Ο άνθρωπος που ρίσκαρε τη ζωή του για τον ΟΦΗ…

Απόψεις

Στην 93χρονη ιστορία του ΟΦΗ έχουν περάσει πάρα πολλοί άνθρωποι που έχουν δώσει αρκετά στην ομάδα. Ένας όμως είναι αυτός που κόντεψε να δώσει την ίδια του τη ζωή. Και αυτός είναι ο Παύλος Αδάμος.

Ένας άνθρωπος που έχει περάσει σε ότι πόστο υπάρχει στον ΟΦΗ. Ποδοσφαιριστής, βοηθός προπονητής, πρώτος προπονητής (έστω και υπηρεσιακός), scout, γενικός αρχηγός και μέχρι πρότινος τεχνικός διευθυντής. Από χθες ο Παύλος Αδάμος έχει πάψει να είναι μέλος του ποδοσφαιρικού τμήματος, μετά την απόφασή του να παραιτηθεί.

Τους  λόγους τους γνωρίζει ο ίδιος και οι λίγοι άνθρωποι στους οποίους τους έχει εκμυστηρευτεί. Ίσως το ζητούμενο να μην είναι την παρούσα στιγμή αυτό, αλλά το ότι ολοκληρώθηκε μια ακόμα συνεργασία του με τον ΟΦΗ. Πιθανόν να μην είναι η τελευταία καθώς η πόρτα του Ομίλου, σε όποια κατηγορία και αν βρίσκεται, θα πρέπει να είναι πάντοτε ορθάνοιχτη για τον Αδάμο.

Τον άνθρωπο που στις 21 Μαρτίου 1999 στον εκτός έδρας αγώνα με τον Πανελευσινιακό, 26 χρονών τότε, σε προσπάθειά του να κρατήσει την εστία της ομάδας του απαραβίαστη, συγκρούσθηκε με συμπαίκτη του στο 85ο λεπτό και παρά του ότι γύρισε η γλώσσα του, όταν του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες σηκώθηκε και συνέχισε να αγωνίζεται σαν να μην συμβαίνει τίποτα…

«Ευτυχώς» λίγες ώρες αργότερα στο αεροδρόμιο του Ελληνικού (τότε) ένιωσε πόνους και αντί να μπει στο αεροπλάνο μεταφέρθηκε στον «Ευαγγελισμό». Αν είχε ταξιδεύσει ίσως να ήταν μοιραίο για τη ζωή του, καθώς στο νοσοκομείο οι εξετάσεις που υποβλήθηκε έδειξαν  εσωτερική αιμορραγία και ρήξη στον αριστερό νεφρό. Οδηγήθηκε επειγόντως στο χειρουργείο, όπου οι γιατροί προχώρησαν στην αφαίρεση του νεφρού, ο οποίος είχε υποστεί βαρύτατες κακώσεις.

Ήταν αυτό το ατύχημα ικανό να αποτρέψει στον Αδάμο να προσφέρει στην αγαπημένη του ομάδα; Όχι βέβαια. «Βγάζοντας τη γλώσσα» στην ατυχία του και μετά την απαραίτητη θεραπεία, ξανάβαλε τη φανέλα του ποδοσφαιριστή και συνέχισε να αγωνίζεται και να μάχεται μέχρι το 2005 οπότε και αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Έκτοτε, σε όλες τις κρίσιμες καταστάσεις του ΟΦΗ, πάντα καλούνταν να βοηθήσει και ανταποκρινόταν αμέσως. Σε κάθε θέση από όπου πέρασε στον Όμιλο έδινε τα πάντα για την ομάδα. Τα τελευταία χρόνια είχε μείνει μακριά από την «πρώτη γραμμή», μέχρι τον περσινό Αύγουστο, όπου σε μια ακόμα δύσκολη και κρίσιμη καμπή της ομάδας, του ζητήθηκε και πάλι να βοηθήσει και να προσφέρει τις υπηρεσίες του από τη θέση του τεχνικού διευθυντή, στην οποία βρισκόταν μέχρι χθες (8/6).

Ότι και αν επιλέξει να κάνει στην ποδοσφαιρική του πορεία ο Παύλος Αδάμος (αν παραμείνει στον χώρο), ο ΟΦΗ θα πρέπει να του οφείλει ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ μεγάλη ευγνωμοσύνη. Και όπως προαναφέραμε οι πόρτες του να είναι για πάντα ανοικτές…

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.