να προσαρμοστεί στις ανάγκες του συλλόγου, που να προσαρμόζεται και να εμπιστεύεται νέους παίκτες που μεγαλώνουν, που θα καταλάβει ότι δεν θα μπορούμε να κάνουμε μεγάλες μεταγραφές, που θα φέρει ισορροπία στην ομάδα.

Χρειαζόμαστε έναν προπονητή που να ξέρει τι είναι η Μπαρτσελόνα και να κατανοεί την τρέχουσα πραγματικότητα".

Ερωτηθείς για τον Γκουαρδιόλα είπε: "Ο Πεπ είναι μεγάλος προπονητής. Δεν υπάρχει συζήτηση για αυτό. Ήταν ο προπονητής της καλύτερης Μπαρτσελόνα στην ιστορία χωρίς αμφιβολία. Και συνέχισε να κερδίζει και μακριά από εδώ.

Είναι ο καλύτερος στον κόσμο τώρα. Δεν μιλάμε με κανέναν προπονητή. Είναι φυσιολογικό τα Μέσα να κάνουν ερωτήσεις, αλλά το να μιλάς για έναν τεχνικό που έχει συμβόλαιο είναι έλλειψη σεβασμού για τους άλλους και για εμάς. Θα έρθει η ώρα".

Πηγή: Sport24

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.