Ντέρμπι «αιωνίων» στο κλειστό του ΟΑΚΑ

10:12 | 15/04/2024

Το ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός θα ρίξει τη Δευτέρα (15/4, 20:15, ΕΡΤ3) την αυλαία της 3ης “στροφής” του 3ου γύρου της Basket League. Η κόντρα των “αιωνίων” θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη θέση από την οποία θα μπουν οι δυο τους στα φετινά play off.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε την περασμένη Δευτέρα (8/4) την προσπάθεια του στο TOP-6 με την εκτός έδρας επικράτηση επί του Κολοσσού, με την οποία διατήρησε το απόλυτο μακριά από το ΟΑΚΑ αφού μετράει πλέον 12 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Οι απώλειες του περιορίζονται σε εκείνη της εντός έδρας ήττα από τον Άρη στις 5 Φεβρουαρίου, μετά την οποία σημείωσε έξι διαδοχικές επιτυχίες. Στην κανονική περίοδο, οι “πράσινοι” σημείωναν 90,81 πόντους ανά αγώνα ως γηπεδούχοι και δέχονταν 72.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στη διαδικασία αυτών των αγώνων με δύο εντός έδρας νίκες επί του Άρη (85-77) και του Περιστερίου (91-83) που αποδείχτηκε ότι είχαν σημαντικό βαθμό δυσκολίας. Ενδεικτικό αυτού του γεγονός ήταν το ότι σε αυτά τα παιχνίδια δεν πήρε διαφορές μεγαλύτερες των 11 και των 9 πόντων αντίστοιχα, ενώ στις 10 νίκες του στο ΣΕΦ για την κανονική περίοδο, ο μέσος όρος των μέγιστων διαφορών που πήρε ήταν στους 20,5 πόντους.

Οι “ερυθρόλευκοι” πάντως μετρούν εννιά σερί νίκες μετά τις 22 Ιανουαρίου όταν ηττήθηκαν στο ντέρμπι με τους “πράσινους” στο ΟΑΚΑ. Στην κανονική περίοδο ο Ολυμπιακός είχε την καλύτερη, εκτός έδρας επίθεση (89,18) ενώ δεχόταν κατά μέσο όρο 67 πόντους.

Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί απευθείας και αποκλειστικά από την ΕΡΤ3. Παράλληλα, θα υπάρξει ραδιοφωνική κάλυψή της, από την ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.