Ο Αλαφούζος θέλει να πουλήσει στο εξωτερικό τα δικαιώματα της Super League

10:14 | 22/06/2024

Οι σχέσεις του με τον Ατζούν δεν αποκλείεται να παίξουν τον δικό τους ρόλο

Η απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου να κατέβει για πρόεδρος της Super League δεν ήρθε ξαφνικά. Το σκεφτόταν καιρό τώρα, από πέρυσι και αφού τα ζύγισε προχώρησε στη σχετική ανακοίνωση. Ο Γιάννης Αλαφούζος θέλει να αυξήσει τα έσοδα των μικρομεσαίων ώστε να σταματήσει η... εξάρτηση, κάτι που είχε τονίσει στις περίφημες δηλώσεις του για «εξαρτήσεις ομάδων» μετά από το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Λαμία, την περασμένη σεζόν στη Λεωφόρο.

Στόχος του, επίσης, είναι η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ελληνικού πρωταθλήματος. Ένα κανάλι, ένα συμβόλαιο, μία κεντρική διαχείριση και φυσικά πολλά λεφτά στα ταμεία της Λίγκας. Πάνω σε αυτό το κομμάτι, ο Γιάννης Αλαφούζος θεωρεί πως η ελληνική Σούπερ Λίγκα είναι πλέον ένα προϊόν που μπορεί να... ταξιδέψει και στο εξωτερικό.

Η επιτυχία του Ολυμπιακού με την κατάκτηση του Κόνφερενς Λιγκ έχει αυξήσει το ενδιαφέρον για το πρωτάθλημα και ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού θα επιδιώξει να πουλήσει τα δικαιώματα της Σούπερ Λιγκ 1 στο εξωτερικό. Οι σχέσεις του με τον Ατζούν δεν αποκλείεται να παίξουν τον δικό τους ρόλο όσον αφορά στην αγορά της Τουρκίας.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.