Ο Δέλλας, η επιλογή του Μπούση και η στήριξη

10:57 | 12/02/2024

Δεν σηκώνει μεμψιμοιρία ούτε είναι η ώρα για κουβέντα ποιος κάνει και ποιος δεν κάνει - Του Δ. Καρυωτάκη.


Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης


Ο Τραϊανός Δέλλας φαίνεται λοιπόν πως είναι ο εκλεκτός της διοίκησης του ΟΦΗ για αντικαταστάτης του Πέπε Μελ και ο οργανισμός της ομάδας πρέπει να σηκώσει τα μανίκια και να το παλέψει ως το τέλος.

Εδώ που φτάσαμε, με τον τρόπο που φτάσαμε δεν σηκώνει συζήτηση ή μεμψιμοιρία αλλά συσπείρωση, επανασύνταξη και αγώνας μέχρι τελικής πτώσης. Δεν είναι η ώρα για να ξαναρχίσουμε μια κουβέντα ποιος κάνει και ποιος δεν κάνει.

Καταρχήν ας δούμε τα θετικά. Είναι μια επιλογή του ιδιοκτήτη της ομάδας που σημαίνει πως ο Μπούσης είναι εδώ, ενδιαφέρεται και ασχολείται με την ομάδα, παίρνει το ρίσκο της επιλογής κι επιλέγει έναν προπονητή που τον εμπιστεύεται και τον ξέρει.

Ο Δέλλας δεν είναι μια τυχαία προσωπικότητα στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από τη γενιά των LEGENDS του 2004, γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, ξέρει τις κακοτοπιές και το πως είναι να παλεύεις για παραμονή στην κατηγορία, μπορεί να αποτελέσει έναν πυλώνα για να το μίνι πρωτάθλημα μαζί με τα play out που μας περιμένει.

Αρχικά για να αλλάξει η ψυχολογία, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το αγωνιστικό χάλι που βλέπουμε και όλοι μαζί κόσμος διοίκηση και παίκτες να πετύχουμε αυτό που ξέρουμε καλά - δυστυχώς - να κάνουμε τα τελευταία 6 χρόνια, να σώσουμε την ομάδα.

Λένε πολλοί πως έπρεπε να είναι επιλογή από τα σπλάχνα της ομάδας, ωστόσο η αγκαλιά του ΟΦΗ είναι μεγάλη και τους χωρά όλους, το παράδειγμα με τον Αναστόπουλο, που έγινε κομμάτι της ιστορίας μας είναι λαμπρό. Ίσως αυτό που έγινε με το Δέλλα έπρεπε να γίνει με την απομάκρυνση του Νταμπράουσκας αλλά με αν και τα ίσως δεν γίνεται δουλειά.

Ο Μπούσης λοιπόν δείχνοντας πως είναι εδώ πήρε μια απόφαση κι εμείς επειδή αγαπάμε τον ΟΦΗ και θέλουμε να τον δούμε να σηκώνει κεφάλι, τη στηρίζουμε και πάμε ως το τέρμα, με την ελπίδα πως η ομάδα θα βγάλει στοιχεία από εκείνα που διαθέτει ο προπονητής του, προσωπικότητα, εγωισμό και θέληση.

Και δεν ξέρω αν γίνει αυτοκράτορας ο ΟΦΗ όπως ο Τραϊανός, αλλά ας ξαναγίνει ο πρίγκιπας της καρδιάς μας, προσφέροντας μας κάτι από τα χαμένα Σαββατοκύριακα μας. Και ας κάνουμε στο τέλος της σεζόν το ταμείο… αρκεί να μην έλθει η κορδέλα του υποβιβασμού για μια ομάδα που είναι η ίδια που κέρδιζε ΠΑΟΚ, Αρη και ΑΕΚ ε, δεν μπορεί, εάν ξυπνήσει από το λήθαργο της, να μην αντιδράσει με Πανσερραϊκό, Βόλο και Γιάννενα!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.