Ο έλεγχος του ΟΦΗ: Ο MVP, η έκπληξη και η απογοήτευση

Απόψεις

Ενόψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος ας δούμε τους πρωταγωνιστές του ΟΦΗ στις πρώτες 9 αγωνιστικές

Έχοντας διανύσει 9 αγωνιστικές έχουν βγει κάποια ασφαλή συμπεράσματα όχι μόνο για τη συνολική εικόνα του ΟΦΗ, αλλά και για συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Ο MVP, η απογοήτευση, ο σταθερός, η έκπληξη είναι κάποιες από τις κατηγορίες με συγκεκριμένα πρόσωπα, χωρίς να θέλουμε να υποβαθμίσουμε την προσφορά των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών.

Μετά το τέλος των υποχρεώσεων της Εθνικής, το πρωτάθλημα επαναρχίζει το ερχόμενο σαββατοκύριακο και θα πάει σερί μέχρι τη διακοπή των εορτών τον Δεκέμβριο. Τώρα είναι μία καλή ευκαιρία, πριν μπούμε στην τελική ευθεία του πρώτου γύρου να δούμε τους πρωταγωνιστές του ΟΦΗ έως τώρα.

Δεκτές παρατηρήσεις, επισημάνσεις, διαφωνίες.

Ο MVP

Έως τώρα έχει πετύχει 4 γκολ, ένα περισσότερο από πέρυσι σε όλο το πρωτάθλημα (σε 19 αγώνες), ένα λιγότερο από τις δύο πρώτες του σεζόν σε σύνολο αγώνων 20 και 30 αντίστοιχα. Αυτό από μόνο του φτάνει για να αναδειχθεί ο πολυτιμότερος έως τώρα και να γίνει αντιληπτή η απουσία του λόγω του πρόσφατου τραυματισμού. Ο Νίκος Νιόπλιας τον μεταμόρφωσε, δούλεψε μαζί του, τον διαχειρίστηκε άψογα και ο Αργεντινός είναι ένας... άλλος παίκτης, ξεχειλίζοντας από ποιότητα στο χορτάρι.

Δεν είναι μόνο τα γκολ του Νέιρα, είναι η συνολική του παρουσία στο γήπεδο. Αρχοντικός, περνάει από εκείνον η μπάλα, βοηθάει στη δημιουργία και στο σκοράρισμα και -το βασικότερο- έχει διάρκεια. Ο Νιόπλιας δεν θέλει να τον «κάψει», έχει την πολυτέλεια με την παρουσία του Τοράλ, αλλά και του Ναμπί, να μοιράσει τον χρόνο ιδανικά για να έχει ένα δυνατό κέντρο στον άξονα.

Ο αρχηγός

Πραξιτέλης Βούρος. Αρχηγός με τα όλα του. MVP και αυτός, αλλά με αρχηγική παρουσία στην άμυνα, διανύει εξαιρετική χρονιά και αδίκως δεν πήρε μία ευκαιρία από τον Τζον φαν Σιπ στην Εθνική ομάδα, έστω και αν τον άφηνε στον πάγκο. Για την αναγνώριση, για το γαμώτο όπως λέμε στην καθομιλουμένη.

Είτε με Πασαλίδη είτε με Διαμαντή παρτενέρ είναι σε εξαιρετική κατάσταση (αν και δείχνει ότι με Διαμαντή «δένει» καλύτερα) και έχει αποκτήσει τεράστια αυτοπεποίθηση. Το ότι η άμυνα του ΟΦΗ έχει βελτιωθεί και στα τελευταία παιχνίδια δεν τρώει γκολ ούτε με αίτηση οφείλεται και στον Βούρο και στη συνολική του παρουσία.

Η έκπληξη

Μέσος είναι, αριστερό μπακ έγινε και τα πάει μία χαρά. Ο Κωνσταντίνος Μπαλογιάννης, περί ου ο λόγος, είναι η έκπληξη του ΟΦΗ στα τελευταία παιχνίδια. Ο προπονητής του Ομίλου τον έκανε αριστερό μπακ, μία θέση που είχε παίξει με τον ΠΑΟΚ στο παρελθόν, ο Μπαλογιάννης τα καταφέρνει δείγμα της ποιότητάς του, έχει διάθεση να μάθει τη θέση και η δικαίωση δεν άργησε να έρθει.

Ξέρει και ο ίδιος ότι στο χώρο της μεσαίας γραμμής δεν ήταν στις πρώτες επιλογές, αφού οι λύσεις του Νιόπλια εκεί είναι πολλές και ποιοτικές και κατάλαβε ότι για να παίξει βασικός θα έπρεπε να κάνει μία... θυσία. Είναι τέτοιες οι δυνατότητές του που μπόρεσε να τα βγάλει εις πέρας στο νέο του ρόλο και η κρητική ομάδα έκανε... μεταγραφή στη συγκεκριμένη θέση.

Ο σταθερός

Ο Φελίπε Γαγιέγος είναι αθόρυβος, αλλά άκρως αποτελεσματικός. Και στο ανασταλτικό κομμάτι, αλλά και στη δημιουργία. Έχει και τη μακρινή πάσα που χρειάζεται για την κόντρα, έχει την εμπειρία και -το βασικότερο- έχει την ηρεμία στο παιχνίδι του που τον κάνει να ξεχωρίζει.

Είναι άδικο που δεν έχει πάρει πολλά credits εφέτος με τις έως τώρα εμφανίσεις του, ειδικά τώρα που με τον Μεγιάδο μαζί έχουν «δέσει» και δένουν κόμπο τους αντιπάλους.

Η απογοήτευση

Εντάξει, δεν θα ανακαλύψουμε την Αμερική. Λουκ Καστάνιος. Η παρουσία του δεν συνάδει με την κλάση του. Δεν ξέχασε ξάφνου την μπάλα, μια χαρά επιθετικός είναι, αλλά στον ΟΦΗ το συνεχές «black out» έχει προκαλέσει απογοήτευση και στον ίδιο ένα έξτρα ψυχολογικό βάρος.

Ξέρει ότι πρέπει άμεσα να δείξει κάτι, να βοηθήσει μπροστά τον ΟΦΗ, να πετύχει το γκολ που ίσως του «λύσει τα πόδια». Ξέρει επίσης πως με τον καλό Ντουρμισάι, αλλά και τον τίμιο επαγγελματία φαν Ντάινεν δεν θα βλέπει εύκολα την ενδεκάδα. Ο Νιόπλιας αν μη τι άλλο τον έχει εμπιστευτεί, τον πιστεύει, αλλά προς το παρόν δεν έχει πάρει τίποτα από τον Ολλανδό φορ.

Η... ψυχρολουσία

Και αφού το έφερε η κουβέντα, ο Φιόρι Ντουρμισάι σκόραρε δις με τον Ατρόμητο, έδειξε πολλά από τα στοιχεία του που τον κάνουν να ξεχωρίζει, αλλά η επέμβαση στους κοιλιακούς έφερε τη σχετική ψυχρολουσία, αφού ο ΟΦΗ θα τον στερηθεί για κάποια παιχνίδια.

Αυτό, βέβαια, ήταν δεδομένο. Έπρεπε να μπει ένα τέλος στην ταλαιπωρία με τους κοιλιακούς, η διακοπή του πρωταθλήματος ήταν η ιδανική χρονική στιγμή, αλλά η πρόσφατη εμφάνιση με τον Ατρόμητο ήταν σαν το κρύο ντους. Πάνω που πήρε τα πάνω του, μένει εκτός. Ας είναι. Όταν με το καλό επιστρέψει θα έχει απαλλαγεί από το πρόβλημα και θα είναι πανέτοιμος να κάνει το οριστικό come back στις καλές εμφανίσεις.


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.