Ο Άγγελος θα δώσει κίνητρο σε όλους

Απόψεις

Παρωχημένος ή μη, ο Αγγελος Αναστασιάδης θα ανοίξει τις πόρτες της Εθνικής για όλους. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

Η πρόσληψη του Αγγελου Αναστασιάδη στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου γίνεται σε μία περίοδο που το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προσπαθεί να επαναπροσδιοριστεί.

Οι συνεχόμενες αποτυχίες και η απότομη πτώση της ελληνικής ομάδας στα δύο προηγούμενα προκριματικά έφεραν ένα σχετικό πανικό στις τάξεις της ΕΠΟ που δεν αφορά μόνο το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά ακόμα και την έδρα της Εθνικής. 

Δεν είναι άγνωστο, εξάλλου, πως το τελευταίο διάστημα το Παγκρήτιο "παίζει" δυνατά ως υποψηφιότητα να φιλοξενήσει τα προκριματικά του Euro 2020, έχοντας περάσει τις "εξετάσεις" σε κάθε μεγάλο γεγονός και δη το πρόσφατο του φιλικού της Εθνικής του 2004 με τα αστέρια της Ιντερ.

Στον επαναπροσδιορισμό που λέγαμε ανήκει και η πρόσληψη του Αναστασιάδη. Παρωχημένος; Ισως. Σίγουρα όμως λάτρης της δουλειάς, παθιασμένος και ειλικρινής. Δεν είναι από αυτούς που θα... σηκώσουν το τηλέφωνο, θα του επιβάλλουν τι να κάνει και θα ξεφύγει από τα "πιστεύω" του.

Ο ερχομός του Μακεδόνα προπονητή στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος σημαίνει μία νέα εποχή που μπορεί για πολλούς να φαντάζει ως... επιστροφή στο παρελθόν, αλλά σίγουρα για το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία.

Ο Αναστασιάδης δεν είναι προπονητής με παρωπίδες. Δεν είναι από αυτούς που ακολουθεί την πεπατημένη και το έχει δείξει στην πορεία του στο χώρο. Για τον Αγγελο χρήσιμος και καλός ποδοσφαιριστής είναι αυτός που προσφέρει, που κάνει τη δουλειά, που υπηρετεί το σύνολο. Για τον Αγγελο δεν παίζει ρόλο αν προέρχεσαι από προηγμένο πρωτάθλημα της Ευρώπης ή από μικρομεσαία ομάδα της Ελλάδας. Για τον Αναστασιάδη παίζουν ρόλο οι ειδικές συνθήκες.

Η Εθνική είναι μία ομάδα ειδικών συνθηκών. Σε αυτή πρέπει να παίζουν οι καλύτεροι, αυτοί που βρίσκονται στη καλύτερη δυνατή φόρμα. Η Εθνική δεν είναι το αποκούμπι των συλλόγων, δεν πρέπει να αποτελεί μία ακόμα παθογένεια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η Εθνική είναι το γενικότερο καλό, είναι ο καθρέπτης μας προς τα έξω, είναι το εγχώριο "προϊόν" μας.

Να μην εκπλαγείτε αν δείτε μεγάλες αλλαγές με τον νέο προπονητή. Να μην εκπλαγείτε αν δείτε αποκλεισμούς από αποστολές που θα κάνουν θόρυβο. Πόσο μάλλον κλήσεις που θα προκαλέσουν εντύπωση.

Ο Αγγελος Αναστασιάδης είναι μέγας γνώστης του χώρου, παρακολουθεί ποδόσφαιρο, ξέρει τι γίνεται, δεν ζει σε γυάλα. Για τους ίδιους τους Ελληνες ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων η πρόσληψη Αναστασιάδη αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και να έχουν ανταμοιβή. 

Οι ορίζοντες απλώνονται. Η Εθνική θα γίνει ένα ανοιχτό κλαμπ όπου θα παίζει ο καλύτερος. Οχι μόνο αυτός που αγωνίζεται στους θεωρητικά "μεγάλους", αλλά αυτός που για τον Αναστασιάδη είναι χρήσιμος.

Μπορεί η επιλογή της ΕΠΟ για τον αντικαταστάτη του Σκίμπε να προκαλεί αντιδράσεις, μπορεί να χαρακτηρίζεται πισωγύρισμα, αλλά ο Αγγελος Αναστασιάδης μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα από αυτά που φαντάζονται ορισμένοι. Κι όπως λέει ο θυμόσοφος λαός, "ιδού η Ρόδος..."

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.