Ο Αμπόσι, το αμφίρροπο τουρνουά και τα άδεια γήπεδα του Ηρακλείου

SMS

Ο τρακαρισμένος Βενιαμίν Αμπόσι και η απογοητευτική εικόνα στις εξέδρες του ''Λίντο'' και του κλειστού στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Ηράκλειο η τελική φάση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Εφήβων ανάμεσα στις 8 καλύτερες ομάδες. Η πρώτη φάση ολοκληρώνεται σήμερα στο ''Λίντο'' και στο κλειστό του Πανεπιστημίου, γήπεδα που έχουν υποδεχθεί την διοργάνωση. Η ομάδα του ''Ηράκλειο'' δεν μπόρεσε να φανεί ανταγωνιστική - όπως ήταν αναμενόμενο - και απέναντι στον Προμηθέα το απόγευμα της Τετάρτης και σήμερα στις 19.30 (Πανεπιστήμιο) θα αγωνιστεί απέναντι στην ομάδα του Κάδμου με στόχο να διεκδικήσει κάτι παραπάνω.

Ωστόσο, χθες, έγινε και το αιώνιο ντέρμπι (Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός)ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν στην σύνθεση τους αρκετά από τα ταλέντα που θα δούμε τα επόμενα χρόνια στα Ελληνικά, και όχι μόνο γήπεδα. Mάλιστα έγιναν κάποιες εντυπωσιακές φάσεις με τους ''πράσινους'' να κερδίζον το ματς και η πρωτιά στον β' όμιλο θα κριθεί έπειτα και από τα αποτελέσματα της Πέμπτης. Στο ματς συμμετείχε και ο 16χρονος Βενιαμίν Αμπόσι, με την φανέλα του Ολυμπιακού. Ένα παιδί που μεγάλωσε στο Ηράκλειο, η μητέρα του κατάγεται από την πόλη, ξεκίνησε από μικρός να παίζει μπάσκετ με την φανέλα του Εργοτέλη και με αυτήν πήρε πριν 2 χρόνια την μεταγραφή στους ερυθρόλευκους. Η σωματική του βελτίωση είναι τρομακτική, ένας γκαρντ που ''χαιδεύει'' τα 2.00, είναι μόλις 16 ετών επαναλαμβάνω, με εκπληκτικό ένστικτο και στην άμυνα.

Εμφανώς τρακαρισμένος στο χθεσινό ματς, προσπάθησε αρκετά όμως δεν έπιασε τα γνωστά του στάνταρ. Μάλιστα, μετά το τέλος του αγώνα ήταν ιδιαίτερα στεναχωρημένος, με συγγενείς και φίλους να προσπαθούν να τον παρηγορήσουν. Προσγειωμένος, εκτιμώ ότι τα καλύτερα είναι μπροστά του, ακόμα και η ''τσαντίλα'' της ήττας θα λειτουργήσει στο μέλλον προς όφελος του. Στο γήπεδο βρέθηκε ο πρόεδρος του μπασκετικού Εργοτέλη Βαγγέλης Γιαννουλάκης, συγγενείς και φίλοι του, καθώς ο θείος του και γνωστός φυσικοθεραπευτής Κώστας Παπουτσάκης ο οποίος του έδωσε μια μεγάλη αγκαλιά μετά το τέλος του ματς.

Παιδιά γεννημένα από το 2004 έως και το 2006 δίνουν την δική τους μάχη στο παρκέ, πέντε ομάδες για την κορυφή (Περιστέρι, Προμηθέας, ΔΕΚΑ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός) όμως οι φίλοι του μπάσκετ στο Ηράκλειο δεν έχουν δώσει το παρών σε Λίντο και κλειστό Πανεπιστημίου. Η εικόνα στις εξέδρες των γηπέδων δεν είναι ικανοποιητική (είσοδος ελεύθερη), ενώ ''εξαφανισμένα'' είναι τα παιδιά από τις ακαδημίες μπάσκετ της πόλης, εικόνα που δεν τιμά κανέναν. Είναι να απορεί κανείς γιατί τόσες πολλές και ηχηρές απουσίες σε ένα τουρνουά με τα κορυφαία ταλέντα του Ελληνικού μπάσκετ σε ένα άθλημα που αρκετοί περηφανεύονται ότι η πόλη αξίζει περισσότερο...

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.