Ο αέρας δεν… του πήρε το μυαλό

18:32 | 26/09/2018

Ένας συγκεντρωμένος ΟΦΗ, ήρθε 0-0 με την Ξάνθη στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αυτή τη φορά ο ηρακλειώτικος σύλλογος ήταν αυτός που έπρεπε… Πραγματοποίησε μια καλή εμφάνιση στα Πηγάδια και πήρε ένα θετικό αποτέλεσμα, στην προσπάθεια για πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε κάτω από πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες και δυνατό αέρα, ωστόσο το σύνολο του Νίκου Παπαδόπουλου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά φέτος απόλυτα συγκεντρωμένο στο πλάνο του. Δεν είχε τα γνωστά «νεκρά» διαστήματα, δεν... έχασε το μυαλό του και ήταν πειθαρχημένο σε όλη τη διάρκεια του ενενηντάλεπτου.

Ο Σωτηρίου υπερασπίστηκε την εστία των «ασπρόμαυρων» και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Μπολάκης, Μιχόγεβιτς, Ποτουρίδης και Κοροβέσης. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Νάστος και Μεγιάδο και το ρόλο του οργανωτή είχε ο Νέιρα. Στις πλευρές της επίθεσης έπαιξαν οι Ντίνας και Σάσι και στην κορυφή ο Αραβίδης.

Είχε τον έλεγχο...

Ο ηρακλειώτικος σύλλογος είχε ευνοϊκό τον άνεμο στο πρώτο μέρος και στα πρώτα λεπτά προσπαθούσε να δημιουργήσει προβλήματα από την αριστερή πλευρά στον αντίπαλο. Στο 11’ ο Σασί είχε μια καλή στιγμή, με τον Τυνήσιο να είναι ιδιαίτερα κεφάτος.

Οι φιλοξενούμενοι δημιουργούσαν προϋποθέσεις, ωστόσο δεν μπορούσαν να φτιάξουν ευκαιρίες. Στο 38’, βέβαια, έπειτα από το κόρνερ του Ντίνα και τη… βοήθεια του αέρα, η μπάλα έφτασε στον Αραβίδη, που δεν κατάφερε να σκοράρει από κοντά, καθώς έδιωξε ο Φλίσκας.

Στην επανάληψη, ο Όμιλος μπήκε καλύτερα, αλλά λόγω… μποφόρ το σύνολο του Ράσταβατς είχε δύο σημαντικές φάσεις, στο 53’ με τον Ντουρίτσκοβιτς και στο 55’ με τον Μελιόπουλο. Ο ΟΦΗ, βέβαια, είχε φέρει στα… μέτρα του το παιχνίδι και τον έλεγχε. Στο 82’, μάλιστα, είχε και έκανε καλό φάουλ με τον Ντίνα, που απέκρουσε ο Ζίφκοβιτς. Τίποτα δεν άλλαξε και οι δυο ομάδες μοιράστηκαν από ένα βαθμό.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Αλμέιδα, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Ντουρίτσκοβιτς, Κάστρο, Θινιάνης, Κίκε (65’ Σαρπόνγκ), Φλίσκας, Σουλεϊμάν (75’Γέντρισεκ), Μελιόπουλος (58’ Κοβάσεβιτς).

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Σωτηρίου, Νάστος, Ντίνας (84’ Πλατέλλας), Αραβίδης (70’ Βουό), Μιχόγεβιτς, Σάσι, Μεγιάδο (62’ Παπαστεριανός), Κοροβέσης, Μπολάκης, Νέιρα, Ποτουρίδης.

Θυμηθείτε το live του ματς

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.