Ο 15χρονος που έγραψε ιστορία στο Ελληνικό μπάσκετ

11:26 | 15/02/2018

O Λευτέρης Μαντζούκας του Προμηθέα Πατρών πέρασε στην ιστορία αφού έγινε ο νεότερος παίκτης που σκοράρει στην Α1.

Ο ύψους 2.05 μέτρων γκαρντ του Προμηθέα μπήκε στα βιβλία της ιστορίας του ελληνικού μπάσκετ, ενώ για 1 μήνα και 4 μέρες δεν έκανε και το ρεκόρ με τον μικρότερο που έχει αγωνιστεί στην Ελληνική Basketleague.O 15χρονος Λευτέρης Μαντζούκας έγραψε ιστορία στον αγώνα με τον Πανιώνιο με τους 2 πόντους που σημείωσε, αφού έγινε ο νεότερος αθλητής που σκοράρει στην Basket League.

Εν συνεχεία, μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για την ιστορική στιγμή, εξηγώντας αρχικά πως "ήταν πολύ ωραία εμπειρία, αλλά δεν σημαίνει τίποτα. Πρέπει να δουλέψω όσο πιο σκληρά μπορώ, απλά μου δίνει ένα κίνητρο αυτό. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόουτς που μου έδωσε την ευκαιρία, όλα ήταν πάρα πολύ ωραία".

Όταν ρωτήθηκε αν περίμενε να ζήσει σήμερα κάτι τέτοιο, απάντησε πως "να σας πω την αλήθεια δεν το ήξερα, την τελευταία στιγμή έμαθα ότι θα παίξω. Μόλις γύρισα από το σχολείο. Στην αρχή ταράχτηκα. Νόμιζα ότι θα κάνω κάποιο λάθος στην αρχή, αλλά όλα πήγαν μια χαρά. Είναι ο τρίτος μου χρόνος στην Πάτρα, όλα εδώ είναι πάρα πολύ ωραία. Είμαι από τα Γιάννενα. Πρότυπό μου είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, κάτι που πιστεύω ότι ισχύει για όλα τα παιδιά που ασχολούνται με το μπάσκετ".

Όσο για τις αντιδράσεις των γονιών του μόλις έμαθαν τα νέα; "Η μαμά μου όταν το έμαθε, τρελάθηκε. Μου είπε να είμαι ο εαυτός μου, να κάνω αυτό που μπορώ και να μην αγχωθώ", σχολίασε χαρακτηριστικά.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.