Ο Δέλλας τους κρατάει στην τσίτα

Απόψεις

Ο προπονητής του ΟΦΗ βρήκε τον τρόπο να δώσει κίνητρο στους παίκτες του σε μία ξενέρωτη διαδικασία.

Δεν είναι το ματς που ο ΟΦΗ πέτυχε κάτι σπουδαίο ή έκανε κάτι αξιοθαύματο, αλλά είναι αυτό που δείχνει ότι τα λόγια του Τραϊανού Δέλλα έπιασαν τόπο. Πριν από την αναμέτρηση με την Κηφισιά, ο Μακεδόνας τεχνικός φρόντισε να τονίσει ότι τα παιχνίδια των πλέι άουτ εκτός από το βαθμολογικό στόχο, αφού ο ΟΦΗ μαθηματικά δεν έχει εξασφαλίσει την παραμονή, έχουν και το κίνητρο της αξιολόγησης. Επειδή ακριβώς το καλοκαίρι που έρχεται είναι κρίσιμο με 10 συμβόλαια να λήγουν και το ξεκαθάρισμα του ρόστερ να αποτελεί το πρώτο μέλημα του Δέλλα, τα πλέι άουτ του δίνουν τη δυνατότητα να βγάλει τα ξεκάθαρα συμπεράσματά του για το με ποιους θα πορευτεί στη συνέχεια.

Με λίγα λόγια, ο προπονητής του ΟΦΗ τσίτωσε τους ποδοσφαιριστές του για να αποδώσουν στο μέγιστο σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα και τούτο φάνηκε κόντρα στην Κηφισιά. Εκτός από κάποιες αγωνιστικές παθογένειες που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια της σαββατιάτικης αναμέτρησης, ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος από τον αντίπαλο κι έχασε κλασικές ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη. Αν με μία λέξη μπορούμε να περιγράψουμε τι ακριβώς είδαμε αυτή είναι η «σοβαρότητα».

Προφανώς δεν είναι επιτυχία να μιλάμε για ισοπαλία κόντρα στην Κηφισιά, αλλά κάποιες φορές δεν μετράει το αποτέλεσμα, αλλά η διάθεση. Και από διάθεση είχαν μπόλικη οι παίκτες του Ομίλου.

Αν τα βάλουμε κάτω όλα τα παιχνίδια που έχει δώσει η Κρητική ομάδα με τον Δέλλα στον πάγκο, η διάθεση και η σοβαρότητα είναι στοιχεία που ξεχωρίζουν. Μπορεί να μην είναι σε μεγάλο βαθμό ή σε μεγάλη διάρκεια, αλλά τουλάχιστον σε αυτό το κομμάτι ο ΟΦΗ δείχνει βελτίωση. Αν εξαιρέσουμε το εκτός έδρας παιχνίδι με την ομάδα του Βόλου, ο Ομιλος στα υπόλοιπα ήταν ομάδα που έπαιξε για να ελαχιστοποιήσει τα λάθη της και να κάνει αυτά που θέλει ο προπονητής της.

Αυτό έγινε και στην Καισαριανή το Σάββατο εξ ου το άξιο αναφοράς. Ο ΟΦΗ δεν ήταν σούπερ ντούπερ, αλλά ήταν ολοφάνερο ότι οι παίκτες θέλουν να δείξουν πράγματα στον Δέλλα, θέλουν να δείξουν ότι αξίζουν να βρίσκονται στο ρόστερ, θέλουν ίσως να εξιλεωθούν για την προβληματική χρονιά που τους έφερε πολλές φορές στο χείλος του γκρεμού. Αυτό από μόνο του είναι μία νίκη του Τραϊανού Δέλλα, ο οποίος έδειξε ότι βρήκε τον τρόπο να τους κρατάει στην τσίτα, να τους δώσει κίνητρο σε μία ξενέρωτη διαδικασία.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.