Ο Αλιασίμ κέρδισε εύκολα τον Τσιτσιπά στον τελικό

18:03 | 13/02/2022

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν τα κατάφερε στον μεγάλο τελικό του ABN Amro Tournament και ηττήθηκε από τον Φίλιξ Οζέρ-Αλιασίμ (2-0), μη καταφέρνοντας να φτάσει στον 1ο ΑΤΡ 500 τίτλο της καριέρας του.

Μετά από οκτώ συνεχόμενους χαμένους ΑΤΡ τελικούς και ρεκόρ 0-16 κερδισμένων sets, ο 21χρονος Καναδός μπήκε σεληνιασμένος την Κυριακή στον τελικό του Ρότερνταμ και “καθάρισε” με straight sets τον Νο4 τενίστα στον κόσμο, για να κατακτήσει τον παρθενικό ΑΤΡ τίτλο της καριέρας του!

Ο 23χρονος Έλληνας εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων, δεν μπόρεσε να απειλήσει το φοβερό σερβίς του Φίλιξ και δεχόμενος τρία breaks (ένα στο 1ο και δυο στο 2ο set) ηττήθηκε με 6-4, 6-2, μετά από μόλις 71 λεπτά αγώνα.

Ακόμη μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Στέφανο, ο οποίος γνώρισε την 8η σερί ήττα του σε τελικό ΑΤΡ 500 τουρνουά και συνεχίζει να αγνοεί τον τίτλο στη συγκεκριμένη κατηγορία διοργανώσεων.

Πιο συγκεντρωμένος από ποτέ, ο Αλιασίμ έκανε άψογο παιχνίδι από τη βασική γραμμή, κέρδισε 37/44 πόντους πίσω από το σερβίς του, σέρβιρε επτά άσους και δεν άφησε τον Τσιτσιπά να φτάσει καν σε break point!

Φοβερός ο Νο9 τενίστας του κόσμου, που “χτύπησε” στο αδύναμο 2ο σερβίς του Στέφανου, κέρδισε 15/23 πόντους εκεί και ανάγκασε τον Έλληνα πρωταθλητή να δεχθεί τρία breaks στον τελικό. Τα μισά δηλαδή, από όσα είχε δεχθεί, συνολικά, στα προηγούμενα τέσσερα ματς του στο τουρνουά!

Με 3/6 break point ευκαιρίες, ο Αλιασίμ έκανε το καθήκον του, “πλήγωσε” τον Τσιτσιπά στις αρχές του κάθε set (έκανε break στο 1ο game του κάθε set) και στη συνέχεια διατήρησε ψηλά τα επίπεδα ενέργειάς του, πέρασε εξαιρετικές μπάλες και ήταν “αλύγιστος” στα περισσότερα εκ των ράλι που παίχτηκαν.

Με λίγα λόγια, δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στον Τσιτσιπά, ο οποίος δεν έπιασε το επίπεδο απόδοσης που ήθελε και μοιραία γνώρισε την 11η ήττα του στον 18ο ΑΤΡ τελικό της καριέρας του.

πηγή: tennis24.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.