Ο Αυγενάκης άνοιξε την κουβέντα για αναδιάρθρωση

19:07 | 09/06/2020

Σε καλό κλίμα οι συζητήσεις του υφυπουργού Αθλητισμού με την επιτροπή Super League 2-Football League.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν για το θέμα της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών, λόγω του κορωνοϊού.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης άκουσε με προσοχή τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των ομάδων και δεν είδε αρνητικά την προοπτική αλλαγής δομών των πρωταθλημάτων.

Άμεσα, μάλιστα, αναμένεται να προγραμματιστεί συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για να μπει το ζήτημα σε πιο ουσιαστική βάση.

Η σχετική ενημέρωση: «Με αντιπροσωπεία της Super League 2, την οποία αποτελούσαν οι Λ. Λεουτσάκος (πρόεδρος), Γ. Χριστοβασίλης (ΠΑΣ Γιάννινα), Π. Μονεμβασιώτης (Απόλλων Σμύρνης), Αντ. Ροκάκης (Χανιά), Κ. Κολοκυθάς (Λεβαδειακός) και Χ. Σταμούλης (Απόλλων Πόντου) συναντήθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Αντικείμενο της συζήτησης η απόφαση - πρόταση της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β’ Εθνικής Κατηγορίας για «αναδιάρθρωση των επαγγελματικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων, εξαιτίας των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την πανδημία Covid-19».

Ο κ. Αυγενάκης άκουσε τους προβληματισμούς τους και ανέφερε καταρχάς ότι με την συγκεκριμένη επίσημη πρόταση ανοίγει ο απαιτούμενος διάλογος για την αναγκαιότητα διαφορετικής διάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών, την οποία έχει επισημάνει από πέρσι.

Ο Υφυπουργός, στη συνέχεια, εκτίμησε ότι απαιτείται άμεσα μια συνάντηση με όλους τους εμπλεκομένους στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο (ΕΠΟ, SL1, SL2), αλλά και τους νυν τηλεοπτικούς παρόχους, προκειμένου να καταγραφούν τα πραγματικά δεδομένα της αγοράς και να εξεταστούν τα όποια περιθώρια εντός των οποίων μπορεί να προκύψει η ενδεδειγμένη λύση.

Με την πρόταση του κ. Αυγενάκη συμφώνησε η αντιπροσωπεία της Super League2 και ζήτησαν να διοργανωθεί από το Υφυπουργείο Αθλητισμού η συνάντηση όλων των εμπλεκομένων μερών το συντομότερο δυνατόν».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.