​Ο Άρης πήρε το ντέρμπι με την ΑΕΚ

21:56 | 02/02/2022

Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν 2-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη σε έντονα φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα, λόγω της δολοφονίας του 19χρονου Αλκιβιάδη Καμπανού, ο Άρης επικράτησε 2-1 της ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης», σε αναμέτρηση για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Νίκη που ήρθε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων από τον Εμάνουελ Σάκιτς, κι ενώ νωρίτερα Μπαντού Εντιαγέ (44’) και Σέρχιο Αραούχο (85’) είχαν σημειώσει υπέροχα γκολ, σε ένα κατά τα άλλα μετριότατο ματς.

Με το «τρίποντο» αυτό, η ομάδα του Άκη Μάντζιου πλησίασε στην πρώτη εξάδα.

Aξίζει να σημειωθεί πως όπως και στα υπόλοιπα παιχνίδια, έτσι και στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη του 19χρονου Αλκιβιάδη Καμπανού, ο οποίος δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Τρίτης (1/2). Οι παίκτες των δυο ομάδων αγωνίστηκαν φορώντας μαύρα περιβραχιόνια, ενώ κατατέθηκαν στεφάνια στη μνήμη του αδικοχαμένου οπαδού. Οι σημαίες στο γήπεδο κυμάτιζαν μεσίστιες και ο αρχηγός του Άρη, Χαβιέ Ματίγια, εμφανίστηκε στην έναρξη με φανέλα με το Νο19 και το όνομα Άλκης - φανέλα που σήκωσε ο Εντιαγέ μετά το γκολ που σημείωσε.

* Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας αποφάσισε σε ένδειξη πένθους για τον χαμό του 19 χρόνου Άλκη στην περιοχή του Χαρίλαου της Θεσσαλονίκης η σημερινή φωτογραφική κάλυψη της αγωνιστικής της SL1 να αποτελείται από ασπρόμαυρες εικόνες χωρίς καμία διάκριση ως προς την χρήση των εικόνων (social media κλπ).

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.