Ο Αρης νίκησε τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και τον έριξε από την κορυφή

23:03 | 10/03/2024

Ο Άρης πήρε σπουδαία νίκη με 1-0 μέσα στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ με «χρυσό» σκόρερ τον Λορέν Μορόν.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου μετά την πρόκριση στον τελικό κυπέλλου ξεκίνησε με νίκη και στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Ο Δικέφαλος δεν κατάφερε να βρει απαντήσεις στην πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των «κίτρινων» και υποχώρησε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Ο ΠΑΟΚ για άλλο ένα ματς επιχείρησε να παίξει το κυριαρχικό στυλ ποδοσφαίρου, που τον χαρακτηρίζει τη φετινή σεζόν αλλά ο πολύ καλός τοποθετημένος στο γήπεδο Άρης δεν του άφησε πολλούς χώρους.

Στο 6’ ο Ζίβκοβιτς βρήκε μία τελική από πλάγια θέση αλλά κατά τ’ άλλα είχε μια ανούσια κατοχή και οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλεύτηκαν.

Στο 31’ ο Άρης βρήκε την πρώτη του τελική προσπάθεια στο ματς και ο Λορέν Μορόν τη μετέτρεψε σε γκολ. Ο Σαβέριο έκανε την προσπάθεια από τα αριστερά, γύρισε στον Ισπανό επιθετικό, ο οποίος με όμορφη περιστροφή και δυνατό σουτ νίκησε τον Κοτάρσκι για να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ βρήκε μία τελική προσπάθεια με τον Γιόνι Ότο αλλά η μπάλα κατέληξε ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Κουέστα, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν με ο 0-1 στα αποδυτήρια και το σύνολο του Μάντζιου να δείχνει να ελέγχει το ματς.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο ΠΑΟΚ είχε πλέον την υποχρέωση να βγει μπροστά και να ψάξει το γκολ. Ωστόσο και πάλι ο Άρης ήταν αυτός, που βρήκε την καλή στιγμή, αυτή τη φορά με τον Σαβέριο να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ από καλή θέση μέσα στην περιοχή.

Στο 66’ ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Ζουλ μετά από σουτ του Κωνσταντέλια αλλά μετά από έλεγχο του VAR το παιχνίδι συνεχίστηκε.

Ο Λουτσέσκου προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα, βάζοντας στο γήπεδο ό,τι επιθετική λύση είχε. Ο Δικέφαλος πίεσε τον Άρη, βρήκε τελικές με τους Τζίμα και Κωνσταντέλια αλλά δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το ματς, με τους «κίτρινους» να παίρνουν το τρίποντο.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.