Ο Δέλλας προσέχει τα... μικιά

Απόψεις

Η λαχτάρα του κόσμου για τα Κρητικόπουλα και η διαχείριση του Δέλλα με τους νεαρούς παίκτες.

Υπάρχει ένα πράγμα για το οποίο διψάει κάθε φίλαθλος: να βλέπει «δικά» του παιδιά με την φανέλα της αγαπημένης του ομάδας. Ποδοσφαιριστές από τα «σπλάχνα», να παίζουν με την πρώτη ομάδα. Στον ΟΦΗ αυτό υπάρχει λίγο παραπάνω, με τους Κρητικούς ποδοσφαιριστές. Θεοδοσουλάκης, Αποστολάκης, αλλά και όσοι θα έρθουν στο μέλλον από την Κ19.

Το Σάββατο κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα ο Δέλλας έδωσε χρόνο συμμετοχής στους πιτσιρικάδες, όπως το έκανε και με τον Ατρόμητο, όπως θα το κάνει και στα υπόλοιπα παιχνίδια. Αλλά, εδώ υπάρχει ένα μεγάλο ΑΛΛΑ. Θα το κάνει με μέτρο, περισσότερο για να βοηθηθούν από την ομάδα κι όχι να τη βοηθήσουν αυτοί.

Το τελευταίο πράγμα που θέλει ο προπονητής του ΟΦΗ είναι να τους φορτώσει με άγχος ή, ξάφνουν, να δώσει την εντύπωση πως οι πιτσιρικάδες του ρόστερ έγιναν άνδρες και μπορούν να σηκώσουν πάνω τους την ομάδα.

Το είπε και στο πρόσφατο παρελθόν: οι νέοι χρησιμοποιήθηκαν με λάθος τρόπο. Πάνω στην ανάγκη, στην αναζήτηση ηρώων όταν ο ΟΦΗ δεν πήγαινε καλά. Γεννήθηκε η πίεση να παίξουν οι μικροί, χωρίς να είναι έτοιμοι, χωρίς να περάσουν από τη διαδικασία του «ψησίματος».

Άλλο το «ψήσιμο» κι άλλο το «κάψιμο». Ο Τραϊανός Δέλλας θέλει το πρώτο, να ακολουθηθεί η σωστή διαδικασία, χωρίς το «πρέπει». Να μη τους φορτώσει με ένα βάρος στην πλάτη τους χωρίς να το αξίζουν.

Μη περιμένετε υπερβολές από τον προπονητή του ΟΦΗ. Ξέρει τους νεαρούς παίκτες, τους παρακολουθεί, έχει σχηματίσει άποψη, αλλά όπως λέει κι ο θυμόσοφος λαός «κάθε πράγμα στον καιρό του». Θα τους βάλει όταν πρέπει και όπως πρέπει, μα πάνω απ' όλα θα τους ενσωματώσει με την πρώτη ομάδα με το σωστό τρόπο.

Το σημαντικό είναι ότι ο ΟΦΗ έχει μέλλον. Το σημαντικότερο είναι ότι ο ΟΦΗ έχει έναν προπονητή που θέλει να δουλεύει με πιτσιρικάδες. Αυτό που χρειάζεται είναι η υπομονή από τον κόσμο και η στήριξη στο πρότζεκτ. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει «θάψει» πολλά ταλέντα γιατί κάποιοι βιάστηκαν και κάποιοι «βαφτίστηκαν» Μέσι. Η διαχείριση είναι το Α και το Ω για να γίνουν όλα σωστά, με το φυσικό τρόπο του ποδοσφαίρου, χωρίς να πιέζονται καταστάσεις. Με λίγα λόγια δείτε πώς ακριβώς διαχειρίζεται τον Αποστολάκη και τον Θεοδοσουλάκη και θα δείτε στο άμεσο μέλλον το κέρδος από αυτό.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.