Ο απίθανος Ρούνε απέκλεισε τον Μεντβέντεφ!

19:06 | 14/04/2023

Στα 19 του χρόνια ο Χόλγκερ Ρούνε εξακολουθεί να εντυπωσιάζει.

Αυτή την φορά έβαλε «στοπ» στον Ντανιίλ Μεντβέντεφ μέσα σε μόλις 78 λεπτά και με το 2-0 σετ (6-3, 6-4) προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στους ημιτελικούς του Μόντε Κάρλο Μάστερς και για 2η στην τετράδα ενός τουρνουά ATP 1000. Η πρώτη ήταν στο indoor του Παρισιού, όταν είχε νικήσει στον τελικό τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο νεαρός Δανός έγινε η πρώτος σε ηλικία κάτω των 20 ετών που καταφέρνει να περάσει στην τετράδα του τουρνουά που διεξάγεται στο Πριγκιπάτο, μετά τον θρυλικό Ραφαέλ Ναδάλ (2006), αλλά και ο πρώτος από τη σκανδιναβική χώρα που φτάνει τόσο μακριά σε διοργάνωση Masters.

Απέναντι στον Ντανιίλ Μεντβέντεφ, ο οποίος παρουσιάστηκε εμφανώς κουρασμένος και χωρίς φρεσκάδα μετά τον χθεσινό αγώνα απέναντι στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, σε αντίθεση με το νο9 της παγκόσμιας κατάταξης, που είχε προκριθεί άκοπα στους προημιτελικούς μετά την αποχώρηση του Ματέο Μπερετίνι.

Ο Ρούνε σαφώς πιο ξεκούραστος και φρέσκος τελείωσε το ματς με 74% κερδισμένους πόντους από το πρώτο σερβίς (20/27), αλλά και 72% από το δεύτερο (18/25), 19 αβίαστα λάθη και 18 winners.

Έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του απέναντι στην Ρώσο, κάνοντας το πρώτο μπρέικ στο τέταρτο game (3-1) κι εν συνεχεία δεν είχε κανένα πρόβλημα να κλείσει το σετ με 6-3, μέσα σε 34 λεπτά.

Στο δεύτερο σετ ο Δανός βρήκε ξανά γρήγορο μπρέικ (2-1), αλλά ο Μεντβέντεφ το πήρε αμέσως πίσω (2-2), στη μοναδική φορά που μπόρεσε να βρει απαντήσεις στο σερβίς του 19χρονου.

Το δικό του, σε αντίθεση, δεν πήγε καθόλου καλά σε κανένα σημείο του αγώνα (58% κερδισμένοι πόντοι στο πρώτο), με τον Ρούνε να κάνει νέο μπρέικ σε καθοριστικό σημείο του σετ και να προηγείται με 5-4.

Έχοντας μεγάλη αυτοπεποίθηση από αυτή την εξέλιξη ο Ρούνε έκλεισε το παιχνίδι και παράλληλα μια θέση στους «4» του Μόντε Κάρλο, όπου θ΄ αντιμετωπίσει το νικητή του ιταλικού «εμφυλίου», Λορέντζο Μουζέτι-Γιάνικ Σίνερ.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.