Ο απολογισμός του Πετράκη

09:43 | 07/05/2018

Ο ΠΑΣ Γιάννενα του Γιάννη Πετράκη συνέτριψε με 3-0 τον Ολυμπιακό και ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο το πρωτάθλημα της Superleague

Ακόμα μια επιτυχημένη χρονιά για τον κρητικό προπονητή του ΠΑΣ, έλαβε τέλος. Για 5η σερί σεζόν η ομάδα των Ιωαννίνων κατάφερε να μείνει άνετα στην βαθμολογία και να ''κοιτάξει'' Ευρωπαϊκές θέσεις. 

Ο Γιάννης Πετράκης μετά το τέλος του αγώνα έκανε και έναν απολογισμό για την φετινή χρονιά του ΠΑΣ. Διαβάστε τι τόνισε στην συνέντευξη τύπου:

«Κλείσαμε τη χρονιά με τον καλύτερο τρόπο. Ήταν πολύ δύσκολη χρονιά, αλλά δημιουργική και πετυχημένη. Δεν είναι ώρα απολογισμού, αλλά στο σύνολο η βαθμολογική συγκομιδή είναι μικρότερη απ’ ότι δικαιούμασταν. Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν αλλάζει. Και μας αφήνει ικανοποίηση ο τρόπος που κλείσαμε τη χρονιά.

Στο αγωνιστικό μέρος, ξεκίνησε καλά το ματς ο Ολυμπιακός, είχε ευκαιρίες και σταθήκαμε τυχεροί σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά μετά το 20λεπτο ελέγξαμε απόλυτα το παιχνίδι, είχαμε 3 γκολ και ευκαιρίες και γι’ άλλα.

Στη ροή του ματς είχαμε τον έλεγχο και καλύτερη εικόνα. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά για την εικόνα και στον κόσμο που δεν σταμάτησε να βοηθάει την ομάδα. Καλό καλοκαίρι. Αν αναλογιστούμε ότι στην ομάδα μπήκαν πολλά νέα παιδιά μαζεμένα ότι έφυγαν σπουδαίοι παίκτες, νομίζω ότι ανταποδοτικά είχαμε κέρδος σε βάθος χρόνου. Πίστευα στα παιδιά και τη δουλειά μας. Η πολιτική του σωματείου είναι να εξυγιανθεί και έπρεπε να πορευτεί έτσι.

Για να πάρουμε κάτι παραπάνω έπρεπε πρώτα να μας βοηθήσουν τα παιδιά και μετά να τα βοηθήσουμε. Ήταν καθοριστικός παράγοντας ότι δεν πήραμε κάτι παραπάνω. Όμως, πάντα κάτι κερδίζεις κάτι χάνεις στη ζωή. Διεκδικούσαμε την Ευρώπη, αλλά μπήκαν πολλά νέα παιδιά και αυτό ήταν το πραγματικό όφελος. Θεωρώ ότι έδωσαν τα διαπιστευτήρια».

Για το μέλλον του: «Την αγάπη την εκτίμηση και τον σεβασμό τα έχω δείξει έμπρακτα. Είμαι 4,5 χρόνια εδώ και τα έχω εισπράξει και από τον κόσμο. Από μόνο του δεν λέει τίποτα αυτό όμως.Μην το κουράσουμε άλλο, θα μιλήσω με τον πρόεδρο»

Για την ανάδειξη νέων παιδιών:«Αυτό που είπα το εννοώ. Όλοι πιστεύουμε στο θεό και τη δουλειά μας. Δεν είμαστε εμείς οι έξυπνοι και οι άλλοι οι μη έξυπνοι. Εμπιστευτήκαμε πολλά παιδιά μαζεμένα που έπρεπε να μας βοηθήσουν για να τα βοηθήσουμε, αλλά μας πήγε ανάποδα. Δεν είχαν την εμπειρία. Εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη. Δεν μπορούμε, όμως, να βγαίνουμε κάθε χρόνο Ευρώπη. Έχουν δημιουργήσει κάποιες ομάδες καλύτερες προοπτικές. Εγώ αποτιμώ θετικά όσα κάναμε. Από τη βούληση του προέδρου εξαρτάται να δημιουργήσουμε κι εμείς προϋποθέσεις να είμαστε ανταγωνιστές. Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά, τα εργαλεία που έχεις τα αναβαθμίζεις. Αλλά η πραγματικότητα είναι κοινή διαπίστωση σε όλους μας. Υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα.Με ευθύνη δικιά μου, έπαιξαν μαζεμένα κάποια παιδιά. Αλλά ανταποδοτικά θα υπάρξει καλό στην ομάδα. Από το κέντρο και μπροστά δεν ήταν έτοιμοι να μπουν όλοι μαζί. Μπήκαν μαζεμένα και η ομάδα δεν ήταν ουσιαστική και παραγωγική. Στο κομμάτι της επίθεσης πρώτος σκόρερ ήταν ο Κόντε και ακολουθούν Μαυροπάνος, Χαλκιαδάκης και Τζημόπουλος. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε Μανιά, Ίλιτς, Κοροβέση, Τσουκαλά που σκόραραν κι αυτοί. Έγιναν πωλήσεις, αλλά δεν κινδυνεύσαμε να υποβιβαστούμε. Εξυγιάνθηκε η ομάδα και σε βάθος χρόνου θα είναι θετικό. Δεν ήταν εύκολη η Ευρώπη».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.